Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 17 maart heeft Hovoc DS1 VC Volt DS3 uit Cuijk opgewacht. Hovoc HS1 reisde naar Landgraaf om het tegen VC Landgraaf HS1 op te nemen.

Wedstrijdverslagen algemeen
De dames van Hovoc stonden gecamoufleerd op nummer twee. In twee wedstrijden 10 punten halen is het meest haalbare en daar gingen de dames voor. Met één inhaalwedstrijd gespeeld vorige week dinsdag tegen Avance DS1 en één wedstrijd afgelopen zaterdag tegen VC Volt hebben ze terecht de eerste plek in de Promotieklasse bereikt. Met een duidelijke ‘walk over’ werd VC Volt weg gespeeld. In het befaamde ‘derde’ setje kwam deze nog dichtbij, maar standvastig en ‘tandje’ erbij werd het alsnog een 25-23 winst voor Hovoc (25-8, 25-18 en 25-7). Ook Avance wist geef vuist te maken en kon door de service druk van Hovoc niet aan spelen toe te komen 25-13, 25-17, 25-18 en 25-17.
De heren strijden nog mee in de sub-top van de Tweede divisie. Afgelopen zaterdag stond Landgraaf op de kaart. Deze nummer drie in de competitie is steeds beter gaan spelen en heeft zich ontvouwd als een geducht tegenstander. De Horster mannen equipe ging na het onnodige verlies van de week ervoor er vol voor. Fel van start en kansen gingen over en weer. Bij de big point trok Hovoc aan het langste eind en de eerste set werd met 22-25 gewonnen. Evenzo ging de tweede set zo van start, maar de kleine voorsprong werd langzaam ingehaald en overgenomen door Landgraaf. Deze set werd dan aan Landgraaf gegeven (25-21). De derde set was een weinig volleybalpresterende activiteit (25-10). Om nog het uiterste eruit te halen werden de afspraken doorgenomen teruggedacht aan de eerste set. Met vereende krachten werd het geen kopie van de vorige set en liet Hovoc zien dat het volleyballen kan. Met 19-25 kon er nog een 2-3 winst uit gesleept worden. Helaas waren het enkele service reeksen van Landgraaf die daar een streep door trokken en bleef Hovoc achter de feiten aanlopen (15-10).

Afgelopen week werden er driewedstrijden op rij gespeeld door Hovoc dames 1. Dit was een mooie kans om in een week tijd de flinke voorsprong terug te pakken.

Voor zowel de wedstrijd tegen Avance als tegen Volt was Hovoc waakzaam. Afgelopen zaterdag was Volt de tegenstander. Zelf het spelletje bepalen en het eigen niveau halen, waren de doelen die vanuit de coach werden gesteld. En dit werd door het team uitgevoerd. de eerste set werd er een foutloos spel gespeeld en de servicedruk zorgde ervoor dat Volt geen kans maakte. de ene serveserie naar de andere resulteerde in een zorgeloze setwinst van 25-8. de tweede set werd Hovoc in het begin wat overrompeld, maar kon dit zonder al te veel moeite weer omzetten naar een voorsprong. Ook de tweede set werd gewonnen met 25-18. De derde set werd er laks gespeeld en Hovoc moest tot aan de laatste punten scherp blijven om de derde set te winnen met 25-23. De Laatste set wist Hovoc vol overtuiging de winst binnen te slepen met 25-7.

Afgelopen week is er door Hovoc drie keer op rij een winst behaald van 4-0. De maximale score van 15 punten zorgt ervoor dat de Horster dames de koppositie hebben teruggepakt!

Scheidsrechters en tellers voor zondag 25-03-2018
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Bob Claessen,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.