10 februari 2020

Klik hier voor: Tellen en Fluiten 2e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Nieuws
Op 15 februari wordt de halve finale gespeeld van de volleybaldirect open (NOJK) .De meisjes A meisjes B en meisjes C van Hovoc hebben in de eerste ronde gestreden om een plek in de halve finale. Dit is de meisjes B en C gelukt. De jongens A hebben de eerste ronde niet hoeven spelen en mogen direct door naar de halve finale. De jongens A mogen hiervoor naar Barneveld. De meisjes C spelen hun wedstrijden in Amersfoort. De meisjes B mogen hun wedstrijden spelen in de Dendron sporthal in Horst. De meisjes B mogen het opnemen tegen Hornerhof (Horn),HLB van Daal (Den Dungen) Orion (Doetichem) en Dynamo (Apeldoorn). In totaal nemen 10 meisjes B teams deel aan deze halve finale in 2 poules. De nummer 1 en 2 van beide poules spelen in een onderlinge wedstrijd om een finale plaats.

De winnaars van deze wedstrijd mogen op 11 april in Tilburg naar de landelijke finale.

Op 15 februari beginnen de eerste wedstrijden om kwart voor tien in de Dendron sporthal in Horst. Het team van Hovoc mag ook meteen om kwart voor tien de eerste wedstrijd spelen.

Wedstrijdverslag

Zaterdag stond ons een uitwedstrijd te wachten. Dit keer reisden we af naar Veldhoven. We hadden weer lekkere koeken van het Stoepje meegenomen, hierdoor konden we weer lekker knallen. De eerste set begon ook meteen goed, aanvallend waren we sterker en hierdoor konden we het snel genoeg afmaken. Hierdoor kwamen we aan een dikke voorsprong van 12-20. We maakten deze set dan ook snel af. We wonnen deze set met19-25. Deze stabiele sfeer zetten we meteen door in de tweede set. We hadden weer meteen een enorme voorsprong van 4-13. Hierna werden we een beetje onderdruk gezet met de service, daardoor kwam onze pass niet meer helemaal lekker en konden we het niet snel genoeg afmaken. Nuvoc was ons te voren en maakte hierdoor de set af. Zij wonnen deze set met 25-21. In het begin van set 3 stonden we nog steeds wat onder druk en had Nuvoc een voorsprong. Uiteindelijk kwamen we weer netjes bij en liep de stand gelijk op. Bij12-13 kwam onze pass beter en konden we weer in ons eigen spelletje komen. We maakten de punten weer snel genoeg af, we wonnen daardoor ook deze set met 19-25. Het stond nu1-2 voor ons en hadden genoeg enthousiasme om ook zeker de 4e set binnen te harken. Helaas liep set 4 was vermoeiender voor ons. We werden enorm onder druk gezet en maakten onze puntjes niet af. Ook hadden we wat slordigheids foutjes waardoor we het een beetje uit handen gaven. Toch tot aan 17-17 liepen we nog gelijk op, uiteindelijk trok Nuvoc aan het langste eind en wonnen zij set 4 met 25-21. Het stond nu 2-2 en er moest dus een5e set gespeeld worden. Nuvoc begin deze set iets sterker maar uiteindelijk konden we ze inhalen we wonnen set 5 met 12-15. Hovoc DS 1 won deze wedstrijd met 2-3 :)! Nu hebben we even 3 weekjes rust! Fijne carnaval iedereen, en we zien jullie weer 7 maart in de Dendron Sporthal. Dan mogen wij het weer opnemen tegen Tecona ADC DS 1.

De mannen van Hovoc mochten het opnemen streden tegen de kelder van het klassement Voerendaal. Een team wat door pech geteisterd wordt. De eerste set had een wisselvallig verloop. Een hoge service foutenlast gaf Voerendaal onnodig veel punten, waardoor ze nooit ver van Hovoc af waren. Een mooie serviceserie van Tom Weijs bracht ademruimte en met 25-23 trok Hovoc de eerste set naar zich toe. Met wat puntjes op de i gezet trokken de mannen de tweede set in. Nu was er beduidend een beter spel te zien en werd Voerendaal wat zoek gespeeld (25-17). In de derde set wist Voerendaal Hovoc met de service flink onder druk te zetten. Dit gaf lang onduidelijk wie de boventoon voerde. Uiteindelijk wist Hovoc de set te pakken (25-22). De vierde set werd clean uitgespeeld met 25-17 en heeft Hovoc 5 punten bij kunnen schrijven.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 16-02-2020
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Karlijn Versteegen Shenn Clabbers, Laura v/d Ouweland Levy Koridon, Stef Willemse Fleur Houwen, Anneloes Wetering Merle v Kempen,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.