Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Zaterdag 12 november reisden Hovoc DS1 naar Gennep om het op te nemen tegen Flamingo's DS2. Het eerste herenteam van Hovoc wachtte thuis Hajraa HS1 op uit Eindhoven.

Vergeet Hovoc niet gratis te sponsoren!
Ga als jullie iets online willen kopen eerst naarhttp://www.hovoc.nl/informatie/gratis-sponsoren Op de website staat een banner vanSponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Hema en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Hovoc een commissie op terwijl jullie dezelfde prijs betalen.

Verslagen

Na vijf wedstrijden beginnen de contouren van de competitie steeds meer vorm te krijgen. Nog niet iedereen heeft elkaar kunnen treffen, maar iedereen ‘gluurt’ naar elkaars resultaten. Hovoc HS1 stond twee jaar geleden in de eerste klasse en is met 100 punten (dus op 88 gespeelde sets, maar 10 sets afgegeven) kampioen geworden. Vol verbazing werd er ook in de promotieklasse bovenmaats gepresteerd. Hier zijn de heren weer kampioen geworden en dwong een rechtstreekse promotie af naar de derde divisie. Nu na 5 gespeelde wedstrijden is de balans als volgt: 5 keer gewonnen, 3 sets afgegeven, 22 punten en 2e in de ranglijst met 1 wedstrijd minder gespeeld. Als kleine toevoeging kan gemeld worden dat de tegenstanders tot nu toe de gemiddeld wat lager geplaatsten waren.
Zaterdag 12 november stond de zesde wedstrijd tegen Hajraa HS1 uit Eindhoven op de lijst. Ze bedienen zich met de vierde plaats in de ranglijst. Tot vorig jaar waren ze een vaste kracht in de tweede divisie. Allerminst een tegenstander om te onderschatten. De wedstrijd begon meteen. Er werd op de scherpst van de snede gespeeld. Hajraa trok alles uit de kast om het spel van de Horster equipe te ontregelen. Kansen gingen op en neer. Hajraa maakte gretig gebruik van een dip waar de Horster mannen even in zaten. Uiteindelijk wist de thuisspelende ploeg met behulp van het publiek de overhand te krijgen en zette Hajraa op haar plaats. Hovoc heeft Hajraa de deur gewezen met 25-21, 25-18, 17-25 en 25-16. Door deze winst blijven de heren op de tweede plek staan op de voet gevolgd door Limac HS1. De komende twee weken zullen de heren uit spelen tegen eerst HHC HS1 en dan zal Hovoc naar Linne gaan waar Limac HS1 als gelijkwaardige tegenstander wacht. Hier zal het verschil gemaakt gaan worden.

Nadat er dinsdag en donderdag ontzettend geconcentreerd en goed getraind was, waren de dames van Hovoc er klaar voor: de wedstrijd tegen Flamingo's. De Horster dames begonnen aan de eerste set, maar liepen al snel tegen een achterstand aan. Zij leken geen partij voor de dames uit Gennep. Op het einde van de eerste set kon Hovoc nog een paar punten bij elkaar sprokkelen om zo een betere start in de tweede set te kunnen maken. De eerste set werd verloren met 18-25. Set twee was wederom niet voldoende en ook die verloren de dames van Hovoc met 18-25. In set drie wisten de dames beter van start te gaan en een voorsprong van 18-8 stond genoteerd op het telbord. Op een stand van 22-13 werden de dames onder druk gezet. Onnodig kon Flamingo's steeds dichterbij komen, waardoor het tot de laatste punten spannend bleef. Toch wist Hovoc net een beetje meer te geven in de slotfase en de set binnen te halen met 26-24. Met goede voornemens om eenzelfde spel te spelen als in de derde set, maar dan zonder de onnodige inhaalrace van Flamingo's, werd de vierde set gestart. Maar het spel van Hovoc bood niet genoeg weerstand tegen het team van Flamingo's en de vierde set werd verloren met 20-25. Met slechts één punt op zak (en zonder extra mascotte) vertrokken de dames teleurgesteld naar Horst.