Header

Hovoc nieuws 15 december

15 december 2014

2012 Volleybalvereniging Hovoc Horst (21)

Declaratie trainers
Verzoek aan alle trainers/coaches om vóór 31 december aanstaande het declaratieformulier in te vullen en in te leveren. Het declaratieformulier kun je vinden op de Hovoc site: Informatie -> Downloads -> Formulieren. Of klik hier. Hier vind je ook een overzicht van de normbedragen die worden gehanteerd.

Dropping senioren
De feestdagen komen al in zicht en dat betekent dat het hoog tijd wordt voor een dropping. Dit jaar zal die plaatsvinden op zaterdag 27 december. Rond 18:30 uur zal de eerste bus volgeladen worden met Hovocleden en naar de droplocatie rijden. De exacte vertrektijden zullen we later bekend maken via e-mail en de website.
Het belooft ook dit jaar weer een mooie tocht te worden, dus geef je op met je team! Aanmelden kan tot en met woensdag 17 december via dropping@hovoc.nl. We willen je vragen je per team op te geven. Kosten voor de dropping zijn 5 euro per persoon en dit kan betaald worden op de avond van de dropping.
Tot dan! De ontspanningscommissie
P.S. Bij de Jongens B en Meisjes B teams moet er ook minimaal één begeleider meelopen. Uiteraard hoeft deze begeleiding niet te betalen voor de dropping.

Hoe houden we de hal schoon!
We sporten met z'n allen natuurlijk graag in een schone hal. Helaas komt het de laatste weken te vaak voor dat we, nadat de laatste wedstrijd is gespeeld, afvalpapiertjes, lege flesjes, telstoelen/tafels achterlaten in de hal en kleedlokalen. We willen daarom een beroep op jullie doen dat wanneer je als je spullen meeneemt in de hal dit ook weer in de prullenbak doet. Tevens is het de taak van het team dat als laatste klaar is met de wedstrijd op hun veld, het veld opruimt met daarbij behorend alle zaken die niet in de sporthal thuishoren. Zorg ook dat het kleedlokaal dat je verlaat leeg en opgeruimd is. Zo houden we samen de boel opgeruimd zoals het hoort en kunnen we blijven sporten in een nette hal.
Namens Stichting Hovoc Beheer bedankt voor jullie medewerking

Uitslagen zaterdag 13 december
Dames

Bok DS 1 - Hovoc DS 1 1-3
Hovoc DS 2 - VC Meterik DS 1 0-4
Hovoc DS 3 - VC Meterik DS 3 2-3
Hovoc DS 4 - ActiveRooy DS 5 4-0
Heren
VC Voerendaal HS 2 - Hovoc HS 1 0-4
TFC HS 2 - Hovoc HS 2 0-4
VC Meterik HS 1 - Hovoc HS 3 3-1
VC Meterik HS 2 - Hovoc HS 4 3-1
Meisjes B
Hovoc MB 1 - VC Polaris MB 1 0-4
Hovoc MB 2 - HVC MB 1 1-3
Jongens B
Tupos JB 1 - Hovoc JB 1 4-0
VC Olympia/VC Asterix - Hovoc JB 2 4-0
Hovoc JB 3 - PrismaWorx Stravoc JB 1 4-0

Competitie zaterdag 20 december
Dames

16:30 uur Sportivo DS 2 - Hovoc DS 3
Jongens B
15:00 uur VC Athos '70 JB 1 - Hovoc JB 2

Verslagen Dames
Dames 1

Zaterdag 13 december vertrokken wij in alle vroegte naar de andere kant van het land. Deze week stond de wedstrijd tegen Bok uit Kapèlle in Zeeland op het programma. Van te voren was ons duidelijk gemaakt dat we niet twee uur in de auto gingen zitten, om weer zonder punten terug naar huis te gaan. Na een lange zit, een live debuut op 3FM en heerlijke Zeeuwse lekkernijen - bedankt Marieke en Bart ;-) - waren wij klaar voor de wedstrijd.
De wedstrijd begon wat slordig en we hadden moeite om in ons eigen spel te komen. Het spel ging vrij gelijk op, maar wij hadden steeds een voorsprong van één à twee punten. Uiteindelijk ging de setwinst dan ook naar ons (20-25). De tweede set liep vrijwel hetzelfde als de eerste. We waren ons ervan bewust dat het nodig was om iets meer te geven. We waren er op gebrand ook deze set binnen te halen en dit lukte wederom met 19-25. In de derde set kwamen we door een sterke servicebeurt van Inge Versleijen op een 9-0 voorsprong. Hiermee was de toon voor de derde set gezet. We hielden de gehele set een voorsprong vast, al wisten de dames van Bok toch een paar keer dichtbij te komen. De voorsprong bleef aan onze kant en ook de derde set werd gewonnen (20-25). De vierde set blijven we liever kort over. Het lukte ons niet om in ons eigen spel te komen en we hadden niets meer in te brengen tegen het spel van Bok. Het laatste punt bleef dan ook in Zeeland (25-9).
Dit was de laatste wedstrijd van de eerste helft en we staan nu op een zevende plaats. De eerstvolgende wedstrijd is op 10 januari. Dan spelen we thuis tegen Peelpush DS 3. Hopelijk tot dan! Yo Marie!

