Hovoc nieuws 17 december

17 december 2012

PLUS sponsoractie, doe mee!
Vanaf maandag 22 oktober is de PLUS sponsoractie weer van start gegaan. Deze actie zal in totaal 12 weken duren en eindigt op zaterdag 13 januari 2012.
Hoe werkt de Plus actie?

  • Doe uw boodschappen bij PLUS Lucassen in Horst óf bij Van Bussel in Horst en laat uw kassabon voorzien van een speciale stempel (dit gebeurt pas bij bonnen met een minimale waarde van €5,-).
  • Gooi deze kassabon vervolgens in de speciale inzamelton die is neergezet in onze sporthal.
  • Wekelijks wordt deze ton geleegd en geteld. De actie start de eerste twee weken met 2.5% uitkering en de daarop volgende twee weken met 2% uitkering, de 8 resterende weken is de uitkering 1.25%. Het is voor Hovoc dus van belang dat de bonnetjes al vanaf het eerste moment worden ingeleverd!
  • Wekelijks zal de stand van alle deelnemende clubs op een scorebord in de supermarkt worden weergegeven en op www.plushorst.nl.

Spaar samen met PLUS Lucassen voor volleybalvereniging Hovoc en deponeer allemaal jullie bonnetjes in de inzameltonnen in de sporthal!
Namens de sponsorcommissie alvast bedankt

Uitslagen zaterdag 15 december
Dames

Nuvoc DS 1 - Hovoc DS 1 3-1
Grashoek DS 1 - Hovoc DS 2 3-1
VC Olympia DS 2 - Hovoc DS 3 1-3
Civitas DS 2 - Hovoc DS 4 1-3
Asterix DS 2 - Hovoc DS 5 3-1
Heren
Hovoc HS 1 - Schrijen-Lippertz VC Voerendaal HS 2 1-3
Hovoc HS 2 - Civitas HS 4 3-1
Hovoc HS 3 - Tivoc HS 1 4-0
Hovoc HS 4 - Revoc/VCB HS 5 0-4
Meisjes B
Asterix MB 1 - Hovoc MB 1 4-0
BVC Holyoke MB 1 - Hovoc MB 2 4-0
Jongens B
Hovoc JB 2 - AV Flash JB 1 3-1

Competitie zaterdag 22 december
Jongens B

15:00 uur Hovoc JB 1 - Hovoc JB 2, Scheidsrechter: Haegens, Lex, Teller: Keijsers, Remi

Verslagen Dames
Dames 1

Afgelopen zaterdag speelden we tegen de nummer drie van onze competitie: Nuvoc. In de voorbereiding op dit seizoen hebben we al eens tegen dit team gespeeld en dus waren we op de hoogte van het feit dat de kracht van dit team vooral in de lengte zit.
De eerste set wisten we hier goed mee om te gaan en bleven we Nuvoc op de hielen zitten. Het was echter net niet genoeg en we verloren met 26-24. De tweede set maakten we zelf veel fouten, verkeerde keuzes en de servedruk was weg: 25-17. Set drie keerden de kansen. Onze servedruk was hoog, we maakten veel punten en speelden een slim spel: 18-25. Na deze winst bleek het verzet gebroken. In de vierde set werden we weggespeeld: 25-11.
Al met al een ietwat teleurstellende afsluiter van dit jaar. Gelukkig krijgen we in 2013 nieuwe kansen.
Dames 1 wenst alle leden, supporters, familie en vrienden hele fijne feestdagen. Hopelijk zien we jullie allemaal 12 januari weer in ons sportpaleisje voor de volgende thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van onze competitie: Flamingo's.
Yo Rambo!
Dames 2
3-1 verloren. Dit weekend geen commentaar. Teamuitje was gezellig. 12 januari gaan we weer knallen. Ellen, alweer bedankt!
Hiep Hiep Hoi!

