Hovoc nieuws 15 april

15 april 2019

KLIK HIER VOOR PROGRAMMA P/D TWEEDE DIVISIE DAMES

KLIK HIER VOOR PROGRAMMA P/D EERSTE DIVISIE HEREN

Zaterdag 13 april heeft in de Derde divisie Hovoc DS1 HLB / van Daal DS DS2 uit Den Dungen opgewacht. Hovoc HS1 reisde naar Sneek om het in de Eerste divisie op te nemen tegen VC Sneek HS1. Ook al werd er door beide teams overtuigd gewonnen bood dat geen zekerheid en moet er een nacompetitie gespeeld worden. Voor de dames is het een strijd naar boven, Tweede divisie en de heren strijden voor behoudt in klasse, Eerste divisie.

Algemeen
Het officiële seizoen voor de senioren is gisteren afgelopen, maar voor ons Heren 1 en Dames 1 wordt het seizoen nog met een weekend verlengd. Na dat Hovoc Dames 1 vorig jaar kampioen is geworden in de promotieklasse, hebben ze gisteren in een bomvolle Dendron Sporthal met 4-0 gewonnen van HLB Van Daal/DS Dames 2 en daarmee de tweede plaats in de derde divisie veilig gesteld. Na het kampioenschap van vorig jaar, heeft Dames 1 dus ook dit seizoen nog kans op promotie, deze tweede plek geeft namelijk recht op het spelen van promotie/degradatie wedstrijden voor promotie naar de Tweede divisie.

Dames 1 speelt aanstaande zaterdag (20 april) een drie kamp in Sint Anthonis, de winnaar van dit drie kamp komt volgend jaar uit in de Tweede divisie en de andere twee teams in de Derde divisie. Hoelaat deze wedstrijden zijn is nog niet bekend, maar daarover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie.

Promotiewedstrijden spelen voor de Tweede divisie is natuurlijk al een bijzondere ervaring, maar het is nog een stuk leuker om dit voor een hele grote groep Hovoc publiek te doen. Wat de uitslag ook mag zijn, dit belooft een zaterdag vol Topvolleybal te worden! Daarom hebben we als Bestuur van Hovoc een supportersbus geregeld. De vertrektijden van de bus volgen zo snel mogelijk, maar daarvoor moet eerst het wedstrijdschema bekend zijn, we verwachten dat we hier uiterlijk dinsdag uitsluitsel over kunnen geven. We willen dan met zoveel mogelijk Hovoc supporters Dames 1 aanmoedigen. Zodra de uitslag van het drie kamp bekend is gaan we gezamenlijk met Dames 1 terug naar onze eigen kantine en kunnen we daar nog wat drinken op een geslaagd seizoen.

Wil jij ook mee met deze GRATIS supporters bus? Meld je dan snel aan, want vol = vol. Ook vrienden en familieleden zijn natuurlijk van harte welkom. Aanmelden kan alleen per mail via penningmeester@hovoc.nl of door te reageren op deze mail.

Ondanks dat Heren 1 gisteren met 3-1 heeft gewonnen in Sneek, bleken deze 4 punten nét niet genoeg voor directe handhaving in de eerste divisie. Daarom speelt Hovoc Heren 1 zaterdag in onze eigen Dendron Sporthal een drie kamp, met de twee nummers twee van de Tweede divisie. Deze drie teams gaan de strijd met elkaar aan en zullen samen uitmaken wie er volgend jaar in de eerste divisie mag spelen en wie in de tweede divisie. Ook hierbij is alle support natuurlijk van harte welkom! Wie weet is dit zelfs te combineren met de wedstrijden van Dames 1 in Sint Anthonis. Zodra de wedstrijdtijden van Heren 1 definitief zijn, zullen we deze ook met jullie delen!


Hopelijk zien we zaterdag veel supporters in onze eigen Dendron Sporthal en natuurlijk ook in Sint Anthonis, om samen achter ons Heren 1 en Dames 1 te gaan staan! Ook voor onze jeugdleden is dit natuurlijk een unieke kans om te zien wat je allemaal kunt bereiken met je team.

Met sportieve groet,
Bas Janssen
Bestuur Hovoc

wedstrijdverslagen
Heren 1
De heren vertrokken vroeg in de middag om ver in de avond een wedstrijd te spelen tegen Sneek. De mannen wisten dat het een belangrijke wedstrijd was en wilden niets aan het toeval overlaten. In de wedstrijd tegen Sneek was de eerste set ééntje die elk van beide teams kon winnen. Lange rally's en beide teams lieten elkaar weinig ruimte over. Toch was het Hovoc die nipt (24-26) de zege pakte. De tweede set ging de stand tot de 19 gelijk op. Een sterke serviceserie van Horster kant bracht ook hier een zege (19-25). In de derde set was Hovoc wat overtuigender aanwezig en kon rustig achterom kijken naar de Snitse die in de kielzog zat. met 21-25 werd de derde set gewonnen. De vierde set was bijna een kopie van de eerste set. tot de 22 waren beide teams elkaars gelijken. Hovoc haalde als eerste setpoint, maar Sneek maakte een mooie inhaalslag en won met 26-24. Dit minieme verschil geeft Hovoc een 'coëfficiënt' nadeel van 0,003 ten opzichte van Olhaco en heeft hiermee de nacompetitie behaald. De mannen van Hovoc zijn hier ontzettend blij mee en kunnen zo het uiterste uit de competitie halen en het maximale uit de NeVoBo contributie.......

Dames 1
Hovoc DS 1 - HLB van Daal/DS DS2
Afgelopen zaterdag hebben we de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen HLB van Daal gespeeld. We wisten wat we moesten doen om nog kans te maken op het kampioenschap. Alle punten in eigen huis houden! De eerste twee sets leken we licht gespannen, maar in het veld was dit niet te merken. Iedereen had er zin in en zat vol enthousiasme om voor drie gevulde tribunes te spelen! Er werd geknokt voor de punten en voor lekker degelijk gespeeld. we liepen dan ook langzaam uit met af en toe een puntje tegen. Hier werden we echter niet warm of koud van. In de big points lieten we zoals de afgelopen weken weer zien wat we kunnen. Dit resulteerde dan ook in setwinsten van 25-18 en 25-16.
In de derde set kwam HLB niet meer aan volleyen toe. Wij domineerden met serveren en sloegen de puntjes lekker binnen (25-10).
In de vierde set kwam HLB weer iets meer aan het volleyen, maar wij bleven koel en deden ons ding (25-17). Degelijk spel, enthousiasme en het teamgevoel typeren deze wedstrijd. Helaas geen kampioen. Komende zaterdag zullen wij dus gaan strijden voor een plek in de tweede divisie en daar hebben we iedereen bij nodig! De promotiewedstrijden zijn bij somas activia ds2 dus dichterbij kan bijna niet. Hopelijk zien we jullie daar om ons naar de overwinningen te brullen en met ons een feestje te bouwen om de promotie te vieren!!! GOOOOOO TIGERS!!!!

Ledub ds 2, gefeliciteerd met het kampioenschap en hopelijk tot volgend jaar!