Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen
Zaterdag 10 december reisden Hovoc HS1 naar Budel om het op te nemen tegen Ledub HS1. Het eerste vrouwenteam van Hovoc DS1 wachtte thuis VC Volta / Flip Schoonmaak DS1 uit Beers op.

Verslagen

Hovoc daagt Lantaarndrager uit.
De laatste uitwedstrijd voor de eerste helft van de competitie was het LeduBudel waar ze Heren 1 van Horst ontvingen. Ledub is dan wel de lantaarndrager van de competitie, maar weet wel bijna overal een puntje af te pakken. Ook Hovoc wisten ze in de eerste set moeiteloos mee te nemen in hun spel. De Hovoc heren werden meteen onder druk gezet en Niek Jans moest zijn hoofd er goed bij houden om de bal te passen. De spelverdeler zag met lede ogen aan hoe Hovoc door arbitrale dwaling langszij kwam. Dit merkte hij op in de stijl ‘in het heetst van de strijd’. De scheidsrechter pareerde dit met een rode kaart.
Ledub wist met hun tactieken telkens een korte service serie van één punt bij Hovoc af te dwingen. Hovoc bleef daardoor lange tijd in het ritme van Ledub. Met moeite kwam Ledub los van Hovoc en gunde zo de eerste setwinst aan de gasten(22-25). De daaropvolgende set wist Ledub goed bij te blijven. Dit ging tot de 14 punten door waarop Ledub als eerste de strijd staakte en Hovoc niet veel meer bij kon zetten. twee keer wist Ledub Hovoc nog aan het wankelen te brengen, maar gaf ook deze tweede set af aan hun gasten (16-25). Hovoc had zich aangepast aan de tacktieken van Ledub en wist lange servicereeksen te halen. Ledub liet Hovoc voor wat het was en begroef de strijdbijl diep in het Ledub bastion. Twee keer 14-25 maakte een 0-4 overwinning voor Hovoc. De nummer twee Limac moest tegen nummer drie van Daal die beide op gelijke hoogte stonden. Limac won van de zelfbenoemde mooiboys met 3-2. De mooiboys zijn 17 december te gast in Horst om de laatste wedstrijd van de eerste helft te spelen.

De teams stonden op de ranglijst met maar 1 punt verschil. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. In de eerste 2 sets was helaas niets minder waar. Beide sets werden overschaduwt door sterke service series van de dames uit Beers. Het lukte ons niet om deze service onder controle te krijgen en de kansen die kwamen werden te weinig benut. Tel daarbij de persoonlijke fouten op en de sets werden verloren met 15-25 en 14-25. In de derde set begonnen we eindelijk te volleyballen. De set liep ruime tijd gelijk op, tot wij gas gingen geven. Deze keer lukt het VC Volt niet om onze service onder controle te krijgen. Deze set wonnen we met 25-19. In de laatste set moesten we alles op alles zetten om de punten in Horst te houden. Helaas keken we alweer snel tegen een achterstand aan die we niet meer recht konden trekken. Ondanks een sterke service serie aan het einde kwamen we net te kort om de set onze kant op te trekken. We verloren deze set met 23-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3.