Vanaf maandag 7 november is de PLUS sponsoractie weer van start gegaan. Deze actie zal in totaal 12 weken duren en eindigt op zaterdag 28 januari 2012.
Hoe werkt de PLUS actie?• Doe uw boodschappen bij PLUS Lucassen in Horst en laat uw kassabon voorzien van een speciale stempel.
• Gooi deze kassabon vervolgens in de speciale inzamelton die is neergezet in onze sporthal.
• Wekelijks wordt deze ton geleegd en geteld. De actie start de eerste twee weken met 2,5% uitkering en daarna is de uitkering 1,25%. Het is voor Hovoc dus van belang dat de bonnetjes al vanaf het eerste moment worden ingeleverd!
• Wekelijks zal de stand van alle deelnemende clubs op een scorebord in de supermarkt worden weergegeven en op www.plushorst.nl.
Spaar samen met PLUS Lucassen voor volleybalvereniging Hovoc en deponeer allemaal jullie bonnetjes in de inzameltonnen in de sporthal!Namens de sponsorcommissie alvast bedankt!

Wijzigingen competitieDe wedstrijd 15:30 uur Avance HS 4 - Hovoc HS 6 op 19 november is verplaatst naar 13:30 uur (i.p.v. 15:30 uur).

Competitie zaterdag 19 november
Dames19:00 uur Hovoc DS 1 - Burgst DS 1, Scheidsrechter: Extern, Tellers: Hester Joosten en Mirjam de Vries
17:00 uur Hovoc DS 2 - Ledub DS 2, Scheidsrechter: Extern, Teller: Inez Lindken
17:00 uur Hovoc DS 3 - HVC DS 1, Scheidsrechter: Fieke Wagemans, Teller: Rianne Kleeven
15:00 uur Hovoc DS 4 - Revoc/VCB DS 2, Scheidsrechter: Marieke Weijs, Teller: Ilse Peeters
19:00 uur Hovoc DS 5 - Grashoek DS 4, Scheidsrechter: Nadie Janssen, Teller: Suzanne Vissers
19:00 uur Hovoc DS 6 - Livoc Liessel DS 3, Scheidsrechter: Amy Houwen, Teller: Elke van Wegberg
Heren17:30 uur Avance HS 1 - Hovoc HS 1
16:15 uur Civitas HS 2 - Hovoc HS 2
16:15 uur Civitas HS 3 - Hovoc HS 3
12:30 uur Shock '82 HS 4 - Hovoc HS 4
18:30 uur Tupos HS 2 - Hovoc HS 5
13:30 uur Avance HS 4 - Hovoc HS 6
Meisjes B13:00 uur Hovoc MB 1 - Tornado Nistelrode MB 1, Scheidsrechter: Piene Claessen, Teller: Yvonne Hesen

Verslagen Dames
Dames 1Afgelopen zaterdag ging de reis naar Dordrecht. Alfa/Next stond op afstand onder ons en dus was de opdracht punten pakken om dit gat te vergroten. Met de start van de wedstrijd bleek meteen dat we het helemaal zelf in de hand hadden. Alfa/Next speelde geen wereldvolleybal, maar bij ons was het vloeiende spel van het begin van de competitie opnieuw afwezig. We maakten veel eigen fouten waaronder veel servefouten.
De eerste set was evengoed spannend. We waren aan elkaar gewaagd. Helaas werd deze set met een zeer discutabele beslissing van de eerste scheids verloren. Bij een stand van 25-26 voor Alfa/Next floot de tweede scheids voor een wissel aan onze kant. De eerste scheids was met name met zichzelf bezig en zag dit niet. Hij floot voor de serve van Alfa/Next. Uiteraard serveerde de speelster die aan de beurt was. Wij waren echter aan ‘t wisselen en dus plofde de bal netjes binnen de lijnen en was de eerste set verloren...
Set twee, drie en vier eenzelfde beeld: we maakten veel fouten, kregen de bal niet op de grond en konden de flow niet vinden. Set drie wisten we nog te winnen, maar de wedstrijd ging uiteindelijk voor ons als een nachtkaars uit. Met één punt op zak vertrokken we weer richting het prachtige zuiden.
Komende week zullen we hard moeten trainen om met name ons eigen spelletje terug te vinden. We kunnen allemaal kei goed volleyen, alleen moeten we daar zelf in gaan geloven. Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd met Burgst als tegenstander.
Zoar Moos!