Verslagen Heren
Heren 1

Als laatste wedstrijd van de eerste helft stond Voerendaal uit op het programma. Deze ploeg was vorig seizoen samen met Hovoc gedegradeerd vanuit de promotieklasse (zwarte bladzijde). Ook zij hadden wat versterking gekregen, maar niet als Hovoc. De wedstrijd had in de eerste drie sets hetzelfde verloop. Geconcentreerd gelaten begonnen de Horster heren aan de wedstrijd om tot de vijftien punten tegen een achterstand te kijken. Vol vertrouwen oogden ze, want er was op geen enkele achterstand onrust te bespeuren. Bob Soberjé zei een enkele keer "tandje bij jongens". Zo geschiedde. 3-0 stond Hovoc voor. De vierde set was de laatste set van dit jaar en daarin werd doorgepakt. Geen enkele keer een achterstand en boven elke twijfel verheven won Hovoc ook de laatste set. Met nog steeds vier punten voor op de nummer twee en als winterkampioen de kerst ingaan is een verdiend resultaat.
Heren 2
Een 0-4 overwinning tegen de rode lantaarndrager TFC HS 2 klinkt als een appeltje-eitje verhaal, maar dat was het niet helemaal. De setstanden van 23-25, 23-25, 20-25 en 24-26 doen een spannende wedstrijd vermoeden, maar dat was het ook niet. Hovoc HS 2 was ondanks een matig begin en enkele inkakmomentjes gedurende de wedstrijd geen enkel ogenblik zenuwachtig om een set af te staan in Odiliapeel. Dat gebeurde dan ook niet en zo konden de lange mannen van Hovoc met vijf volle punten het boekjaar 2014 afsluiten.
Maar niet voordat er eerst een ouderwets gezellige teamavond, georganiseerd door de “alde knök”, aan vast was geplakt. De jonkies verloren zoals verwacht met de spellenronde, waarna ze de rest van de avond in Horst geboeid doorbrachten. Letterlijk.
Hand… Boeiuh!

JEUGDNIEUWS
Verslagen Jeugd
Team N6 1

De eerste helft van de competitie zit er al weer op. Ergens in september 2014 is CMV team 6.1 begonnen met daarin Jessi, Minke, Sjuul, Milou en Vera. Deze meiden kregen als uitdaging mee zoveel mogelijk puntjes binnen te slepen, maar vooral zoveel mogelijk plezier te hebben en bij te leren. De poule “CMV niveau 6 hoog” was nogal beperkt met vijf teams bestaande uit twee keer Civitas, twee maal Accretos en Hovoc. Gelijk vanaf de eerste wedstrijd werd afgesproken dat er alleen bovenhands geserveerd mocht worden en dat een smash voorkeur was i.p.v. het bovenhands overspelen van de bal naar de tegenstander. Deze strategie om vooral veel bij te leren heeft zijn vruchten afgeworpen. De serve is al een sterk wapen geworden welke door de tegenstander tijdens het verloop van de competitie gevreesd werd. Onderling waren de teams aan elkaar gewaagd, waardoor er zeer spannende wedstrijden ontstonden. Tot het laatste speelweekend was het dan ook nog onbeslist wie op welke plek zou eindigen. Tijdens de laatste ronde in Venlo hebben de meiden van Hovoc laten zien waar ze echt toe in staat zijn. Ze waren vastberaden om alles uit de kast te halen en met twee klinkende overwinningen op Civitas 6.2 en Accretos 6.1 werd een verdienstelijke gedeelde eerste plek behaald! Meiden, dit is echt top! Trainsters Marian/Dames 1, ouders en supporters en iedereen die we vergeten zijn, bedankt voor jullie hulp en aanmoedigingen. In januari gaat de tweede helft van start en zullen we nogmaals gaan voor een hoge notering.
Iedereen fijne feestdagen toegewenst namens team 6.1; Vera, Milou, Sjuul, Minke, Jessi en coach Stefan

DAMES RECREANTEN
Competitie maandag 22 december

20:00 uur Tupos DR 2 - Hovoc DR 3

Terug naar het nieuwsoverzicht