11 december 2017

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 19 december heeft Hovoc HS1 Forza Schouwen / Duivenland HS1 uit Schouwen Duivenland opgewacht. Hovoc DS1 reisde naar Uden om het tegen Saturnus DS1 op te nemen. Tevens vindt binnenkort (6 januari) de voorrondes plaats voor het Volleybaldirect Open (NOJK).

Wedstrijdverslagen

Een moeizame start resulteerde in een achterstand van zeven punten. Met enige moeite konden de Horster dames punt voor punt de achterstand inhalen, maar een voorsprong nemen lukte niet. Aan het einde van de set leefde het spel bij Hovoc op en wonnen zij de set met 26-24. De Horster dames werden op scherp gezet en startte vervolgens de tweede set. Deze set was identiek aan de eerste set: moeizaam en geen leuk volleybal om naar te kijken. De achterstand kon Hovoc niet meer inhalen en de tweede set werd verloren met 22-25. In de derde set kon Hovoc meer druk zetten met de serve en de side-outs werden gemaakt. de derde set werd binnengehaald met 25-18. De laatste set werd eveneens als set drie gewonnen met 25-19. De vier punten werden mee naar Horst genomen en dit betekent dat Hovoc winterkampioen is, waarbij de dames zes punten los staan van de nummer twee. Komende zaterdag speelt Hovoc tegen TFC om 19.00 in de Dendron Sporthal en daarna barst het feest los in de kantine!

De heren kregen ondanks code geel de meest westelijk gelegen tegenstander Forza Schouwen Duivenland over de vloer. Deze laatst geplaatste tegenstander had vaak wel een puntje weten te bemachtigen. Hieruit volgende ook het advies van coach Bob Soberjé ‘Eigen niveau halen en spelen is nu het belangrijkste’. De laatste tijd lieten de heren zich nogal eens meeslepen met het niveau van de andere partij. De eerste set was ook geen vuiltje aan de lucht en met 25-10 werd overduidelijk / weergaloos gewonnen. De tweede set tapte zowel Forza als Hovoc uit een ander vaatje. De stand ging gelijk op tot boven de twintig. Zelfs de servicereeksen van Lars Bouten kon het verschil niet groter dan drie punten maken. Uiteindelijk werd er met 25-22 gewonnen. De Horster mannenmacht pakte dit signaal op en lieten de Zeeuwen niet meer zo dichtbij komen. Met 25-18 en 25-16 werden de laatste twee sets ingenomen. Met vijf punten rijker kruipen de mannen naar een beminnelijke derde plaats in de tweede divisie.

Jeugd
Ook dit seizoen doet Hovoc mee aan de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) / Volleybaldirect open. Hovoc heeft zich ingeschreven met vier teams, waarvan MB en MD zich al geplaatst hebben.

6 januari zijn de voorrondes,
17 februari de halve finale
en de finale staat al gepland op 31 maart.

Teams Coach
JA Bob Soberjé
MB William Norp
MC Stefan Bouten
MD (CMV) Marian Janssen

Binnenkort volgen de wedstrijd schema's, zodat we weten waar en hoe laat we onze Horster jeugd kunnen gaan aanmoedigen.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 17-12-2017
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Marin Driessen, Demi Everaets, Lotte Verhaegh, Tessa Poels, Jessie Vloet, Fieke Roefs, Ilse Janssen, Nikki Craenmehr,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.