Hovoc nieuws 17 december

17 december 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen Nieuws
Zaterdag 15 december heeft Hovoc DS1 ADC DS1 uit Stein opgewacht. Hovoc HS1 reisde naar Soest om het tegen Axell Claims / Sovoco HS1 op te nemen.

wedstrijdverslag

Het doel was duidelijk: 5 punten thuis houden. Lekker volleyballen met servicedruk moest hier voor zorgen. In de eerste set werd er veel gescoord en veel verdedigd. De service lag niet altijd even goed, maar dit losten we goed op door harder te werken op alle andere facetten. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-21.

De tweede set werden we wat meer onder druk gezet. We begonnen met een achterstand en dit bleef ook lange tijd zo. Mede door servicefouten kwamen we niet echt bij. Door een servicereeks van Fennie Wagemans en de kwaliteiten van de aanvallers en verdedigers kwamen we uiteindelijk bij. Om er vervolgens met kracht overheen te gaan (25-21).

Ook in de derde set begonnen we met een achterstand. We werkten hard, maar ADC ook. Lange tijd wat er een achterstand. Totdat we weer bij de 20 in de buurt kwamen. Uiteindelijk maakte we het zo spannend dat we zelfs nog een setpunt tegen kregen. Deze set gingen we niet afgeven dus er werd gevochten voor elke bal. Dit resulteerde in een 27-25 winst! De wedstrijd was gewonnen maar het waren nog geen 5 punten.

De laatste set begonnen we weer net zo sterk als de eerste en waren weer lekker aan het volleyballen. Geleidelijk kwam ADC iets dichterbij, maar we bleven de bovenliggende partij. De 5 punten kwamen niet in gevaar en de wedstrijd werd met een mooie aanval afgesloten (25-21)! Net als vorige week lieten we deze wedstrijd weer zien wat we kunnen tijdens de big points. GOOO Tigers!

De komende weken hebben we het rustig en gaan we even bijkomen. Op 12 januari spelen we onze eerste wedstrijd van 2019 uit tegen Vocala ds1. We hopen jullie in het nieuwe jaar weer te zien. Voor nu alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

De heren van Hovoc worden geplaagd door blessures en zieken in het team en moesten het tegen de nummer vier van de competitie opnemen. Dit resulteerde helaas in de slechtste wedstrijd van het seizoen. De mannen van Horst hadden dan wel in de laatste vijf wedstrijden er drie gewonnen, maar Sovoco was een maat te groot. Met 25-19, 25-17, 25-15 werd in de vierde set alle hoop verloren met 25-10. De mannen gaan een peniebele winterstop in en zullen de tweede helft alles op alles moeten zetten voor klasse-behoud.
Er kan wel een prijs worden toegekend aan de heren van Sovoco. Dat is die van slechtste wassers. Een mooie foto reportage van Jaap van den Broek laat overduidelijk zien dat ze hun synthetische shirts te heet hebben gewassen waardoor het navelshirtjes zijn geworden. Geeft niet. Wel leuk.