Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen Bericht
Vrijdag 17 maart nam Hovoc HS1 het op tegen Hornerhof/HHC HS1 uit Horn.
​25 maart zal Heren 1 4 punten nodig hebben om hun kampioenschap te verzilveren. het zal knus, gezellig, fantastisch enwaanzinnig worden. Dit gaat allemaal plaatsvinden om 18:15 te Odiliapeel tegen TFC Coppens Warenhuis HS1.
​Dit is niet het enigekampioenschap waarom gespeeld kan worden. Ook in de Jeugd doet HOVOC MC1een mooie duit in de zak van sportief presteren:
De meiden van HOVOC MC1 spelen a.s. zaterdag hun wedstrijd waarbij ze kampioen kunnen worden in de Hoofdklasse. Na 7 wedstrijden staan de meiden nu 10 punten los op de nummer 2, VC Velden die a.s. zaterdag in Horst op bezoek komt. Bij winst van de wedstrijd is HOVOC MC1 verzekerd van het kampioenschap. VC Velden is de enige tegenstander die 1 puntje wist af te snoepen van HOVOC MC1. De meiden van HOVOC willen ongeslagen kampioen gaan worden en zullen dus alles in het werk stellen om wederom een overwinning op VC Velden af te dingen. Publiek is natuurlijk welkom met een hoop toeters en herriedingen. Het voltallige HOVOC MC1 zal daarna sowieso met de supporter bus Heren 1 gaan aanmoedigen in Odiliapeel. De wedstrijd van HOVOC MC1 begint om 15:00 uur in Horst.

Verslagen
Heren1
Er is al veel geregeld voor komende zaterdag om een mogelijk kampioenschap binnen te slepen, maar eerst winnen. Het was om te beginnen een aangename verrassing om de tribune ,tegen het afgeladen aan, volgestroomd met publiek te zien. Ruim honderd man publiek was afgekomen om deze opmaat naar het kampioenschap te aanschouwen. Ruimschoots werd er stilgestaan bij de opdracht van coach Bob Soberjé ‘eigen niveau halen en niet meespelen met de tegenstander’. En zo begon het. Vol concentratie werd de tegenstander geen millimeter ruimte gegeven. Al leek niet iedereen dit even goed te begrijpen. Bart Neervoort sloeg een perfect gegeven set-up (van Hornse zijde), lekker op de netrand zullen we maar zeggen, aan eigen kant in het net. Het overkomt de beste zullen we maar zeggen. De hoon was niet uit de lucht. De oorzaak leek hem in ongeconcentreerdheid te bevinden, maar bij navraag bleek:
“Het is verschrikkelijk om aan het net te staan als nummer 3 van Hovoc serveert. Verschillende malen is het al voorgekomen dat de lucht trilde als de bal rakelings langs mijn hoofd in het net beland. Op momenten als hij serveert ben ik puur met overleven bezig.” Het was uiteindelijk een foutje van minimale magnitude, want snel werd de uitkomst van de eerste set duidelijk. Met een onoverbrugbare achterstand werd de set door de Horster heren met 25-12 binnen gehaald. Ook de tweede set werd, iets wat slordiger, zonder problemen gepakt (25-17). Toch hier een derde set van kritiek. De heren leken al aan een overwinning te denken en de veerkracht van Horn ging hier gretig op in. Vol enthousiasme vierden ze elk punt en bij 10-10 gelijke stand klonk het bij Horn al als een overwinning. Hierbij heeft Horn definitief de sing off gewonnen. Jammer dat onze aankoop Mark Cuppen hier verstek liet gaan. Vol ongeloof moeten de heren tenslotte welzijn gezang onder de douche aanhoren. Horn bouwde uit en Hovoc voelde zich onder druk gezet en wist de draad niet op te pakken. Service fout op service fout op service fout deed het ergste vrezen. Dat Niek Jans de derde op rij was is hem vergeven. Hij doorzag alles met een roze bril, want zijn pril bewijs van vaderschap lag op de tribune al de wereld te bewonderen. Met een 18-23 achterstand is een overwinning moeilijk te pakken. Nico Freriks kwam aan service en hield het hoofd koel. Met zijn service en de mannen aan het net werd een inhaalrace begonnen. Time-outs van Horner zijde haalde de vaart er niet uit. Bart Neervoort maakte zijn blamage van de eerste set goed door aanvallend en blokkend te scoren. Lars Bouten sloeg wat frustratie er uit, wat uiteindelijk de gehele aanschaf van de Large Hadron Collider overbodig maakte. Die slag gaf het licht aan nog niet ontdekte antimaterie-zwarte-gaten-deeltjes en maar één punt. Hovoc timmerde meedogenloos elke balin het veld van Horn. 23-23 gelijke stand en nog steeds behield Hovoc service. Horn’s enthousiasme was gezakt en Hovoc was in furie ontstoken. Onvermurwbaar werden ook de laatste twee punten gepakt en ging Hovoc door het oog van de naald 25-23. Al doet oog van de naald geluk vermoeden, maar uiteindelijk is het kwaliteit om een 18-23 achterstand in winst om te buigen. In de laatste set gierden de laatste resten adrenaline van de vorige set door de spelers van Hovoc. Met 25-14 konden zij ook de laatste set op hun naam schrijven. Komende zaterdag is een 3-1 winst tegen TFC Coppens Warenhuis HS1 in Odiliapeel genoeg om een ticket naar de tweede divisie binnen te halen. De bus is in verband met succes volgeboekt, en dat vinden de heren van Heren 1 fantastisch. Uiteraard is iedereen welkom en gaan de heren er een mooie pot van maken.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 26-03-2017
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 123;
Alessia Billekens, Amber Janssen, Sarah Litjens, Femke Turlings, Sem Kurstjes, Lisanne Peeters, Soraya Henraath, Anke Leijssen, Liselotte Roosen, Mirthe Driessen, Iris Cöp, Eef Hoeymakers,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.