Hovoc nieuws 14 januari

8 januari 2019

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 2e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 2e helft (pdf)

De mannenmacht van Hovoc reisde af naar Oostmarsum om het tevergeefs op te nemen te Springendal-set-up '65. De dames togen naar Beugen om te spelen tegen het eerste damesteam Vocala.

Algemeen Nieuws
Jan Aquarius, sinds dit seizoen trainer/coach van de hoofdmacht bij de heren van volleybalvereniging Hovoc, heeft per direct zijn taken neergelegd. Hovoc had voor dit seizoen veel moeite om voor het succesvolle team, dat uitkomt in de landelijke eerste divisie, een trainer/coach te vinden. Bob Soberjé stapte, na zes jaar heren 1, over naar de damesselectie van Hovoc en het bestuur ging samen met het team op zoek naar een opvolger. Dat bleek een grote uitdaging maar vlak voor de start van de competitie werd er een overeenkomst met de zeer ervaren Jan Aquarius gesloten.

Nu de competitie op de helft is, en de heren strijden tegen degradatie, geeft Jan Aquarius aan dat de verwachtingen van de trainer en het team te ver uit elkaar liggen om samen verder te gaan. Daarmee komt het team, dat op het hoogste niveau speelt dat ooit binnen Hovoc bereikt is, per direct zonder begeleidingsstaf te zitten. Hovoc zet nu alles in het werk om het ontstane gat voor dit seizoen èn de opvolging voor komend seizoen zo snel mogelijk op te lossen.

wedstrijdverslagen
Heren 1

Dames 1
Afgelopen zaterdag speelden we tegen Vocala dames 1 in Beugen. De eerste set leken we zoals altijd nog even te moeten wennen aan de kleine schuur - te betreden op eigen risico - Het duurde even voordat we in ons spel kwamen en liepen we achter de feiten aan. Gelukkig konden we ons hier optijd overheen zetten en de set met degelijk spel naar ons toetrekken (23-25). De tweede set leek een herhaling te worden van de 1e set, maar dan met wat extra servicedruk van Vocala. De pass kwam iets onder druk te staan, maakte zelf wat meer servicefouten en scoorde de puntjes niet. Een eindstrijd was te laat (25-21). De derde set begonnen we sterk met een paar punten voorsprong, maar met een goede servicebeurt van Vocala werd deze voorsprong snel ingehaald en ver overtroffen. Daar achteraan direct nog 3 servicefouten aan onze zijde zorgde dat ondanks hard werken en bijzondere beslissingen van de scheidsrechter, de afstand te groot werd om in te halen (25-21). In de vierde set lieten we eindelijk zien waar we voor zijn gekomen en waar we goed in zijn. Zelf volleyballen. Vocala kwam deze set nagenoeg niet aan bod. Blokkering stond goed, we verdedigden veel en serveerden prima. We harkte punt na punt binnen voor de 5e set (16-25).

Helaas was het beeld van de 5e set hetzelfde als de eerste tm derde set. We liepen achter de feiten aan, bleven strijden maar te laat (16-14). Volgende week spelen we thuis tegen VC Volt dames 2. Hopelijk tot dan!

Scheidsrechters en tellers voor zondag 20-01-2019
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Minke Koeman, Anna Pimpao, Ilse Janssen, Senna Christians, Iris v/d Pasch, Dewi Arts, Kyra Linders,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.