COACH/VC Sittardia MB 1 - Hovoc MB 1 0-4

Competitie zaterdag 21 december
Jongens B

17:00 uur VC Olympia/VC Asterix - Hovoc JB 2

Verslagen Dames
Deze week hadden we PSV als tegenstander, de nummer twee van de ranglijst. We waren er op gebrand om te stunten tegen dit team en dat lieten we de eerste set vol overtuiging zien. Vanaf het begin wisten we een grote voorsprong op te bouwen en dit de gehele set vol te houden (25-20). Het eerste puntje was binnen en we waren er op gebrand om nog minstens een set te winnen. De tweede set ging niet zoals we gehoopt hadden en PSV drukte ons spel naar de achtergrond en won de set met 10-25. De derde set moesten we het spel weer omgedraaid krijgen. Hoe hard we ons best ook deden, dit kregen we niet voor elkaar. De derde set verloren we dan ook met 17-25. De vierde set moesten we pakken om nog kans te maken op winst. PSV wist ons de baas te blijven en dit resulteerde in een 15-25 verlies. Al met al een wedstrijd die spetterend begon, maar eindigde als een anticlimax door veel persoonlijke fouten.

Verslagen Heren

We begonnen de wedstrijd met goede moed. VC Voerendaal had namelijk nog maar één set gewonnen dit seizoen. Het doel was dan ook: Winnen met 4-0! Alleen dit was nog niet gelukt tot vandaag! We begonnen de wedstrijd met een uitstekende sprong service van Pieter. Dit gaf ons snel een voorsprong van zo’n acht punten die we niet meer weg hebben gegeven. De tweede set waren we misschien iets te laks, want Voerendaal stond namelijk met zo’n vijf punten voor! Met een spannend einde wisten we nog net de set binnen te slepen. Gelukkig bleef onze service de hele wedstrijd redelijk constant en kregen we hierdoor erg veel punten. Het eindigde in een 4-0 voor Hovoc met maar een paar spannende momentjes.
Anna-Nass!
Heren 2
De lange mannen van Hovoc kregen koploper Revoc/VCB HS 3 op bezoek en dus had Horst niets te verliezen tegen Reuver. De nummer vier uit de tweede klasse speelde vrijuit en vol overgave. Dat leverde in zowel de eerste als de tweede set een bijzonder spannend slot op, waarbij de bezoekers nipt beide sets naar zich toe wisten te trekken (23-25 en 24-26). Hovoc HS 2 wist echter van geen opgeven, ging vol gas door en werd in het derde bedrijf dan eindelijk met een setwinst beloond (25-20). Hoewel de Horster langnekken sterk bleven spelen, kon Hovoc niet voorkomen dat Revoc ook de derde set pakte (20-25) en zo haar koppositie verstevigde (1-3).
Niet bevreesd door de kou ontstaken de Rafjes daarop het vuur voor de jaarlijkse winter BBQ, waarbij niet alleen de nodige kilo’s vlees maar ook liters gerstenat door de lange kelen verdwenen. Een mooie afsluiter van de eerste competitiehelft, waarbij Hovoc HS 2 meteen de gelegenheid wil aangrijpen om eenieder vrolijke feestdagen te wensen!
Zjie… Raf!

Hovoc MB1 kampioen Hoofdklasse!
Nadat eind vorig seizoen het kampioenschap behaald werd in de MB hoog klasse, werd de eerste helft van dit seizoen ingezet op een top drie classificering in de Hoofdklasse, die recht geeft op promotie naar de Topklasse. De eerste wedstrijden ging het team voortvarend van start en werden de meeste wedstrijden met 4-0 gewonnen. De eerste zware testcase was de wedstrijd tegen Set Up. Dit leverde een schitterende wedstrijd op en een nipte 3-2 overwinning voor de meiden van Hovoc. Vervolgens werd hier en daar nog een setje verloren, alvorens de tweede echte krachtmeting met Brovoc op het programma stond. Dit leverde een zelfde hoogstaande wedstrijd met een 3-2 overwinning voor Brovoc op.
Afgelopen weekend moesten Brovoc (1e) en Set Up (3e) tegen elkaar en moesten de meiden van Hovoc (2e) naar Sittard. De opdrachten van de coach werden goed uitgevoerd en binnen enkele minuten en na slechts twee serve series was de eerste set met 25-2 gewonnen! De tweede en derde set werden ook nog eenvoudig gewonnen, maar bij de laatste set sloegen toch de zenuwen wat toe. Bij 22-22 was er zelfs onduidelijkheid over de opstelling. Net op tijd stond iedereen weer op zijn plaats en werd de set met 25-23 binnen gehaald. Wij hadden onze opdracht voltooid en nu was het wachten op de andere uitslag. Op de weg naar huis kwamen de verlossende sms’jes binnen dat Set Up met 3-1 gewonnen had van Brovoc, waardoor Hovoc MB1 kampioen geworden is van de Hoofdklasse MB! In 2014 zullen alle drie de teams spelen in de Topklasse MB. Meiden veel succes en plezier!

Horst aan de Maas CMV-oefentoernooi op 22 december

Zondag 22 december aanstaande is het weer zover. Het Horst aan de Maas CMV-oefentoernooi wordt dan weer gespeeld in de Dendron Sporthal.
De niveaus 1 t/m 4 spelen tussen 10:00 en 12:00 uur hun wedstrijden. De niveaus 5 en 6 tussen 12:30 en 14:30 uur.
Er zijn die dag geen scheidsrechters! Voor de wedstrijden gespeeld in de ochtend vragen we de coaches zelf te tellen. Voor de middag wedstrijden zijn wel tellers geregeld.
Aanmelden kan vanaf een half uur voor aanvang van de wedstrijden. Het wedstrijdprogramma wordt bij aanmelding verstrekt. Als er nog vragen zijn dan graag via jeugdcmv@hovoc.nl.
Tot zondag en alvast veel plezier!

Verslagen Jeugd
Jongens CMV niveau 51 winterkampioen!

Bob, Bram, Lennard en Stijn zijn er zondag in geslaagd om, onder leiding van hun enthousiaste coach Anita, winterkampioen van CMV niveau 5 hoog te worden. Met twee setpunten tegen zijn ze overtuigend eerste geworden. Deze jongens maken er een sport van om met zoveel mogelijk punten verschil wedstrijden te winnen. Dat doen ze door aan hun kant alle ballen in drie keer te spelen, waardoor ze veel extra punten hebben verdiend. In de wedstrijd tegen de nummer twee was de uitslag dan ook 60 - 106.
Mannen en Anita: Proficiat en nu op naar niveau 6! Eindelijk bovenhands serveren en aanvallen!