Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

Een nieuw volleybalseizoen en dus zijn er ook nieuwe teamfoto’s nodig voor op Hovoc.nl. Helaas hebben we nog lang niet van elk team een teamfoto en dat is wel noodzakelijk, zowel voor senioren- en recreanten- als jeugdteams! Vandaar het vriendelijke doch dringende verzoek om zo spoedig mogelijk een teamfoto aan te leveren op website@hovoc.nl.

Zorg dat iedereen (inclusief coach) er in Hovoc-tenue netjes op staat. Gebruik een fototoestel (geen telefoon) en zet de flitser aan om het beste resultaat te krijgen. Mocht er een speler/speelster ontbreken dan is dat zeer jammer. Maar zorg dan toch alvast z.s.m. voor een foto. Er kan altijd later een nieuwe teamfoto achteraan gestuurd worden, dat is geen probleem.
Alvast bedankt!

Aanleveren Hovoc nieuws
Het aanleveren van het Hovoc nieuws, dat wekelijks op maandag op Hovoc.nl verschijnt, kan per e-mail op nieuws@hovoc.nl. Houd wedstrijdverslagen kort en bondig om zodoende de leesbaarheid te vergroten. Het Hovoc nieuws a.u.b. voor zondagavond 19:00u aanleveren! Bedankt.
Niels Hendrix

Verslagen
Hovoc DS 1

Deze week moesten de dames van Hovoc 1 het opnemen tegen Achilles in het kleine halletje in Beugen. De eerste set ging Hovoc goed van start en wisten de dames meteen een voorsprong te pakken met goede servedruk. Toch wist Achilles halverwege de set terug te komen. Beide ploegen roken de overwinning van de eerste set, maar het waren de dames van Hovoc die deze set wisten te pakken (23-25).

Set twee was gelijk aan de eerste set. Met veel enthousiasme en een goede set kwam Hovoc op een voorsprong. Een klein dipje werd vervolgens door Hovoc goed opgepakt en de tweede set werd ook gewonnen (25-27). De derde set begonnen de dames wederom goed door een sterke servereeks van Debbie Zanders, maar Achilles kwam daarna al gauw op een enorme voorsprong. Het verschil werd steeds groter en ondanks het enthousiasme aan de Horster kant gaven de meiden de set uit handen (25-12).

De vierde set vervolgens liep Hovoc tegen een achterstand aan die ze bij 14-14 om wisten te buigen naar een 14-16 voorsprong. Toch kwam Achilles door servedruk weer over Hovoc heen en moest er punt voor punt gestreden worden voor wedstrijdwinst. Hovoc trok uiteindelijk aan het langste eind (23-25) en haalde daarmee de wedstrijd met vier punten binnen!

Hovoc HS 1
Een nieuwe uitdaging tegen een oud team. Aangezien de Horster heren hun ongeslagen status verdedigen staat er nu altijd wat op het spel. Na vandaag zou het de 26e ongeslagen wedstrijd worden.Bij aanvang van de wedstrijd oogde de tribune op enkele toeschouwers na leeg. Tot de elf punten gingen beide teams gelijk op. Mompelend keken de Horster heren elkaar aan “dit lijkt haast nog moeilijk te worden”. Een tandje bij en met 25-16 werd de eerste set binnen geslagen.

Wat er daarna gebeurde is voor vriend en tegenstander een raadsel. Powerplay maakte zich meester in de Horster heren. Alles lukte waaronder een zeer lange service serie van Roger Hoeymakers. De tegenstander sloeg tegen de muur van Hovoc en geen één punt werd gescoord. Door twee persoonlijke fouten aan de kant van Hovoc maakte het dat Revoc de tweede set met 25-3 verloor.

Euforisch en toch een tikkeltje onderschattend werd de derde set begonnen. De tribune was tegen dit tijdstip volgestroomd en enthousiast werd er mee gefeest. Het werd een strijd die gelijk leek. De eindstand was dan wel 25-23 voor Hovoc, maar geen moment voelde zij zich bedreigd.

Ook de laatste set werd ontspannen gespeeld. Nog steeds powerplay, met harde en slimme ballen van Hovoc’s kant werd een langzame voorsprong opgebouwd. Tegen het einde van de set werd er nog door Revoc ingelopen, maar 25-22 maakte een eind aan de wedstrijd en weer een 4-0 winst voor Hovoc.Met drie punten los en één wedstrijd meer staat Hovoc HS 1 onverwachts, maar verdiend, aan de top in de promotieklasse