16 oktober 2016

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 16 oktober reisden de Heren van Hovoc naar Weert om het op te nemen tegen Irmato VC Weert in Weert... De Dames van Hovoc wachtte Achilles Dames 1 op uit Beugen. Verder een ingestuurd wedstrijd verslag van MC1 die PSV uit Eindehoven op bezoek kreeg.

Verslagen

Heren 1
Zaterdag 15 oktober was het aan Irmato H1 uit Weert om het op te nemen tegen de Horster equipe. Gezien de makkelijke winsten die in voorgaande wedstrijden werden behaald en de ietwat muffe trainingshouding werd er gemakzuchtig begonnen. Dit betaalde zich nog niet direct uit, want tot halverwege de 1e set werd er een voorsprong aangehouden. Faal op faal stapelden zich op en Weert begon de overhand te krijgen. Zonder dat Hovoc ook maar iets kon uitrichten en zonder nog enig geloof erin te hebben, werd er langzaam afgestevend op een 25-19 nederlaag. Nadat de Coach Bob Soberjé weer benadrukte hoe belangrijk ‘je eigen ding goed doen’ is begon het toch weer gezapig in de 2e set. De punten lonkten naar Weert en begon dan ook fel. Snel keek Weert naar een comfortabele voorsprong van 16-11. Het lukte maar niet voor Hovoc om tot zichzelf te stijgen. Laat staan boven zichzelf. Een service serie van 8 punten bracht hier (godzijdank) verandering in. De knop werd omgezet. De teugels werden aangetrokken. De kuur werd afgemaakt. Vol vuur en hervonden drift, dwong het Weert met 18-25 op de knieën. Weert probeerde in de daaropvolgende set met wisselende aanvalstrategieën tot scoren te komen, maar tevergeefs. De heren uit Horst waren warm aan het draaien. Weer was het 18-25 dat Weert het nakijken gaf. Overtuigd om ook het laatste punt te pakken werd de laatste set aangevangen. De service druk van Hovoc maakte het er naar dat Weert moeite had de ballen goed naar de spelverdeler te krijgen. Zonder veel moeite werd het 12-25 en zo 1-3 in sets voor Hovoc. Met 13 behaalde punten staat het minzaam op de 2e plaats in de 3e divisie.

Dames 1
Deze week kreeg Hovoc D1de dames uit Beugen op bezoek in Horst. Ze begonnen wat onzeker aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een achterstand die niet meer goed gemaakt kon worden. De eerste set ging met 21-25 naar Achilles. In detweede set lieten de dames met vlagen een mooi spel zien, maar dit werd afgewisseld met periodes waarin onnodige fouten werden gemaakt. Hierdoor kwam Hovoc net te korten de set werd verlorenmet 23-25. In de derde set werd vanaf het begin een goede service druk geleverd waardoor ook de rest van het spel beter ging lopen. Deze set ging naar Hovocmet 25-20. In de vierde set ging het gelijk op. Aan het einde van de set zorgde een sterke service serie ervoor dat de set naar de dames van Hovocgetrokken werd. De set werd opnieuw met 25-20 gewonnen. De laatste set kon hetspel van de afgelopen 2 sets voortgezet worden. Een voorsprong van Hovoc werd echter door Achilles weggewerkt en het werd een spannend einde van de wedstrijd waarbij beide teamskansen kregen om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk trokken de damesvan Hovoc aan het langste eind en werd de set gewonnen met 17-15. Daarmee is de 3-2 winst een feit. Op naar volgende week. Das ist Wahnsinn!

Hovoc MC1- PSV MC1
SET 1: We hadden goed gespeeld en de serves gingen stukken beter als de vorige keer. De stand was 25-10 voor ons.
SET 2: De tweede set ging net zo goed als de eerste set en alweer was de stand 25-10 voor ons.
SET 3: Het ging wel vrij gemakkelijk. We hadden de serves pass goed onder controle en deze set hadden we met 25-11 gewonnen.
SET 4: Deze set was veel serveren en het ging weer super goed bij ons. Deze set hadden we gewonnen met 25-6. We hadden de wedstrijd dik gewonnen met 4-0.