Jongens B
Ledub JB 1 - Hovoc JB 1 1-3
Hovoc JB 2 - HVC JB 1 4-0

Verslagen Dames

Deze week moesten we het opnemen tegen Achilles. In de kleine zaal ging de eerste set van start, maar het lukte ons niet om uit de startblokken te komen. De ene na de andere bal wisten we niet te passen of te scoren. Al snel raakten we op een enorme achterstand en het leek alsof na de eerste set de wedstrijd al gewonnen was door achilles (10-25). De tweede set konden we mee met de tegenstander en bouwden we punt voor punt ons vertrouwen in de wedstrijd weer op. Helaas kwamen we op het einde net wat te kort en won Achilles met 22-25. De derde set wisten wij Achilles op scherp te zetten en waren wij de gehele set het team dat een voorsprong had. Dit wisten we vol te houden tot aan het laatste punt van de derde set (25-22). De vierde set wisten wij dat we alles moesten gaan geven om nog kans te maken op een overwinning. In het begin ging het gelijk op en beide teams maakten kans om deze set te pakken. Op het einde lieten wij het liggen en dit resulteerde in een verlies van 17-25. De komende weken gaan we er weer vol tegenaan om bij de laatste wedstrijden nog wat punten binnen te slepen.

Verslagen Heren

Het beloofde een erg mooie wedstrijd te worden toen de tweede scheidsrechter knock-out ging. Niek Jans sloeg de bal even vol in het blok en deze ketste af tegen de tweede scheidsrechter. Hierbij ging de bril kapot en viel hij even later op de grond. Door het schuldgevoel van Niek verloren we dan ook de eerste set. Door een goede servicedruk van Hajraa was het moeilijk een goed spel neer te zetten. We kwamen niet snel genoeg uit een paar rotaties en verloren dan ook de eerste drie sets. Met een fanatiek begin in de vierde set en door te werken voor elke bal, maakten we Hajraa af in de vierde set. Anna-Nass!
Heren 2
Via het vullen van de flessen en de lokale toiletpot kwam het gesprek in het kleedlokaal in Budel toch weer uit op handboeien. Die ontspannen sfeer binnen Hovoc HS 2 zette het team van lange mannen bij het eerste fluitsignaal direct om in geconcentreerd spel. Hoewel Ledub HS 4 in de beginfase nog bij kon benen, schakelde de reservehoofdmacht uit Horst daarna een tandje bij en had de thuisploeg het nakijken (16-25). Het tweede bedrijf verliep moeizamer voor Hovoc. Een half dozijn aan fout services en enkele scheidsrechterlijke dwalingen zorgden ervoor dat Ledub niet kon worden afgeschut, maar met 23-25 gingen de Rafjes ook met deze tweede set aan de haal.
Daarna hield Hovoc stand. De Horster mannen bleven hun eigen spel spelen, terwijl de Brabanders moeite hadden een fatsoenlijke pass af te leveren. Zo gingen ook de derde en vierde set naar Hovoc HS 2 (19-25 en 19-25) en werd het dus een klinkende 0-4 overwinning.
Zjie… Raf!

Scheidsrechters en tellers voor zondag 23 maart

Het toernooi N1-2-3 gaat niet door in Horst. De ingedeelde scheidsrechters hoeven dus niet te komen.

Competitie zaterdag 22 maart
Meisjes C

16:00 uur VC Patrick MC 1 - Hovoc MC 3
Jongens C
13:00 uur Hovoc JC 2 - VC Herten JC 1, Scheidsrechter: Roy Alaerds, Teller: Aleksandra Hadam, Anke Hoeymakers