Hovoc nieuws 18 maart

18 maart 2019

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 2e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 2e helft (pdf)

De dames reisden af naar Kessel om alles te geven wat ze hadden en de heren moesten tegen de hekkensluiters van de competitie, Avior.

wedstrijdverslagen

De heren komen nu in de laatste fase van de competitie waar het erop of eronder is. Avior heeft ook elk punt nodig om zich te handhaven. Hovoc was met Coach Bas Fleuren al succesvol gebleken en dat wilden ze doortrekken. “Eigen ding doen en sfeer!” De set kende een verloop waarin niet duidelijk was wie ging winnen. Avior liep dan telkens wel uit, maar werd bijgelopen door Hovoc. Bij de big points was het Hovoc die aan het langste eind trok en met 25-22 won. Ook de tweede set was zenuwslopend, maar ook hier greep Hovoc de zege 25-23. De derde set werd er te afwachtend gespeeld en was het met name Avior die Hovoc nog wat punten gaf (23-25). In de vierde set werden met 25-22 vier punten verdiend en hebben de mannen nog alles in eigen hand voor tegen de degradatieconcurrenten.

Na een uitvoerige teambespreking waarin alle tactieken nog een keer werden herhaald, begonnen we fel aan de wedstrijd. De opdracht voor de serve werd direct goed uitgevoerd, waardoor Kessel direct onder druk kwam te staan. We liepen flink uit, maar kregen toch nog een aantal keren een serie tegen, waardoor Kessel de achterstand halverwege de set wat kon beperken. Daar raakten we niet van onder de indruk en pakten het weer op waar we gebleven waren. We speelden de set vrij eenvoudig uit. 18-25. De volgende set begonnen we weer sterk, serveerden goed, haalde de ballen van de grond en knalden de punten binnen. Kessel kwam deze set nagenoeg niet aan bod. 14-25 De derde set werden we door dit groot verschil nog een keer goed op onze focus gewezen door Bob. En met resultaat. De derde set lieten we een zelfde beeld zien als de eerste set. We begonnen weer met druk, liepen uit, kregen wat punten tegen en knalde halverwege de set weer volledig over Kessel heen. Aan het einde van de set lieten we Kessel toch nog iets te veel puntjes binnenharken, maar gelukkig konden we dit ons permiteren. We trokken uiteindelijk de set met 20-25 naar ons toe. De vierde set......... Helaas, not so good start. Veel persoonlijke fouten, servicedruk van Kessel en een laag scoringspercentage zorgden ervoor dat we al direct tegen een flinke achterstand aankeken. We moesten de focus herpakken en hard werken om de achterstand in te halen. Op 17-17 waren we eindelijk bij en konden we er overheen. Focus en degelijk spel was back in business en vanuit hier trokken wij de set weer naar ons toe. 20-25. BAM! Vijf punten binnen met degelijk spel! Dit weekend hebben we goede zaken gedaan omdat directe concurrenten Peelpush en Ledub punten hebben laten liggen. We staan officieel op een 2e plaats in de derde divisie, maar mogen ook nog even shinen op de 1e plaats totdat de stand van Ledub is bijgewerkt! Volgende week spelen we om 19:30 uur thuis tegen Volley Tilburg dames 3. Hopelijk tot dan!

Scheidsrechters en tellers voor zondag 24-03-2019
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Floor Verhaegh, Sem Kurstjens, José Hermans, Dirk Schreurs, Ilebra Gawriye, Janne Vissers,