Hovoc nieuws 20 november

20 november 2016

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

verslagen

Heren 1
Eindelijk is Ruud Meijers weer begonnen met trainen. Enkele weken geleden kreeg hij het voor elkaar om tijdens het boren zijn hand te breken. In Horn trok hij dan ook zijn sportkleren weer eens aan, want afgelopen weken zat hij gewoon in zijn burgerkloffie op de bank. Niet dat hij mee ging spelen, maar hij was present. Verder was de spoeling dun. Ruud geblesserd en Nico was met vakantie. Bram Joosten die trouw elke training en wedstrijd aanwezig was kreeg een basisplaats aangemeten en presteerde niet onverdienstelijk. Dinsdag en vrijdag werd er al druk op getraind en langzaam begonnen de heren al vinnig uit te kijken naar de uitwedstrijd tegen Hornerhof HHC. Vorig jaar was Hovoc redelijk stellig in de veronderstelling om klop te krijgen, maar het tegendeel was waar. Klop deelde Hovoc uit. Uiteindelijk trokken HHC met Hovoc samen vanuit de promotieklasse mee omhoog naar de derde divisie. Nu is HHC een team wat al had bewezen niet de beste te zijn, maar wel in staat om topteams als Limac en HLB van Daal een puntje af te snoepen. Als oud bekende was het voor Coach Bob Soberjé makkelijk om de heren stelling te te laten nemen tegen de krachten van HHC. HHC had op haar beurt de analyses van vorige keer erbij gepakt om Hovoc zoveel mogelijk onder druk te zetten. Mark Cuppen de libero werd eruit gepakt en daar werd in het begin van de wedstrijd volop op geserveerd. Door zijn passes kon Tom Weijs de middenmensen in hun spel laten komen, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Er werd zelfs een bal binnen de 3 getimmerd. HHC had dan wel een nr 4 in dienst, maar alles via hem spelen was gedoemd om te stranden. Hovoc wachtte hem met een ijzersterk blok op en hij raakte vermoeid. Kat in het bakkie. De laatste set was de enige set waar HHC eventjes een voorsprong pakte, maar dat was eigenlijk een grapje. Na 2-0 achter te hebben gestaan werd er door de Horster heren weer gas gegeven.
16-25, 18-25, 18-25 en 18-25 waren de 4 setstanden. Hovoc heeft er 5 punten bij en staat op nummer 1 in de derde divisie. De stabiliteit van deze positie hangt af van komende zaterdag. Dan moet er tegen Limac HS1 gespeeld worden. Een tegenstander die tot zover ook haar zaakjes goed voor elkaar heeft. Helaas een uitwedstrijd, maar voor reiswillig publiek en supporters: 17:30 Nieuwe Markt 7 6067 CG Linne. Het belooft een krachtmeting te worden die bepalend kan zijn voor de koppositie in de derde divisie. Plus, het is altijd leuk om publiek te hebben.

Dames 1
Afgelopen zaterdag nam Hovoc dames 1 het op tegen VC Olympia dames 1. Ieder seizoen een leuke pot om te spelen, maar zeker ook om naar te kijken. De eerste set werd niet sterk gespeeld door de Horster dames en daar wist Olympia handig gebruik van te maken. Dit resulteerde in een grote voorsprong en uiteindelijk in een setwinst voor Olympia met 16-25. De tweede set werd beter gespeeld door Hovoc en zewisten tot de 20 punten te komen. Maar ook deze set was Olympia de betere ploeg (20-25). In de derde set vochten de Horster dames voor de punten, maar Olympia kon op elk front net wat meer bieden en ook de derde set trokken zij naar een overwinning (20-25). De laatste set werd met volle overtuiging gespeeld om op z'n minst één puntje mee te kunnen pakken. De partijen waren aan elkaar gewaagd en Hovoc bleef tot aan het laatste punt vechten, maar verloor ook de vierde set met 26-28.

Jeugdnieuws

CMV Nieuws van 27-11-2016
Niveau 5
10:45 uur Hovoc N5 1, Piushof, PANNINGEN
Niveau 6
09:30 uur Hovoc N6 1, 't Haeren, GRUBBENVORST
11:30 uur Hovoc N6 2, De Kruisweide, SEVENUM

Scheidsrechters en tellers voor zondag 27-11-2016
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 1,2,3:
Sita Bovee, Danee Thijssen, Danique Hendrikx, Floor Verhaegh, Minke Koeman, Nienke Bouwmans, Emma Bertrams, Liselotte Roosen, Janne Vissers, Iris Pasch, Kyra Linders, Daniek Manders,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.