Hovoc nieuws 14 februari

14 februari 2011

Horster Volleybaltoernooi verplaatst naar 20 t/m 22 mei 2011Hovoc heeft het Horster Volleybaltoernooi en het Horster Wei Feest een week naar voren gehaald. Het Horster Volleybaltoernooi is in 2011 dus van 20 t/m 22 mei en het Horster Wei Feest op zaterdag 21 mei. Noteer deze nieuwe data in je agenda!

Alaaf Hovoc-leden!Aangezien de carnaval alweer bijna voor de deur staat, is het tijd voor een feestje!
Voor de senioren zal het carnavalsfeestje plaatsvinden op zaterdag 26 februari. De carnavalsmuziek zal dan vanaf ongeveer 21:00u te horen zijn, direct na afloop van de wedstrijden.
De jeugd (niveau 1 t/m C en Volleybal Extra) mag zondag 27 februari samen met de ouders een feestje komen vieren in de kantine van Hovoc. Dit begint om 13:11u en zal tot ongeveer 15:11u duren.
En wat is carnaval zonder cowboys, clowns, prinsessen of brandweermannen? Kom dus allemaal uitgedost in je eigen creatie. Uit degenen met de mooiste carnavalsoutfits worden de jeugdprins en jeugdprinses gekozen.
Wij hopen jullie allemaal op zaterdagavond 26 februari of op zondagmiddag 27 februari te zien in de polonaise!

17:45u VC Meterik DS 4 - Hovoc DS 5
17:00u Hovoc DS 6 - Tupos DS 3, Scheidsrechter: Remko Sieben, Teller: Bob van Helden
Heren19:00u Hovoc HS 1 - Skunk HS 1, Teller: Marjon Peeters
19:00u Hovoc HS 2 - Civitas HS 2, Teller: Julia Vullings
19:00u Hovoc HS 3 - Set Up HS 1, Scheidsrechter: Janine Wethly, Teller: Emmy van de Pasch
17:00u Hovoc HS 4 - Havoc HS 2, Scheidsrechter: Gijs Keijsers, Teller: Jeroen Joosten
17:00u Hovoc HS 5 - Revoc/VCB HS 6, Scheidsrechter: Rene Verhaegh, Teller: Roy Alaerds
Meisjes B14:00u ActiveRooy MB 1 - Hovoc MB 2
Jongens B13:00u Hovoc JB 2 - Hovoc JB 1, Scheidsrechter: Mark Cuppen, Teller: Marieke Janssen

Verslagen Dames
Dames 1Afgelopen zaterdag een oude bekende op bezoek: de dames van VC Voerendaal. Vorig jaar streden we nek aan nek om het kampioenschap in de promotieklasse. De onderlinge wedstrijden waren altijd spannend, maar de uiteindelijke kampioen is bekend. Ondanks een dipje aan het einde van het seizoen behaalde VC Voerendaal toch de P/D-wedstrijden en promoveerde alsnog terecht. Dus nu opnieuw dit taaie team op bezoek in Horst. Een oude bekende, dus we wisten hoe we wilden/moesten spelen.
We begonnen enigszins gehavend aan de start met wat grieperige en eigenlijk geblesseerde speelsters. Gelukkig waren Marieke en Nadie van Dames 2 bereid gevonden paraat te staan, wanneer onze gehavende speelsters niet verder konden. De eerste set ging goed van start en we wonnen vrij eenvoudig: 25-12. Set twee ging stroef, we liepen telkens achter de feiten aan. Helaas konden we deze achterstand niet meer bijwerken: 21-25. Potverdorie, we gaan dus echt niets meer afgeven! En dus opnieuw de wei in met maar één doel: samen knallen! Hoewel af en toe nog een dipje te bespeuren was konden we de wedstrijd toch vrij eenvoudig naar ons toetrekken en een 3-1 overwinning bij schrijven: 25-22, 25-20.
Volgende week gaan we bij de dames van Activia op bezoek. Om 19.00 uur spelen we in de Activiahal en uiteraard opnieuw voor winst.
Hey keboem!
Dames 2Afgelopen zaterdag moesten we vijf punten pakken om de koploper niet nog verder op voorsprong te laten komen. Na het verlies van vorige week bleek dat het vertrouwen nog niet helemaal terug was... We begonnen zwak en vooral passend kwamen we tekort, waardoor we Liessel op een voorsprong lieten komen. Toch wisten we het op te pakken, punt voor punt de voorsprong kleiner te maken en uiteindelijk de set te winnen. Eigenlijk zag elke set er ongeveer uit zoals hierboven beschreven. Maar toen kwam set vier... In deze set wisten we het niet op te pakken en kwamen we op een 21-24 achterstand. Marloes had al in de tweede set haar debuut gemaakt in Dames 2 en mocht met deze stand gaan serveren. Met een geweldige servesbeurt en een alerte Marieke aan het net wisten we de achterstand in te halen en toch ook dat laatste belangrijke puntje binnen te halen! Zoals al eerder vermeld werd, volgende week spelen we in Eindhoven tegen koploper PSV. Met vier punten minder dan PSV wordt dit een belangrijke wedstrijd en kunnen we dus ook alle steun gebruiken.
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Wellicht had niet iedereen zijn volledige aandacht bij de wedstrijd tegen Bravo H1 na de voorbespreking, waarin de naam Charlie veelvuldig over tafel ging. De eerste set ging na een matig spel namelijk zomaar verloren aan de veteranen uit Westerhoven. Ondanks dat het lastig is om tegen mindere tegenstanders zelf het spel te maken, liep het daarna beter, hoewel het spel slechts bij vlagen hoogstaand was. Zonder al teveel poespas werd de wedstrijd afgewerkt en afgemaakt en gingen er vier punten mee terug naar Horst!
Tsjekpoint Charlie kijkt uit naar aanstaande zaterdag, wanneer we bij onze thuiswedstrijd tegen Skunk H1 onze eigen befaamde Hovoc-se Charlie als speelster van de week op de bank hebben zitten! Bankzitten is nog nooit zo gewild geweest binnen Heren 1 :-)
Tsjekpoint Charlie!

Scheidsrechters CMV zondag 20 februariZondag 20 februari zullen er weer wedstrijden door de CMV-jeugd worden gespeeld. De eerste wedstrijd is om 10:00u. De rol van zaalwacht zal die dag vervuld worden door Jan Bekkers.
De volgende scheidsrechter worden verwacht; Piene Claessen, Denise Soons, Pleuni Tax, Loes van Issum, Carli Vermeeren en Jip Claessen.
Zorg dat je op tijd aanwezig bent voor de eerste wedstrijd. Als je verhinderd bent, probeer dan te ruilen met iemand anders.

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 16 februari 19:30u Hovoc 2 - Set up 1, Scheidsrechter: Reinier Meesters
21:15u Hovoc 3 - Civitas 3, Scheidsrechter: Reinier Meesters