Hovoc nieuws 15 april

15 april 2013

Eindfeest zaterdag 20 april
Het welbekende, roemruchte en immer grandioze Hovoc eindfeest ter afsluiting van het volleybalseizoen vindt zoals gewoonlijk op de laatste competitiedag plaats. Aansluitend aan de laatste wedstrijden kunnen rond de klok van 21 uur de voetjes van de vloer in de Dendron kantine onder het genot van de beats door de DJ’s van Millennium!
Het bijbehorende thema van de avond is strip-, teken- en sprookjesfiguren, dus wees creatief en leef je uit om zo uitgedost mogelijk ten tonele te komen op zaterdag 20 april!

Heren
17:00 uur Hovoc HS 2 - Set Up HS 1, Scheidsrechter: Roger Hoeijmakers, Teller: Rik Janssen Guus v/d Munckhof
19:00 uur Hovoc HS 3 - Revoc/VCB HS 3, Scheidsrechter: Tom Janssen, Teller: Falco Wijnen
17:00 uur Hovoc HS 4 - Accretos HS 3, Coach: Reinier Meesters, Scheidsrechter: René Madou, Teller: Mike Gooren
Meisjes B
17:00 uur HORNERHOF/HHC MB 1 - Hovoc MB 1
15:00 uur VC Polaris MB 1 - Hovoc MB 2
Jongens B
15:00 uur Hovoc JB 2 - Hovoc JB 1, Scheidsrechter: René Verhaegh, Teller: Gijs Janssen
13:00 uur Hovoc JB 3 - Saturnus/Hendriks Coppelmans JB 1, Scheidsrechter: Nard Joosten, Teller: Martin van Rooijen

Verslagen Dames
Dames 1

Afgelopen zaterdag onze laatste thuiswedstrijd. Alles moest op alles gezet worden om tegen Nuvoc zoveel mogelijk punten te pakken om zo boven Activia, en uit de directe degradatiezone, te eindigen.
De eerste set leken we vrij goed mee te kunnen, maar omdat we het spel zelf niet snel genoeg afmaakten, kon Nuvoc de set met 21-25 naar zich toetrekken. De tweede set begon al meteen met een fikse achterstand, maar gelukkig kwamen we later in de set meer in ons eigen spel. Lieke wist het gat nog wat te dichten met een goede service, maar dit mocht niet meer baten (wederom 21-25). In de derde set bleven we wat aanploeteren. Debbie sloeg her en der nog een bal knalhard voor de voeten van de tegenstander, maar ook deze set werd afgegeven (17-25). De laatste set was geen ander verhaal. We maakten te veel eigen fouten, kregen de service pass niet onder controle en kregen de bal niet snel genoeg aan de overkant op de grond (15-25). De meiden uit Veldhoven gaven ons het nakijken met een 0-4 verlies. Flink balen dus!
Volgende week nog een laatste kans tegen PSV in Eindhoven. Nog één kans om punten te pakken, nog één kans om één plaatsje naar boven te schuiven en daarmee nog één kans om de PD-wedstrijden te halen. Wij gaan er alles (knallen/stoempe/een feestje bouwen/knokken/ vechten) aan doen om dit voor elkaar te krijgen!
Yo Rambo!

Verslagen Heren
Heren 1

Ronduit tevreden gezichten waren er zaterdag al direct na de wedstrijd te zien bij de Horster mannen van het eerste team van volleybalvereniging Hovoc na de 0-4 winst in Voerendaal. Opluchting en blijdschap werden daaraan toegevoegd, toen in de loop van de avond bleek dat deze vijf punten voldoende waren om nacompetitie te ontlopen en handhaving in de promotieklasse daarmee een feit is.
Hovoc HS 1 speelde tegen VC Voerendaal HS 2 hetzelfde als het de laatste maanden speelt; Vol overtuiging en inzet, hetgeen resulteert in een stabiel en sterk spel. Vooral in de eerste twee sets had Voerendaal moeite een zuivere pass te brengen op de serve van Hovoc en liepen de aanvallers regelmatig tegen het torenhoge blok aan (16-25, 16-25).
In het derde bedrijf verspeelde Hovoc een riante voorsprong, werd het nog behoorlijk spannend, maar wisten de Horstenaren met 24-26 alsnog de set binnen te slaan. Daarop pakte Hovoc de draad in de laatste set weer goed op en won het via 18-25 met 0-4 haar laatste competitiewedstrijd.
Met maar liefst negentien punten uit de laatste vier wedstrijden heeft Hovoc HS 1 met een geweldige eindspurt zichzelf van de negende plaats in de promotieklasse weten te verzekeren en daarmee klassebehoud veilig gesteld. Voorwaar geen slechte prestatie van het jonge in opbouw zijnde team, dat gedurende het seizoen een indrukwekkende groeicurve heeft laten zien.

Jongens C
15:00 uur Hovoc JC 1 - VC Herten JC 1, Scheidsrechter: Lars Bouten, Teller: Nick Joosten