Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

Vanaf nu is het voor iedereen die Hovoc een warm hart toedraagt mogelijk om Hovoc GRATIS te sponsoren. Ga de volgende keer dat je iets online willen kopen eerst naar http://www.hovoc.nl/informatie/gratis-sponsoren.
Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, V & D en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Hovoc een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt. Het kost je dus niets extra.
Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Hovoc kun je terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!
Alvast bedank!
Sponsorcommissie

Verslagen

Afgelopen zaterdag stond voor Hovoc dames 1 Particolare (tegenwoordig HLB van Daal) op het programma. Een ploeg die hoog in de ranglijst meedoet. Hovoc ging met een krappe selectie van acht personen richting Den Dungen en was vastberaden om daar hun eerste Sinterklaascadeautje mee naar huis te nemen. De eerste set begon nogal onrustig voor de dames van Hovoc. Samen hadden zij ervoor gekozen om de middenspelers in de pass te zetten (wat zij kei goed hebben gedaan!) en de libero te transformeren tot aanvaller. Hovoc stond onwennig in het veld en de foutenlast was enorm hoog aan eigen kant, wat het erg makkelijk maakte voor Particolare (we noemen ze toch even zo) om punt voor punt een grotere voorsprong te creëren. Halverwege de eerste set kwam libero Amy erin als passer loper en wist verschillende punten te maken aan het net, maar aan een flinke nederlaag ontkwamen de dames van Hovoc niet. Het resulteerde in een verlies van 13-25.
In de tweede set wist Hovoc geen grote voorsprong af te geven aan Particolare, maar efficiënt volleybal bleef weg. Gelukkig is er niet bijgehouden hoe vaak er verkeerd geserveerd is in de eerste en tweede set aan de kant van Hovoc. Wederom maakten de dames het zichzelf moeilijk door veel persoonlijke fouten en hiermee werd het voor Particolare makkelijker gemaakt om de set naar zich toe te trekken. Dit deden zij dan ook en Hovoc verloor met 19-25.
Ondanks de twee verloren sets wilden de dames van Hovoc zich niet laten kennen en startten vol goede moed de derde set, want de winst zou koste wat kost naar Hovoc gaan. Er werd nog een wijziging in het team gebracht: Manon werd op de diagonaal ingezet. Deze set klopte het weer: de pass kwam goed aan en aan het net werd het zoals vanouds weer goed afgemaakt. Punten hoog via de blokkering en ook werd het centrum vaak gevonden. Een gouden wissel op 22-24 van Bjorn, die Kim op de serve inzette, resulteerde in setwinst: 22-25.
De wedstrijd was dus nog lang niet gespeeld en de vierde set liep weer gesmeerder dan de eerste twee sets. Ondanks dat Hovoc de hele tijd op voorsprong heeft gestaan, kwam er een klein dalletje. Particolare kwam op een setstand van 19-17 op voorsprong, maar dankzij een goede servicebeurt van Bernie wist Hovoc dit om te buigen naar 19-25!
Winst lag nu binnen handbereik en vastberaden werd de laatste set gestart. Een servicebeurt van Inge bracht Hovoc tot 7-0. Toch kwam Particolare gevaarlijk dichtbij tot 12-10, maar uiteindelijk en gelukkig trok Hovoc aan het langste eind. We zijn enorm trots op deze prestatie. Ondanks het omgooien van de verdediging hebben we weten te dealen met de situatie en de wedstrijd naar een goed einde weten te brengen. Dit smaakt weer naar meer! Tot volgende week in de Dendron Sporthal, waar we om 19:00 gaan knallen tegen Saturnus.

Het was een gehavend Hovoc wat zaterdag zijn titel moest verdedigen tegen Hajraa uit Eindhoven. Ziekte en afwezigheid onder de basisspelers maakte het de coach erg lastig om een goede opstelling neer te zetten. Hajraa was er op gebrand om de reeks ongeslagen wedstrijden (32 stuks volgens de meest recente telling) te doorbreken. De eerste set begon met veel persoonlijke fouten, doch het niet scoren van Hajraa maakte de eerste set een 25-21 winst voor Hovoc. De tweede set werd er door een hoge service druk van Hajraa een achterstand gecreëerd van 13-18. Het was een sterke serviceserie van Rogér Hoeymakers die Hovoc weer bijbracht. Uiteindelijk werd deze set, beduidend moeizamer, met 25-21 gewonnen.
Hajraa herpakte zich goed en Hovoc wist zich geen raad met de wederom opgelegde servicedruk. Ook kwam Hajraa meer en meer toe tot scoren. Heel de set werd tegen een achterstand aangekeken. Waar in de vorige wedstrijden dit werd omgedraaid, bleef dit verlies: 21-25 setverlies. De derde set was een allesomvattende onvermogen tot scoren en passen die zich meester maakte. De tegenstander was oppermachtig en had de flow te pakken. Hovoc delfde het onderspit met 13-25. Een genadeloos verlies. Er moest een vijfde set gespeeld worden om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Hierin bleef Hovoc wederom achter de feiten aanlopen. Met een eindstand van 13-15 was dit het eerste verlies sinds ruim een jaar. 2-3 voor Hajraa. De zegereeks is gebroken. Komende zaterdag tegen een nieuwe nummer twee, ADC. Dan beginnen we weer bij één.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 22 november
De volgende scheidsrechters worden op zondag 22 november verwacht voor het fluiten voor de CMV Jeugd niveau 4, 5, 6: Kim v Osch en Britt Thijssen.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.