Hovoc nieuws 19 september

19 september 2011

Hovoc Beginfeest; zaterdag 24 septemberDe competitie gaat weer bijna van start en dat moet natuurlijk gevierd worden met een beginfeest. Op zaterdag 24 september om 21.00 uur starten we het seizoen met een Hollandsche avond in de kantine. Hierbij zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd! Dresscode: Hollands
Tijdens deze avond wordt tevens de nieuwe inrichting van de kantine gepresenteerd. Mis deze onofficiële opening niet!
De Ontspanningscommissie

Bloemenactie 2011Via deze weg willen wij jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie inzet en opkomst tijdens de bloemenactie van 2011. Hopelijk zien wij jullie volgend jaar weer allemaal terug, zodat we ook dan weer heel Horst kunnen voorzien van een bloemetje. Nogmaals bedankt!
De Bloemencommissie

Aanleveren Hovoc nieuwsHet aanleven van het Hovoc nieuws, dat wekelijks op maandag op Hovoc.nl verschijnt, kan per e-mail op nieuws@hovoc.nl. Houd wedstrijdverslagen kort en bondig om zodoende de leesbaarheid te vergroten. Het Hovoc nieuws a.u.b. voor zondagavond 19:00u aanleveren! Bedankt.
Niels Hendrix

Competitie zaterdag 24 september
Dames19:00 uur Hovoc DS 1 - SOMAS/Activia DS 1, Scheidsrechter: Extern, Tellers: Nadja Soberjé en Christianne Gommans
17:00 uur Hovoc DS 2 - VC Limac DS 1, Scheidsrechter: Extern, Teller: Aniek Hesen
18:00 uur ActiveRooy DS 2 - Hovoc DS 3
19:00 uur Bach SV DS 2 - Hovoc DS 4
19:00 uur Hovoc DS 5 - VC Athos '70 DS 4, Scheidsrechter: Amy Houwen, Teller: Bob van Helden
Heren18:30 uur Civitas HS 1 - Hovoc HS 1
14:15 uur Shock '82 HS 1 - Hovoc HS 2
19:00 uur Hovoc HS 3 - Flamingo's'56 HS 6, Scheidsrechter: Loes Vullings, Teller: Jeroen Joosten
18:30 uur Tupos HS 3 - Hovoc HS 4
17:00 uur Hovoc HS 5 - Revoc/VCB HS 4, Scheidsrechter: Fieke Wagemans, Teller: Emmy van de Pasch
15:00 uur Hovoc HS 6 - VC Meterik HS 3, Scheidsrechter: Gijs Janssen, Teller: Roy Alaerds
Meisjes B15:00 uur ODI MB 2 - Hovoc MB 1
Jongens B14:15 uur Civitas JB 1 - Hovoc JB 1

Verslagen Dames
Dames 1Zo, de voorbereiding zit erop! Met drie nieuwe speelsters in de gelederen, Tessa, Krista en Sharon, hebben we de afgelopen weken goed kunnen wennen. En hoewel Marieke afgelopen seizoen met ons heeft meegetraind is ook zij nieuw in Dames 1! De oefenwedstrijden waren in Haps, Bilzen (België), Meerlo, Sittard en Horst. Met wisselende resultaten en veel leerpunten rijker, speelden we afgelopen zondag de topper van onze voorbereiding.
In ons eigen sportpaleisje kwamen de dames van Polonia, landskampioen en bekerwinnaar van Engeland, op bezoek. Met een mooi opgebouwd centre-court, ballenmeisjes en vegers werd de voorbereiding afgesloten met een lekkere pot volleybal. De dames van Polonia waren blij verrast door de hele entourage en vond het mooi te zien dat we zo veel publiek bij onze thuiswedstrijden kregen. Maar goed, back to business; Volleybal!
Hoewel we geen idee hadden welk spelletje Polonia speelt, was de afspraak vooral te genieten. Als we volleyballen met plezier komt het resultaat vanzelf! Al snel bleek dat we niet geheel kansloos waren! De eerste set werd nipt verloren maar gaf vertrouwen voor set twee. Deze werd overtuigend gewonnen. Hoewel set drie minder soepel liep en de afstemming gezocht moest worden, werd ook deze nipt gewonnen.
Set vier knokte Polonia echt terug. De midden kwam in haar spel en wij liepen enigszins achter de feiten aan. De organisatie stokte en het verlies was een feit. Geen ramp: er komt een vijfde set! Debbie won de toss en we gingen meteen goed uit te startblokken. We speelden scherp en wilden, nu de mogelijkheid er was, toch zeker winnen. We wisselden met 8-5 van kant en trokken met verzorgd en geconcentreerd spel de winst naar ons toe! Een betere afsluiter van de voorbereiding hadden we ons niet kunnen wensen. Na de wedstrijd hebben we met de gasten een heeeeeerlijk soepje van Marianne (dank je!) gegeten.
We willen iedereen bedanken die zondag zijn of haar steentje heeft bijgedragen. En uiteraard hopen we jullie de komende twee zaterdagen, met onze eerste competitiewedstrijden in Horst, weer terug te zien.
Hey Keboem!

Verslagen Heren
Heren 1Met kleine slaperige oogjes vertrok Hovoc H1 op kermiszondag om 8:30 uur richting het rustieke Odiliapeel voor een driekamp. Deze onmogelijke jeugdcompetitietijd - voor het gros van het team toch al gauw twee decennia geleden - in combinatie met de nog in het bloed aanwezige alcohol maakte dat de eerste set tegen Terraveen/Forzato Combinatie H1 al voorbij was voor Hovoc goed en wel opgestart was.
De tweede en derde set verliepen duidelijk beter en werden dan ook winnend afgesloten. Helaas kon dat van de vierde niet gezegd worden, waarna de stand vanwege de verstreken tijd op 2-2 stokte. Het was in ieder geval weer een nuttige oefening geweest, die inzicht bracht in mogelijke fantasie-opstellingen.
Ook tegen de tweede tegenstander, Civitas H1 uit de stad, werd vrolijk doorgewisseld volgens de aloude contibutie-opstelling. In de eerste set, die na een flinke voorsprong geheel onnodig met 32-30 uit handen werd gegeven, had Hovoc H1 een setje nodig om weer in het gareel te komen. Dat lukte precies op tijd in de derde set, waardoor de wedstrijd met 2-1 verlies afgesloten werd.
Na het korte maar krachtige oefenprogramma gaat Hovoc H1 in de laatste week voor de eerste competitiewedstrijd - uit tegen Venlo - samen met haar vers aangetrokken trainers en coach(es) de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten. Het vertrouwen is er!
Hieperdepiep... Hoera!

JEUGDNIEUWS
Jeugd competitie zaterdag 24 september
Meisjes C13:00 uur Hovoc MC 1 - Revoc/VCB MC 2, Scheidsrechter: Emiel Joosten, Teller: Lars Bouten
16:00 uur Olsredlem MC 1 - Hovoc MC 2
13:00 uur Hovoc MC 3 - Asterix MC 2, Scheidsrechter: Pim Janssen, Teller: Sjoerd Minten
Jongens C14:15 uur Civitas JC 1 - Hovoc JC 2

Jeugd competitie zondag 25 september
Jongens C

12:30 uur Tupos JC 1 - Hovoc JC 1

DAMES RECREANTEN
Uitslag woensdag 14 septemberHovoc DR3 - Vokon DR1 4-0

Competitie maandag 26 september 19:30 uur Tupos DR 2 - Hovoc DR 2