Hovoc nieuws 13 oktober

13 oktober 2014

Contributie
Ruim een maand geleden hebben we de facturen verzonden voor de contributie van het nieuwe seizoen. We hebben helaas moeten constateren dat een groot aantal leden de contributie nog steeds niet heeft betaald, ondanks dat de betaaltermijn reeds ruim is verstreken.
We hebben te maken met vrijwilligers die de gehele contributie regelen. Het niet betalen (of annuleren van de incasso) van de contributie brengt een grote impact met zich mee voor de contributiecommissie.
We willen daarom iedereen, die nog niet heeft betaald, vragen om het verschuldigde bedrag uiterlijk maandag 20 oktober te voldoen.
Weet je niet wat je moet betalen, stuur dan even een mail naar de contributiecommissie (contributie@hovoc.nl), dan ontvang je de kopiefactuur in je mailbox.
Alvast bedankt!
De contributiecommissie

Beloningstoeslag
Tot op heden is het nog niet gelukt om de beloningstoeslag uit te betalen en iedereen te informeren over de hoogte van zijn/haar beloningstoeslag.
Het nieuwe systeem bracht een aantal uitdagingen met zich mee waar we meer tijd aan kwijt zijn geweest dan gedacht. Enkele punten waar we tegenaan liepen:
- We hebben een reken- en invoersysteem gemaakt in Excel waarin alle vrijwilligers van de diverse activiteiten worden ingevoerd en waaruit tevens een overzicht komt van ieders beloningstoeslag. We hebben dit systeem zo ingericht dat we dat de komende jaren ook kunnen blijven gebruiken en de invoer makkelijker en sneller is zodat we iedereen sneller kunnen informeren na afloop van een activiteit.
- We hebben gezocht naar een manier om via een geautomatiseerd systeem alle leden individueel te kunnen informeren wat zijn/haar beloningstotaal is zonder dat we meer dan 200 individuele mails moeten gaan opstellen en versturen. We hopen nog deze maand dit systeem af te ronden en de mails te kunnen gaan versturen.
- We hebben gezocht naar een manier om alle betalingen in één keer te kunnen aanbieden aan de bank, zodat we niet meer dan 200 individuele betalingsopdrachten in internetbankieren hoeven in te voeren. We hebben hier inmiddels software voor gevonden die we kunnen gaan gebruiken om de beloningstoeslag uit te betalen.
Op dit moment zijn we in de afrondende fase. We streven er in ieder geval naar om iedereen deze maand te informeren wat zijn/haar beloningstoeslag is. Tevens zal er op hetzelfde moment een overzicht op de website worden gepubliceerd met alle beloningen voor de diverse taken.
Indien het bovenstaande allemaal soepel verloopt zal kort daarna het betalingsbestand richting de bank worden gezonden voor de uitbetaling van ieders beloningstoeslag.
Voor de volledigheid, de beloningstoeslag voor het seizoen 2014/2015 zal pas geïnd gaan worden nadat de beloningstoeslag voor het seizoen 2013/2014 volledig is afgerond en uitbetaald. Er zal verder geen verrekening plaats gaan vinden, eerst volgt een volledige uitbetaling van de beloningstoeslag en pas daarna volgt de inning van de beloningstoeslag voor dit seizoen.
Voor dit seizoen is het de planning om de beloningstoeslag uit te gaan keren in juni/juli, het seizoen wordt daar financieel mee afgerond. Inning van de nieuwe beloningstoeslag vindt dan aan het begin van het nieuwe seizoen plaats.
De contributiecommissie

Teamfoto’s 2014/2015
Een nieuw volleybalseizoen en dus zijn er ook nieuwe teamfoto’s nodig voor op Hovoc.nl. Helaas hebben we nog lang niet van elk team een teamfoto en dat is wel noodzakelijk, zowel voor senioren- en recreanten- als jeugdteams! Vandaar het vriendelijke doch dringende verzoek om zo spoedig mogelijk een teamfoto aan te leveren op website@hovoc.nl.
Zorg dat iedereen (inclusief coach) er in Hovoc-tenue netjes op staat. Gebruik een fototoestel (geen telefoon) en zet de flitser aan om het beste resultaat te krijgen. Mocht er een speler/speelster ontbreken dan is dat zeer jammer. Maar zorg dan toch alvast z.s.m. voor een foto. Er kan altijd later een nieuwe teamfoto achteraan gestuurd worden, dat is geen probleem.
Alvast bedankt!

