Hovoc nieuws 12 november

12 november 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen Nieuws
Zaterdag 10 november heeft in de Derde divisie Hovoc DS1 Hajraa DS1 uit Eindhoven opgewacht. Hovoc HS1 reisde naar Utrecht om het in de Eerste divisie op te nemen tegen USV Protos HS1.

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag speelden we tegen Hajraa dames 1. Na diverse sets/wedstrijden cadeau te hebben gedaan aan de tegenstander door telkens en hoge eigen foutenlast, waren we hier zaterdag wel een beetje klaar mee. We begonnen sterk aan de wedstrijd. We serveerde sterk en maakte de punten zelf af. Hajraa kwam niet aan bod. We wonnen gemakkelijk met 25-14. De tweede set hadden we ups en downs waardoor Hajraa wat beter in de wedstrijd kon komen. Wij hadden wat meer moeite met scoren en maakte wat meer fouten, waren wat minder scherp, maar konden ons hoofd toch koel houden en zelf de set afmaken. 25-22. De derde set moesten we weer terug naar de focus van set 1. Dat lukte vrij aardig. Mede dankzij een aantal goede serves die Hajraa niet onder controle kreeg, bleven we een voorsprong houden. We maakten weer minder fouten en wonnen met 25-18. De 4e set was een soort van evenbeeld aan set 2. We maakten weer meer fouten en moesten zoeken naar de afstemming. Te veel nulballen niet perfect bij onze spelverdeler. Hajraa kwam op een voorsprong (22-19 ofzoiets) aan het einde van de set, die het toch nog spannend maakte. Daar maakte we snel korte metten mee en knalde daar gewoon overheen. 25-22 We hebben de volle 5 punten in Horst weten te houden door overall degelijk spel. We zien eindelijk hoe we spelen als de persoonlijke foutenlast niet de overhand neemt. Dus: klaar met cadeautjes geven en dit onthouden voor de volgende. Supporters bedankt! Volgende week spelen we op Vrijdag!! om 20.00 uur in Meijel tegen Peelpush dames 3, de nummer 2 op de ranglijst. Hopelijk tot dan!

De heren waren minder fortuinlijk toen ze het opnamen tegen koploper Protos. Protos beschikt over een uitgebreide selectie goed volleyballende spelers. Zo werd Bart Vlasblom van Protos in de gehele wedstrijd maar één keer afgeblokt en kon alleen in de tweede set gezegd worden dat de Horster mannenmacht een kans had. Helaas kan niet anders gesteld worden dat Utrecht net een maatje te groot was. 4-0; 25-16, 25-18, 25-16 en 25-15) Komende zaterdag gaan ze het opnemen tegen de nummer twee in de competitie, AVV Keistad. Sinterklaas komt dan in het land en hopelijk licht er dan wat voor ze in het verschiet. Er zal in ieder geval weer hard getraind worden om niets kado te geven.