Verslagen Heren
Heren 1

In de Dendron sporthal in Horst ontving het eerste herenteam van Hovoc het tweede team uit Voerendaal. Ondanks gedreven spel van de Horster formatie bleef er slechts één puntje achter in het eigen sportpaleis.
De eerste set liep tot aan het einde toe gelijk op en slechts enkele persoonlijke fouten verhinderden dat Hovoc HS 1 deze naar zich toe zou trekken (23-25). Ondanks de gedreven inzet van de thuisspelende ploeg kon dat in de tweede confrontatie niet omgekeerd worden (20-25).
Maar in de derde set leek Hovoc vleugels gekregen te hebben. Terwijl aan de Horster zijde elke bal perfect werd uitgespeeld, verzaakte VC Voerendaal HS 2 te volleyballen. Mede dankzij twee lange serve series van Niels Hendrix en Pieter Weijs werd deze set eenvoudig met ruime cijfers gewonnen; 25-09.
Het lukte de mannen van Hovoc niet om dit enthousiasme in set vier voort te zetten en zo ging de wedstrijdwinst via 16-25 met 1-3 naar Voerendaal.

JEUGDNIEUWS
Jeugd competitie zaterdag 22 december
Jongens C

16:30 uur AV Flash JC 1 - Hovoc JC 1

Verslagen Jeugd
Meisjes C Beker

De Beker Meisjes C zijn door naar de volgende ronde! Afgelopen zondag speelden we twee wedstrijden in Middelbeers.
De eerste wedstrijd tegen Ledub was erg spannend. Met de reis nog in de benen keken we meteen tegen een 7-1 achterstand aan. Na een time-out waarin iedereen even werd wakker geschud, pakten de meiden het goed op. Om met meiden, die uit drie teams bij elkaar gesprokkeld zijn, toch een team te vormen is een kunst. Met name de opstelling, het spelletje organiseren, elkaar helpen en sturen was aftasten. Dat het kan, bewezen onze meiden maar al te goed! Door ervoor te werken en vooral door goed te doen wat we goed kunnen, lukte het om langs Ledub te komen. Het werd zelfs 15-15. We wilden graag maar waren ook wel zenuwachtig. Helaas lieten de meiden van Ledub in de slotfase van de set een ietsje standvastiger spelletje zien en wonnen de eerste set met 25-22.
De tweede set wilden we meteen van start. We hadden laten zien wat we in onze mars hebben. Vol overtuiging werkten we hard voor (bijna) iedere bal. Bijna, want serveren ging niet al te best. Het was 9-7 voor ons, met vijf gemiste services... Kun je nagaan wat er zou gebeuren als we ook nog goed gingen serveren! Dat was dan ook de opdracht. Goed serveren, praten en organiseren in het veld. Het resultaat: gewoon lekker drie keer spelen en scoren. We wonnen deze set dan ook met 25-19! Kaboem! Goed werk dames!
De tweede wedstrijd tegen Particolare was wat lastiger. Het team van Particolare was duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Het was een geoliede machine waar we tegen opboksten. Zelf hadden we juist problemen in de organisatie van ons spelletje. We wisten onze plaatsen even niet, waardoor we snel tegen een achterstand aankeken. Toen we ons spelletje weer op orde hadden was de achterstand te groot. Het werd 25-11 voor Particolare.
Ook de tweede set was Particolare een maatje te groot voor ons. We lieten mooie acties zien, maar dat deed Particolare ook! De serve van Particolare kwam hard. Toch hadden we nagenoeg elke bal. Als de servepass dan ook nog goed bij de spelverdeler kwam, haalden we onze puntjes wel binnen. Het werd 25-15! Jammer...
Toen werd het afwachten wat Ledub ging doen tegen Particolare. Maar ook voor Ledub was Particolare een maatje te groot. Ze haalden weliswaar één puntje meer binnen deze wedstrijd, maar er werd gekeken naar het totaal aantal behaalde punten!
En ja hoor! Kaboem, onze meiden zijn door!
Ons programma:
We gaan 27 december naar het EM-KA Top C en B toernooi in Venlo. Dit wordt een dag om lekker te oefenen en elkaar beter te leren kennen.
5 januari: Open Club in Horst
20 januari: 3e ronde Beker (locatie nog onbekend)
Groeten, Jessa, Cato, Manon, Anne, Femi, Femke, Etienne, Evy, Romy en Angelique

DAMES RECREANTEN
Competitie dinsdag 18 december

20:00 uur Tornado DR 1 - Hovoc DR 1
21:00 uur VC Olympia DR 1 - Hovoc DR 2
Competitie vrijdag 21 december
18:30 uur Set-Point DR 1 - Hovoc DR 3