Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

Hovoc TC Dames is met spoed op zoek naar een trainer voor een damesgroep op maandag van 19:00-20:30 uur.Het betreft een leuke gemotiveerde groep, 2e klasse niveau.
Wie heeft er zin en tijd om deze training te gaan verzorgen?Indien interesse, graag reactie naar tcdames@hovoc.nl.

Een nieuw volleybalseizoen en dus zijn er ook nieuwe teamfoto’s nodig voor op Hovoc.nl. Helaas hebben we nog lang niet van elk team een teamfoto en dat is wel noodzakelijk, zowel voor senioren- en recreanten- als jeugdteams! Vandaar het vriendelijke doch dringende verzoek om zo spoedig mogelijk een teamfoto aan te leveren op website@hovoc.nl.

Zorg dat iedereen (inclusief coach) er in Hovoc-tenue netjes op staat. Gebruik een fototoestel (geen telefoon) en zet de flitser aan om het beste resultaat te krijgen. Mocht er een speler/speelster ontbreken dan is dat zeer jammer. Maar zorg dan toch alvast z.s.m. voor een foto. Er kan altijd later een nieuwe teamfoto achteraan gestuurd worden, dat is geen probleem.
Alvast bedankt!

Aanleveren Hovoc nieuws
Het aanleveren van het Hovoc nieuws, dat wekelijks op maandag op Hovoc.nl verschijnt, kan per e-mail op nieuws@hovoc.nl. Houd wedstrijdverslagen kort en bondig om zodoende de leesbaarheid te vergroten. Het Hovoc nieuws a.u.b. voor zondagavond 19:00u aanleveren! Bedankt.
Niels Hendrix

Verslagen
Hovoc HS 1

HHC had met haar vorige resultaten en geleverd beeldmateriaal op YouTube bewezen een geduchte tegenstander te vormen voor het eerste heren team van Hovoc. Door de ongeslagen status van de Horster heren waren enkelen al bedacht op een eerste nederlaag. De voorbereiding was dinsdag al begonnen om een goed systeem te spelen en vertrouwen te krijgen in de onderlinge afspraken.

De eerste set begon wonderwel met een voorsprong van 0-4. Verbaasd werd er naar elkaar gekeken. Verwoed knokte HHC zich terug en het gat werd tot halverwege de set verkleind tot twee punten afstand. Het spel van Horst bestond uit harde aanvallen van Ruud Meijers en Niek Jans en het knokken voor elke bal. Veel aanvallen werden afgeblokt, waardoor HHC haar aanval afwisselend prikte of sloeg. Het harde werken werd beloond door de voorsprong verder te vergroten. Zonder veel spanning, maar wel degelijk, werd de eerste set met 19-25 gewonnen.

De tweede set waren de rollen omgedraaid. HHC nam snel de leiding. Ze creëerden een achterstand voor Horst. Na enkele time outs, waarin coach Soberjé hamerde op de gemaakte afspraken en vertrouwen, werd het gat steeds kleiner. Pas bij de 22 was de stand gelijk getrokken. De stand ging verder gelijk op. Toen de service bij 23-24 bij Hovoc lag, werd een dusdanige servicedruk geleverd dat HHC die niet meer onder controle kreeg. De tweede set werd nipt gewonnen met 23-25.

Lichtelijk euforisch werd de derde set aangevangen. Laksheid sloop erin en er werd tegen een 16-10 achterstand aangekeken. Door mentale kracht lieten de Horster heren het hoofd niet hangen. Een snoeiharde bal van Bart Neervoort deed een tegenstander zijn kinderbijslag vergeten en een paar directe service punten van Rick Oomen bracht HHC en Hovoc pas bij 20-20 tot een gelijke hoogte. De strijd was fel. Alles werd gegeven. De verdediging van beide partijen was groots. Lange rally's liet Hovoc telkens als winnaar uit de bus komen. Met 22-25 werd de winst in de derde set afgedwongen. De vierde set was HHC gebroken. Moegestreden werd de laatste set met 14-25 binnen gehaald.

Met deze winst van 0-4 heeft Hovoc de laatste 25 wedstrijden met winst afgesloten. Hovoc heren 1 staat het met drie gespeelde wedstrijden ongeslagen op nummer één in de promotieklasse.

Hovoc DS 1
Eindelijk kon ook Hovoc dames 1 van start gaan in de competitie. De eerste wedstrijd was tegen VC Olympia dames 1. Volgens coach Bjorn “echte vechters”. Dus een goede start was noodzakelijk om zo’n ploeg onder druk te zetten. De eerste set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging het tot aan de laatste punten gelijk op. Hovoc wist de set naar zich toe te halen (25-23) en de kop was er af. De tweede set begonnen de dames van Hovoc 1 vol enthousiasme. De sfeer zat er goed in. Toch lieten zij Olympia in hun spel komen en werd het op het einde nog spannend. Hovoc wist de leidende ploeg te zijn en haalde de set binnen met 25-22.

Ondanks de twee gewonnen sets was de wedstrijd nog lang niet gewonnen. De dames wisten dat ze de focus en het enthousiasme moesten behouden om zo de set en daarmee de wedstrijd binnen te halen. Met resultaat! De set werd wederom met 25-22 gewonnen. De laatste set wisten ze uiteindelijk ook binnen te slepen (25-20) door een aanval van Fennie die vervolgens ongelukkig neerkwam. Geen tranen, dus hinkend op een been kon de winst gevierd worden. Op naar volgende week, uit tegen Achilles dames 1!