Hovoc nieuws 11 maart

11 maart 2019

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 2e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 2e helft (pdf)

Heren 1 verliest van bijna kampioen Keistad

Afgelopen zaterdag 9 maart reisde het eerste mannenteam van Hovoc naar Amersfoort om het op te nemen tegen titelkandidaat Keistad. Het vorige treffen had een verrassend puntje opgeleverd waar ruimte was voor meer. Na een puike wedstrijd voor de carnaval tegen de nummer twee Protos werd er toch gefantaseerd over een puntje.

Met weinig te verliezen werd de immense zaal in Amersfoort betreden. Een zestal werd het veld ingezet en de wedstrijd begon.

Nu kan er gezegd worden dat de Horster mannen zich kranig verweerden. En dat was ook zo. Tot de 15 ofzo. Daarna zette Keistad een tandje bij en wist zonder al te veel moeite over Hovoc heen te stappen (25-15). De tweede set moest er meer druk worden geleverd met service en aanval. Dat lukte dan ook voor pak hem beet 20% Helaas ook hier was het dat Keistad zich professioneel neerzette en met interne kwaliteiten werd het 25-18 voor keistad. Met een omgegooid roer toerde Hovoc naar nieuwe kansen. Was het een goeie pass gevolgd door een goed set-up, dan was het wel een gepareerde verdediging van de tegenpartij die vanuit onmogelijke posities een verzorgde bal aan het net wisten af te geven. Een mooi blok,van onze jongste middenman, werd kaarsrecht naar beneden gestuurd. Waar dan weer een miraculeus handje van de Keistadse libero onder zat. Een ketser, die 30 meter achter de tegenstander belande werd met een omhaal weer de kant van Hovoc gestuurd. Deze bal werd dan verderop in de rally gelukkig wel gepakt. Evengoed. De 100% van Horster zijde werd niet beloond. Wederom 25-15. Moegestreden en een opstelling die verschillende kanten kon opvallen was voor Keistad nog minder een probleem dan dat er wilde tijgers in de Biesbos leven. 25-11.

Nu is de laatste wedstrijd in de top gespeeld en staan de komende wedstrijden in het teken van lijfsbehoud in de kelder. In de onderste regionen zullen teams het tegen elkaar moeten opnemen om voor elk punt te strijden.