Hovoc nieuws 17 november

19 november 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen Nieuws
Zaterdag 17 november heeft Hovoc HS1 in de Eerste divisie AVV Keistad HS1 uit Amersfoort opgewacht. Hovoc DS1 reisde 16 november naar Meijl om het in de Derde divisie op te nemen tegen Peelpush DS3.

Wedstrijdverslag

JB1
Afgelopen zaterdag (17-11-2018) is de JB1 van Hovoc-Trivia-Athos kampioen geworden. Met een winst van 4-0 tegen Polaris kijken we tevreden terug op deze wedstrijd. Het seizoen was voor de JB1 erg gemakkelijk: kampioen met nog 2 wedstrijden te gaan. Deze winst hebben we samen klaar kunnen krijgen met dank aan onze coach René Willems. De spelers in dit team zijn: Job Willems, Simon Schreurs, Wouter Janssen, Ivo Janssen, Loek Smits, Bram Cox, Indy Derix en Femke Gooren.

Heren 1
De kelder gigant Hovoc tegen bijna koploper Keistad. Na een kansloze 4-0 in Utrecht zijn de bannen weer hard aan de slag gegaan om het hoe dan ook de tegenstander niet te gemakkelijk te maken. Dan was het wel de nummer twee in de competitie tegen wie gespeeld moest worden. Punten moesten en zouden gepakt worden. De eerste set was het een matig Hovociaans aanvalsdruk en een ijzersterk blok van Keistad waarbij de eerste set naar Keistad ging (12-25). Coach Jan Aquarius wijzigde de opstelling in Hovoc en de kansen leken gekeerd. Tot de 21 werd er gelijk spel afgedwongen waarna Keistad een minieme voorsprong pakte. Helaas door een scheidsrechtelijke dwaling werd de kans ontnomen om een setwinst te pakken en Keistad trok net aan het langste eind met 23-25. Keistad herstelde en wist een hoge servicedruk neer te leggen en liet Hovoc weinig aan spelen toe te laten komen. Meerdere servicereeksen volgden elkaar op en liet de Horster mannen niet aan spel toekomen. Met een ruime zege (16-25) pakte keistad de derde setwinst. De laatste set werd met een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand begonnen. Totdat Bram Joosten met 17-21 begon met serveren en pas bij 22-21 zijn beurt aan zich voorbij zag gaan. Hovoc was weer terug in de race en met het spel op het scherpst gespeeld werd nipt, maar verdient de set binnen gehaald met 26-24 en 1-3 in setstand.

Dames 1
Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen de huidige nummer 2, Peelpush d3, op de planning. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden waarin beide teams niet op half gas gingen. De eerste set begonnen we desondanks een beetje alsof we ons geïntimideerd voelden. Hier moesten we overheen stappen en dit deden we! Achterin werd alles van de vloer gehaald en voorin werd alles erin geramd. Met setwinst tot gevolg! (19-25)

Helaas konden we dit niet doorzetten en gingen we onnodige fouten maken. Peelpush wist hier gebruik van te maken en helaas maakten we ook geen kans deze set (25-14). In de derde set zette deze trend zich door en verloren we ook deze set (25-14).

In de vierde set werd het tij gekeerd. Er werd weer als tijgers gevochten en de puntjes werden uitbundig gevierd. Helaas zag de scheids op een cruciaal moment niet dat er een paar vingers zaten aan een geweldige driemeteraanval van onze aanvoerster Fennie Wagemans. Gelukkig hadden we onze jongste telg Tessa Engels nog, die ons wist te helpen met een sensationele servicereeks (23-25).

De vijfsetter was weer een feit! Helaas vielen we weer wat meer terug in ons patroon van set 2 en 3 en stond er aan het einde 15-12 op de teller.

Blauwe plekken, vastzittende ruggen, vechten als welpen en tijgers en meelevende supporters tekenen deze wedstrijd. Komende week gaan we weer flink aan de bak om onze volgende tegenstander VC Kessel in eigen huis te verslaan. Graag zien we jullie zaterdag 24 november om 19.30 uur weer in de Dendron sporthal!