Verslagen Heren
Heren 1Goede scheidsrechters fluiten een wedstrijd zonder daarbij de aandacht naar zichzelf toe te trekken. Het illustere duo - de man met de baard en zijn hulpknecht - dat de wedstrijd Hovoc H1 vs. Ergo/VCS H1 leidde, eiste echter alle spotlights voor zich op. Het leek wel een slechte aflevering van Bananasplit, zoveel discutabele, onbegrijpelijke en fantasievolle beslissingen werden er genomen. Het gros daarvan zwaar in het nadeel van de mannen uit Horst.
Ondanks dit gegeven, dat de gemoederen flink op de spits dreef, bleef Hovoc onverstoord. Het speelde een goede en bovenal gedreven pot volleybal. Na in de eerste set na een valse start niet te hebben kunnen aanhaken, werd in de tweede set brutaal een flinke voorsprong genomen. Helaas was die tegen het einde van de set door de boomlange mannen - gemiddeld een kop groter dan de Horstenaren - weer teniet gedaan en werd de set alsnog verloren.
De derde set had Ergo/VCS de overhand, maar in de vierde set deed Hovoc weer volop mee. Tot aan de laatste punten van de set ging het gelijk op tussen de twee regiodivisieteams. Hovoc kreeg een set-point, maar ondanks alle vechtlust werd deze niet verzilverd (25-27) en bleef het onterecht met lege handen achter.
Hieperdepiep... Hoera!
Heren 4Een wedstrijd tegen de nummer twee, dus hoog zal de tegenstander onze kansen waarschijnlijk niet ingeschat hebben. Echter hebben we ze het toch nog heel zwaar gemaakt voor de tiende plaats!
We zijn de wedstrijd zeer goed begonnen, maar helaas hebben we de eerste set niet weten te winnen (21-25). In de tweede set hebben we ze echter helemaal verrast met een overwinning van 25-13!
De derde set hebben we met iets meer tegenstand toch binnen weten te halen (25-20). Nog één set nodig om te winnen, maar de vierde set is het niet geworden. Na het weggeven van een match-point hebben we ‘m toch nog verloren met 26-24. Toen kwam het dus allemaal aan op de vijfde en laatste set. Na een slecht begin was de stand bij de wissel 3-8. Dit hebben we toch nog heel goed bij weten te halen, maar het is net niet gelukt om de wedstrijd te winnen (17-19).
We kunnen uit de afgelopen resultaten alleen maar concluderen dat er een stijgende lijn in zit. Ook nog leuk om te weten is dat het puntentotaal 112-103 voor ons was :-)
Volgende week wagen we ons aan Shock'82 HS4 in Cuijk!
Katsu!

Sinterklaas toernooi op zaterdag 3 decemberHallo spelers en speelsters van niveau 1 tot en met 6 en volleybal extra! Jullie hebben het vast allemaal gehoord, Sinterklaas en zijn zwarte Pieten zijn weer in ons land! En dit jaar hebben de zwarte Pieten laten weten dat ze graag mee willen doen met het Sinterklaas toernooi bij Hovoc.
Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 3 december van 09:00 uur tot ongeveer 10:30 uur voor niveau 4, 5 en 6. En van 10:30 uur tot 12:00 uur voor niveau 1, 2 en 3.
Het zou erg leuk zijn als jullie mee doen, want de sport-Pieten hebben nog een verrassing voor jullie!
De ontspanningscommissie

Scheidsrechters zondag 20 novemberDe volgende scheidsrechters worden op zondag 20 november verwacht voor het fluiten van de CMV jeugd: Loes Peeters, Jigaye Kurver, Sandra Lindken, Demi Clausen, Femke Theunissen, Evy Aerts en Fiekde Geurts. De zaalwacht wordt die dag verzorgt door Paul Kurver.
Zorg dat je om 09:15 uur aanwezig bent. De eerste wedstrijd is om 09:30 uur. Om ongeveer 12:00 uur zijn de wedstrijden afgelopen.
Als je niet kunt, dan zelf voor vervanging zorgen.

Jeugd competitie zaterdag 19 november
Meisjes C15:00 uur Hovoc MC 1 - Revoc/VCB MC 2, Scheidsrechter: Aniek Nillesen, Teller: Esther van Rooijen
13:00 uur Hovoc MC 2 - S'62 MC 1, Scheidsrechter: Suzanne van de Pasch, Teller: Judith Nillesen
13:00 uur Hovoc MC 3 - SEC MC 1, Scheidsrechter: Els Cuppen, Teller: Carli Vermeeren

Competitie dinsdag 15 november 20:00 uur VC Tornado DR 1 - Hovoc DR 2

Competitie woensdag 16 november 19:30 uur Hovoc DR 1 - VC Athos DR 1, Scheidsrechter: Geert Bouten

Competitie donderdag 17 november 20:30 uur VC Athos DR 2 - Hovoc DR 3