Hovoc nieuws 15 oktober

8 oktober 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen NieuwsAfgelopen zaterdag 13 oktober heeft Heren 1 het opgenomen tegen het eerste mannen team van Volleybalvereniging Woudenberg.

Wedstrijdverslag

Na nog geen wedstrijd gewonnen te hebben, maar wel goed gespeeld te hebben moet het moment goed spelen en winnen toch wel naderbij komen. Woudenberg was op papier een sterke tegenstander die bovenaan stond. De eerste set werd als belangrijkste set aangemerkt en twee aan elkaar gewaagde team gingen elkaar te lijf. Hovoc pakte vol vertrouwen een voorsprong en het Woudenbergse blok was geen partij voor Rick Oomen. Waar het eerder mis ging, de big points, ging het nu goed. Met 22-25 was de eerste winst een feit. De tweede set hadden de heren van Hovoc vleugels gekregen. Alles, maar dan ook alles lukte. Woudenberg was compleet de weg kwijt en kreeg een ongekende nederlaag van 10-25 om de oren geslagen. Nu moet de veerkrachtigheid van Woudenberg geroemd worden, want de derde set was het alles of niets voor ze. Dat alles van ze bracht Hovoc van zijn stuk. Hovoc wist ongeveer 10 punten langszij te blijven, maar helaas met een 9-2 achterstand. Onoverbrugbaar werd er een 25-14 verlies geïncasseerd. Coach Jan Aquarius vond het korfbalscores en was allerminst te spreken dat de mannen zich zo hebben laten kisten. Dit moest en zal anders gebeuren. Na een en ander in de oren geknoopt te hebben ging de vierde set van start. Een voorsprong werd genomen, afgegeven, genomen, uitgebouwd tot de 14-18. Een sterke service reeks van Wessel Terpstra bracht Woudenberg terug naar 20-18. Hovoc gaf zich niet verloren en bij 23-23 waren de kansen weer gelijk. Woudenberg speelde koelbloedig het spel uit en pakte verdiend de vierde set met 25-23. Een vijfde set moest gespeeld worden en alles lag weer open. Een sterke service van Woudenberg bleef onbeantwoord en Hovoc begon met een lastige 6-1 achterstand. Dit bleek te zwaar om nog in te halen en ook hier pakte Woudenberg de winst. Het was wederom een mooie wedstrijd, maar 3-2 verlies was beslist niet nodig geweest. Komende zaterdag mag Hovoc het opnemen tegen Orion heren 2 in Doetinchem.