Uitslagen zaterdag 11 oktober
Dames

Particolare/DS DS 1 - Hovoc DS 1 4-0
Particolare/DS DS 3 - Hovoc DS 2 2-3
Peelpush DS 5 - Hovoc DS 3 3-1
Olsredlem DS 3 - Hovoc DS 4 2-3
Heren
Hovoc HS 1 - Revoc/VCB HS 3 4-0
Hovoc HS 2 - Shock '82 HS 2 2-3
Hovoc HS 3 - Shock '82 HS 4 2-3
Hovoc HS 4 - Avance HS 1 3-2
Meisjes A
S'62 MA 1 - Hovoc MA 1 4-0
Meisjes B
Grashoek MB 1 - Hovoc MB 2 4-0
Jongens B
Hovoc JB 1 - Havoc JB 1 3-2
Hovoc JB 3 - BVC Holyoke JB 1 4-0

Competitie zaterdag 18 oktober
Dames

18:00 uur ActiveRooy DS 2 - Hovoc DS 2
16:00 uur ActiveRooy DS 3 - Hovoc DS 3
Heren
16:30 uur Tupos HS 1 - Hovoc HS 1
16:30 uur Tupos HS 3 - Hovoc HS 4
Jongens B
13:00 uur Hovoc JB 1 - VC Polaris JB 1, Scheidsrechter: Amy Houwen, Teller: Nadja Soberje

Verslagen Dames
Dames 1

Op zaterdag 11 oktober stond de wedstrijd tegen Particolare dames 1 op het programma. We speelden uit in de sporthal van Den Dungen. Vol goede moed waren we ervan overtuigd dat we hier punten zouden binnenhalen. Helaas zagen we dit niet terug in de eerste set, we toonden weinig overtuiging en er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt wat ons zwaar kwam te staan. Eindstand: 25-22
De tweede set begonnen we weer met volle moed en vertrouwen. Maar we lieten hetzelfde zien als in de eerste, waardoor we deze helaas ook afgaven aan Particolare; 25-15. Set drie begonnen we sterk en hielden we dit niveau ook vast. Er was meer rust in het team en vertrouwen. Helaas onderbrak de tegenstander met een goede service serie onze flow. Uitslag: 25-22 Ook in de laatste set kregen we geen grip meer op ons eigen spel, waardoor we helaas alle punten hebben afgegeven aan Particolare; 25-15.
We pakken even een weekje rust waar hard wordt getraind aan onze leerdoelen. Hierna pakken we het weer met goede moed op in onze eigen vertrouwde sporthal.
Yoo Marie!

Verslagen Heren
Heren 1

Na het slordige punt verlies tegen Ledub HS 3 afgelopen zaterdag stond Revoc HS 3 op het programma. Bob Soberjé was allerminst tevreden met de voorbereiding van Hovoc HS1. “Kampioen worden is leuk, maar eerst nu. Houd je bij de wedstrijd en alleen maar bij de wedstrijd!” Het sloop er toch bij enkelen in dat behaalde successen toch garantie bieden voor de toekomst. Niet. Hovoc keek de eerste set alweer tegen een 18-22 achterstand aan. Toch straalde Hovoc vertrouwen uit en vol furie werd er een kwalitatieve sprint getrokken tot een 26-24 winst. Dit herhaalde zich een tweede set, maar nu met een 25-23 winst. Tijdens de derde set was het een “te” scherpe pass die spelverdeler Tom Weijs in een tweeslag snoeihard binnen de drie meter sloeg. Dit brak elke weerstand van het sportief spelende Revoc. Zo pakten de heren van Hovoc met een 4-0 winst vijf punten om aan de leiding te blijven in de eerste klasse.
Heren 2
Je kunt een Viking op een ander schip laten varen, maar het is en blijft een Viking. Zo ook met Shock ’82 HS 2, dat eigenlijk stiekem het welbekende Energo is, inclusief al haar nukken en grollen. De gedrevenheid om voluit te gaan, werd dus vanzelf opgewekt bij Hovoc HS 2, daar was geen peptalk voor nodig.
Toch ontbrak het in de eerste set aan van alles aan Horster zijde, terwijl de “Cuijkenaren” het zeil hesen en de set met 16-25 binnen sloegen. Een wissel verder en met het nodige elan herstelde de lange mannen van Hovoc zich door in het tweede bedrijf voluit te gaan tegen de koploper in de eerste klasse. Dat betaalde zich uit in een welverdiende 25-21 setwinst voor Horst.
De wedstrijd ontpopte vervolgens zich tot spannend duel, waarbij Shock dankzij een te hoge foutenlast bij Hovoc set drie op haar naam schreef (17-25). De Horstenaren gaven zich echter nog niet gewonnen en met vereende krachten kwam het via 25-23 weer tot een gelijke setstand: 2-2.
Helaas voor Hovoc HS 2 had Shock in de laatste set weer de wind in de zeilen en ging ex-Energo er met het vijfde punt vandoor (9-15). Toch heerste er aan Horster zijde tevredenheid over het getoonde spel en de terechte uitslag. Dat smaakt naar meer succesjes!
Hand… Boeiuh!

JEUGDNIEUWS
Jeugd competitie zaterdag 18 oktober
Meisjes C

09:30 uur VC Polaris - MC 2 Hovoc MC 1
Jongens C
16:30 uur Tupos JC 1 - Hovoc JC 3

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 15 oktober

20:00 uur Hovoc DR1 - Set Up 1, Scheidsrechter: Gijs Keijsers
20:00 uur Hovoc DR2 - Active Rooy 1, Scheidsrechter: René Madou
21:45 uur Hovoc DR3 - VC Meterik 2, Scheidsrechter: Jan Bekkers