Header

Hovoc nieuws 12 april

12 april 2018

2018-04-11 Hovoc Dames Recreanten 1 - Kampioen (9)

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programma met alle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

 

Wedstrijdverslag
Dames Recreanten 1 kampioen in de 2e klasse.

De dames hadden aan één set genoeg om het kampioenschap te verzilveren. De tegenstander was, net geen hekkensluiter, AV Flash 1. Een geroutineerd team dat voornamelijk draait op ervaring. De sfeer zat er goed in en de tribune was al bij het inspelen aardig volgestroomd. Een spandoek was al opgehangen met daarop een voorbarige boodschap. De eerste set ging van start en het was duidelijk dat er wat spanning in de gelederen van Dames Recreanten 1 zat. Gespannen gezichten en een wat krampachtig spel.

Hovoc had in het begin weinig antwoord op de tactische ballen van Flash. Het koste wat moeite om onder dit juk vandaan te komen, maar Flash bleef lang bij en wist zelfs een tijd lang voor te blijven, tot 18 gelijk zelfs. Het was slim spel van Marieke, die afwisselend tactisch speelde of hard doorsloeg, waarmee Hovoc als eerste bij de 20 kwam. Bij de big points kreeg Hovoc meer vertrouwen in haar kwaliteiten en werd een voorsprong genomen. Deze werd niet meer afgegeven en met 25-21 werd het kampioenschap verzilverd.

De spanning was er duidelijk vanaf, want de volgende set had Flash weinig antwoord op de powerdames. Tactische ballen en harde smashes in combinatie met mooie servicereeksen gaven Flash weinig kans. Een voorsprong werd snel genomen en steeds verder uitgebouwd (25-14).

Het befaamde derde setje was ook hier het befaamde derde setje. In eerste instantie leek er weinig aan de hand en was de winst op papier al bijna opgetekend. Tot de 21 bleef de Hovoc voor, maar Flash begon een inhaalslag die de spanning helemaal terugbracht in de wedstrijd. Bij 24 gelijk kon Hovoc knap de side-out pakken door een blok van Mirjam en een laatste aanval van Eef. 

Flash was moegespeeld en in de vierde set werd meteen een gat van vijf punten voorsprong gepakt. Tegen de 15 punten leek Flash weer langszij te komen, maar een serviceserie van Ilse bracht de stand tot 24-15. Wederom was het Eef die, net als de eerste set, het laatste punt verzilverde met een aanval rechtdoor. Een terechte 4-0 winst voor de verse kampioenen, die naar de eerste klasse promoveren!

2018-04-11 Hovoc Dames Recreanten 1 - Kampioen (7)

Terug naar het nieuwsoverzicht