2 oktober 2016

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Dames 1 en Heren 1, beide uitkomend in de 3e Divisie, speelden zaterdag 1 oktober hun eerste competitie wedstrijd. De Dames troffen Saturnes uit Uden en de Heren moesten naar Veldhoven om het tegen Nuvoc op te nemen.

Verslagen

Na kampioen te zijn geworden in de promotieklasse startte Hovoc HS1 zaterdag 1 oktober in de 3e divisie zijn eerste wedstrijd tegen Nuvoc HS1 in Veldhoven. De Horster heren hadden ten opzichte van vorig seizoen minieme wijzigingen in de selectie. Dit gaf de coach Bob Soberjé de kans om een geroutineerd team op te stellen. Bij aanvang werd er al snel tegen een achterstand aangekeken. Hard werken maakte het gat weer dicht, maar zonder service druk te leveren liep Nuvoc toch weer uit. Pas tegen het einde werd bakzeil gehaald en zelfs een voorsprong gepakt. Met 20-25 ging de eerste set van de competitie naar Horst. Met de analyses van de eerste set werd er meteen service druk geleverd en het blok beter gepositioneerd. Met name het blok van Roger Hoeymakers maakte dat de aanval van Nuvoc stuk liep. Langzaam liep Hovoc verder uit. Zonder veel moeite werd ook de 2e set met 21-25 binnen gehaald. Ook de 3e set begon sterk. Helaas was het verslappende aandacht en frustratie door ongelukkige beslissingen van de arbitrage die deze set onnodig uit handen gaf met 25-22. Nuvoc rook een mogelijk om nog wat punten thuis te verdienen en begon fel, maar Hovoc had wat goed recht te zetten en bracht ook alles wat het had. Een hoge service druk zorgde dat Nuvoc lastig aan scoren toekwam. Hovoc sloot de set af met 22-25 winst. De wedstrijd werd besloten met 1-3 in sets. 4 verdiende punten in de eerste competitie wedstrijd is een mooi begin. Komende zaterdag treffen de heren de oude bekende ADC, die mee ook zijn gepromoveerd uit de promotieklasse.

De kop is eraf! Na weken van voorbereiding speelden we onze eerste wedstrijd voor thuispubliek. De eerste 2 sets konden we een mooi spelletje met goede service druk laten zien. Beide sets hebben we winnend afgesloten. Ook in de derde set leken we dit spel door te kunnen zetten, tot de eindfase van de set. Een grote voorsprong en verschillende setpoints gaven we uit handen en we verloren de set. Vastbesloten om de 4de set te winnen stapten we weer het veld in. Helaas was het vuur verdwenen en lukte het niet om het verschil te maken. De teller kwam op 2-2. Ook in de 5de set lukte het niet meer het spelletje op gang te brengen. Onze eerste wedstrijd hebben we daarmee afgesloten met een 2-3 verlies. Volgende week gaan we op bezoek in Sittard. Daar gaan we ons spel van de eerste twee sets weer verder oppakken. Das ist wahnsinn!

Hovoc MC1-VMC MC1
Eerste set: de servespass ging slecht in het begin van de set daarna ging het wel beter. We hebben gewonnen met 25-19.
Tweede set: het ging heel goed met alles vooral met het roepen. We hebben gewonnen met 25-14.
Derde set: het ging heel want er hebben maar twee mensen geserveerd. We hebben gewonnen met 25-2.
Vierde set: ging het ook heel goed.
Soms een paar kleine foutjes, maar ja kan gebeuren. We hebben gewonnen met 25-12