Klik hier voor het volledige programma van Hovoc

Klik hier voor alle uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

Hovoc Eindfeest: Neon Night, zaterdag 23 april
Het einde van de competitie is weer in zicht. En of je team nou kampioen wordt of jullie op degraderen staan, een feestje zal er gevierd worden. Dit doen we op 23 april na afloop van de laatste wedstrijden (+/- 21:30 uur). Het thema dit jaar is Neon Night, dus ‘dress fluor to impress’ zodat jouw team gaat shinen op het eindfeest! Cheers!
De Ontspanningscommissie

Verslag
Hovoc heren 1 weer stap dichter bij bijna onvermijdelijk kampioenschap

De volleyballers van Vludoc uit Nuth staan halverwege in de rangorde van de promotieklasse, maar het is een geduchte tegenstander: het vorige treffen bracht een 3-1 verlies voor Hovoc HS 1. De huidige stand van zaken is erg rooskleurig voor de heren van Horst. Ze staan nu zes punten los op de nummer twee en dat maakt kampioenschap bijna onvermijdelijk.

Het risico van deze stand is dat de heren zich al rijk gingen rekenen met de zes punten voorsprong. Dat was afgelopen zaterdag 9 april in de eerste set duidelijk te zien. Het was een plichtsmatige uitstraling van de Horster heren. Het is dan wel geen uitbundig feestvierend team, maar enige enthousiasme had wel gemogen. De coach Bob Soberjé haalde dat ook flink aan tijdens de time out. De eerste set werd dan wel met 25-20 gewonnen, maar de tweede set was er nog weinig verbeterd. Vludoc had haar opstelling gewijzigd en dat leverde meteen een achterstand op voor Hovoc. Hovoc bleef bij, maar uiteindelijk verspeelde het haar kansen en werd het 22-25: 1-1 in setstand.

Meteen vol erop was het devies voor de derde set. Dat was hard nodig. Het begon erg goed. Met een 7-1 voorsprong werd het Vludoc knap lastig gemaakt. Maar knap verdedigend spel en strakke serviceseries maakten dat Vludoc weer gelijk kwam bij 15-15. Er werd voor elke bal en punt gewerkt. Het was met lange rally’s uitzonderlijk spannend om te kijken. Uiteindelijk kroop Hovoc een klein stukje vooruit en werd met 25-22 de set binnen gehaald.

Nu toch niet helemaal zeker van een winst werden de Horster jongens van het eerste even onder handen genomen. De spirit zat er dan nu wel in, maar het mocht wel wat meer. De concentratie was wat aangescherpt en dat was te zien. Weinig persoonlijke fouten en een makkelijker scoren. Uiteindelijk had Vludoc niets meer te zeggen en met 25-16 werd het 3-1 voor Hovoc. De komende wedstrijd is tegen de drie na laatste, Heerlen. Als daar vijf punten worden gepakt, is het kampioenschap voor Hovoc een feit.