Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 13 januari reisde Hovoc HS1 naar Rotterdam om het tegen Volley Zuid HS1 op te nemen.

Wedstrijdverslagen
Heren 1

De heren van Hovoc waren als tweede in de Tweede divisie de kerstvakantie ingegaan en hebben als voornemen om daar te blijven staan. Resumerend naar de vorige wedstrijden werd er wel wat ruimte gezien waar het een en ander verbeterd kon worden. Zo was het vorig treffen tegen Volley Zuid een 3-2 overwinning voor Hovoc geworden. Dat kan beter. De mannen van Horst aan de Maas stonden 2 januari alweer op het veld om de kerstkilo’s eraf te trainen. Volley Zuid had haar thuisbasis in een redelijk krap onderkomen. Weinig ruimte om de service druk van Horst optimaal te gebruiken. Dit en andere zaken maakte het een onwennige start van de eerste set waar Volley Zuid maximaal op inspeelde. De gehele set werd er tegen een achterstand aangekeken. Met 25-18 ging de set naar Rotterdam. Er moest wat intelligenter gespeeld worden. Tom Weijs verdeelde de ballen wat kundiger dan de vorige set. De aanvallen van Lars Bouten werden wat gevaarlijker en Bart Neervoort blokte wat makkelijker. Met een ruime voorsprong van 16-21 kwam Volley Zuid nog bijna langszij, maar de tweede set werd 23-25 gewonnen door Horst. Hovoc had de smaak te pakken en de zweep ging erop. Rotterdam had het nakijken en met 15-25 werd het 1-2 in sets. Voor de dubbele punten de vierde set. Een minieme achterstand in het begin van de set werd snel goed gemaakt. Lange rally’s werden in het voordeel van de rotterdammers beslecht. De strijd was nog niet gestreden . Toch was het Hovoc die het stabielst bleef en een voorsprong pakte en bleef vasthouden. Met 21-25 en 1-3 winst was de eerste wedstrijd in 2018 een mooi begin van het jaar.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 21-01-2018
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Amber Janssen, Anke Leijssen, Sarah Litjens, Floor van den Munckhof, Lisanne Peeters, Femke Turlings,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent.De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur