Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

Een nieuw volleybalseizoen en dus zijn er ook nieuwe teamfoto’s nodig voor op Hovoc.nl. Helaas hebben we nog lang niet van elk team een teamfoto en dat is wel noodzakelijk, zowel voor senioren- en recreanten- als jeugdteams! Vandaar het vriendelijke doch dringende verzoek om zo spoedig mogelijk een teamfoto aan te leveren op website@hovoc.nl.

Zorg dat iedereen (inclusief coach) er in Hovoc-tenue netjes op staat. Gebruik een fototoestel (geen telefoon) en zet de flitser aan om het beste resultaat te krijgen. Mocht er een speler/speelster ontbreken dan is dat zeer jammer. Maar zorg dan toch alvast z.s.m. voor een foto. Er kan altijd later een nieuwe teamfoto achteraan gestuurd worden, dat is geen probleem.
Alvast bedankt!

Verslagen
Hovoc DS 1

De hele week keken de dames van Hovoc uit naar de wedstrijd tegen Hajraa. Ook voorafgaande aan de wedstrijd waren de dames erg strijdlustig, maar in het begin van de eerste set was er niets van dit gevoel over. Meteen liep Hovoc Dames 1 achter de feiten aan en ze kregen het niet meer op orde. De eerste set werd verloren met 19-25. De tweede set veranderde er weinig. Te weinig servedruk, veel persoonlijke fouten en een slordige pass zorgden ook voor verlies van de tweede set met 19-25.

Maar de dames van Hovoc gaven niet op en beetje bij beetje krabbelden zij terug in de derde set. Hovoc wist de set naar zich toe te trekken met 25-18. Toch was deze winst niet voldoende om in de vierde set over Hajraa heen te lopen en Hajraa won ook de vierde set met 18-25. Over het algemeen was het een wedstrijd waarin Hovoc Dames 1 op alle fronten niet optimaal heeft gepresteerd en dat is hen duur te komen staan.

Hovoc HS 1
Afgelopen zaterdag was het Civitas dat op het menu stond. Een wedstrijd die op papier uitgespeeld was voordat het begonnen was. Zou je zeggen. Horst nam het op tegen de hekkensluiter van de competitie, Civitas in het Venlose. Voor Bart was dit een weerzien van vele bekenden. Hij heeft er tenslotte vele jaren gebald. De extra druk werd waarschijnlijk op de rest van het team geprojecteerd, want Civitas bepaalde met hun spel dat Hovoc campingvolleybal moest spelen.

Vier servicefouten op rij maakt geen winst bij Hovoc en Civitas hoefde alleen maar de bal af te geven om Hovoc voor hun te laten scoren. Het werd qua score al niet meer spannend. Een voorsprong van 22-16 voor civitas is onoverbrugbaar. Nu toch een knap staaltje werk van team en coach. Bram werd er ingewisseld voor de service en bewees zijn dienst. Achtereenvolgens werd er geblokt en gescoord aan Horster kant en langzaam kroop de score naar 24-24. Mede door de daaropvolgende serviceserie van Roger en een vrijgespeeld midden maakte een nipte overwinning van 24-26 voor Horst een feit. Een tikkeltje onverdiend, maar koelbloedigheid is ook een kunst.

De tweede set kenmerkte zich door een gefrustreerd begin van Civitas. Het is nooit leuk om zo te verliezen. Enigszins de agressie en scherpte meegenomen van de vorige set maakte Hovoc meteen een kleine voorsprong. Deze werd niet uit handen gegeven. Enkele malen werd Civitas gefrustreerd met strakke powerplay. Doch het waren vlagen waarin werd gevolleybald. Deze set werd relatief eenvoudig met 20-25 binnengehaald.

Toch was Bob verre van tevreden. Het was slap spel dat domineerde. De Civitassers wisten de zwakste passers met hun service op te zoeken en in de derde set werd al snel een achterstand opgebouwd. Met kleine sprongetjes, toch dat stukje degelijkheid wat Horst in zich heeft, werd er bijgekomen om meteen een voorsprong te nemen. Met 18-25 werd een 0-3 overwinning geclaimd.

De laatste set voor vijf punten. Het was de verplichting die Hovoc heeft om dit punt te pakken. Licht onderschattend werd de laatste set begonnen. Horst had geen antwoord op de geplaatste smashes. Moeizaam, uiterst moeizaam werd er bijgebleven. Civitas verdedigde veel en Horst kwam matig tot aanvallen toe. Pas tegen het einde wist Hovoc een miniem verschil te maken om met 23-25 de vijf punten te verzilveren.
Civitas claimde de beste wedstrijd dit seizoen gespeeld te hebben en ging als morele winnaar de kantine in waar gegaete en gedrônke werd.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 8 november
De volgende scheidsrechters worden op zondag 8 november verwacht voor het fluiten voor de CMV Jeugd niveau 4, 5, 6:
Britt Engels, Amber Baak, Romée Derix, Floor Inghels, Hilke Hermans, Jelke Joosten, Femi Hesen, Ellis Munckhof, Vera Kempen.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.