20 januari 2020

Klik hier voor: Tellen en Fluiten 2e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Wedstrijdverslag

De Heren begonnen een sterke pot in Veldhoven. Jorne Timmermans maakte met zijn aanvallen de Nuvocse verdediging kansloos, maar de Horster mannen werden in de slotfase net afgetroefd door een stabieler, sympathiek, spelend Nuvoc (25-21). De tweede set werd aanvankelijk goed begonnen, maar Nuvoc had zichzelf verbeterd en maakte de mannenequipe uit Horst kansloos. Waar bij Nuvoc veel lukte, mislukte veel aan Hovocse zijde. Hier werd een 25-18 nederlaag afgeschreven. Vol goede moet begon Hovoc aan de derde set. De strijd was wat feller en geen van de teams had lang de overhand. In de eindfase van de set was het wederom Nuvoc die de wedstrijd bepaalde. Ze drukte door en met 25-22 was de winst voor Hovoc nog niet zo dichtbij geweest. De laatste set was Hovoc de moed in de schoenen geschonken en kon geen vuist meer maken. Met 25-18 ging ook de laatste set naar Nuvoc.

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen VC Velden DS2 op het programma. Een team waar we al een aantal keer tegen gespeeld hadden. De eerste set begon voor ons niet goed. Velden kon met hun serve goed druk zetten op ons, waardoor de pass niet goed lag. Daarnaast speelden we niet ons eigen spel en werd het aan het net niet afgemaakt. De eerste set werd dan ook met dikke cijfers verloren, 12-25. In de tweede set wisten we dit volledig om te draaien. Er werd een goed spel gespeeld, waarbij het ene punt naar het andere punt gemaakt werd. De grote voorsprong aan het begin van de set (11-3) kon de hele set vastgehouden worden. De tweede set werd gewonnen met 25-14. Deze lijn werd doorgezet in set drie en ook set drie werd gewonnen door ons, 25-18. In de vierde set kreeg Velden het vertrouwen terug. Aan onze kant ging het deze set moeizaam en werden de puntjes niet gescoord. De gehele set stonden we vier punten achter en liep de achterstand op tot 18-23. Door een goede serve en het vechten voor elke bal kwamen we nog terug tot 24-24. Helaas trok Velden aan het langste eind, 24-26. De vijfde set werd goed begonnen, maar hier lieten we het aan het einde van de set liggen. Helaas werd de vijfde set en dus de wedstrijd gewonnen door Velden. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen SOMAS/Activia DS3 om 14:45 uur. Supporters bedankt!