Hovoc nieuws 21 februari

21 februari 2011

Horster Volleybaltoernooi verplaatst naar 20 t/m 22 mei 2011Hovoc heeft het Horster Volleybaltoernooi en het Horster Wei Feest een week naar voren gehaald. Het Horster Volleybaltoernooi is in 2011 dus van 20 t/m 22 mei en het Horster Wei Feest op zaterdag 21 mei. Noteer deze nieuwe data in je agenda!

Alaaf Hovoc-leden!Aangezien de carnaval alweer bijna voor de deur staat, is het tijd voor een feestje!
Voor de senioren zal het carnavalsfeestje plaatsvinden op zaterdag 26 februari. De carnavalsmuziek zal dan vanaf ongeveer 21:00u te horen zijn, direct na afloop van de wedstrijden.
De jeugd (niveau 1 t/m C en Volleybal Extra) mag zondag 27 februari samen met de ouders een feestje komen vieren in de kantine van Hovoc. Dit begint om 13:11u en zal tot ongeveer 15:11u duren.
En wat is carnaval zonder cowboys, clowns, prinsessen of brandweermannen? Kom dus allemaal uitgedost in je eigen creatie. Uit degenen met de mooiste carnavalsoutfits worden de jeugdprins en jeugdprinses gekozen.
Wij hopen jullie allemaal op zaterdagavond 26 februari of op zondagmiddag 27 februari te zien in de polonaise!
Alaaf, de ontspanningscommissie

Carnavalsoptocht 6 maartDe opgaven voor de optocht zijn bijna allemaal binnen. Mocht je je toch nog op willen geven dan is dit nog steeds mogelijk. Meld je dan aan via jolandaweijs@hotmail.com. Vergeet niet je achternaam en e-mailadres te vermelden. Verdere informatie volgt volgende week via de mail. Mocht je nog vragen hebben dan horen we dit graag.

Competitie zaterdag 26 februari
Dames19:00u Hovoc DS 1 - ERGO/VCS DS 1, Teller: Erna van den Bercken / Irene Aarts
17:00u Hovoc DS 2 - VC Meterik DS 2, Teller: Arno Weijs
19:00u Set Up DS 2 - Hovoc DS 3
15:00u Hovoc DS 4 - ActiveRooy DS 3, Scheidsrechter: Rob Lammers, Teller: Koen van Meijel
Jongens B12:30u Tupos JB 1 - Hovoc JB 1
13:00u Hovoc JB 2 - Accretos JB 1, Scheidsrechter: Els Cuppen, Teller: Robin Hagens

Verslagen Dames
Dames 1Tja, waar zal ik beginnen... We gingen twijfelachtig op weg naar St. Anthonis. We wisten namelijk niet precies waar de sporthal lag. Debbie (vdP) wist dat er "iets met een tankstation is". En ja hoor! Bij het tankstation rechtsaf en daar was de prachtige sporthal waar Activia haar thuiswedstrijden speelt.
De wedstrijd voor ons liep uit, dus we begonnen wat later aan de wedstrijd. Maar toen...! In set één liepen we meteen achter de feiten aan. We kregen de pass niet onder controle en speelden niet snel genoeg.
Net toen we deze achterstand aan het wegwerken waren (16-13) ging een van de speelsters van Activia, na een mislukt omloopje, onder het net door. Ze sprong bij Maartje op de voet en viel op de grond. Het was een vreselijk gezicht, naar alle waarschijnlijkheid flink wat breukjes en scheurtjes in de enkel. Na een tijdje werd ze van het veld gedragen en werd de wedstrijd hervat. Naar het schijnt hebben de scheidsrechters aangeboden de wedstrijd te staken (?!) maar gezien het aantal wissels aan de kant van Activia vonden ze dit niet nodig.
Na een flinke knokpartij met een spannend eind trokken we set één gelukkig nog naar ons toe: 24-26.
Set twee liep iets beter en deze wonnen we ook, de stand blijf ik jullie schuldig...
Set drie gingen we op dezelfde voet verder en hadden een kleine voorsprong opgebouwd. Op dat moment sloeg de hele wedstrijd om. Debbie (vdP) sloeg een prachtige bal, helaas boven op de neus van een Activia speelster. Deze viel achterover en schreeuwde het uit van de rugpijn. Neeeee, niet nog een! Ze bleef op de grond liggen, waarna de scheidsrechters na enkele minuten besloten de wedstrijd te staken, omdat het "emotioneel onverantwoord" zou zijn voor de tegenstander door te spelen.
Op dat moment rezen er bij ons twee vragen: Waarom loopt deze speelster vijf minuten later, haar tas op haar schouder dragend, het veld af? Wat is er met de wisselspeelsters gebeurd die ze na de eerste blessure wel nog hadden?
Het was een vreemde situatie aangezien de tweede geblesseerde snel leek te herstellen en met de schrik vrij te komen. Volgens ons was er dus niets veranderd t.o.v. de situatie na de eerste blessure en had de wedstrijd hervat kunnen worden. Helaas zullen we waarschijnlijk nooit echt weten wat er nu speelde en moeten we afwachten hoe de NeVoBo over deze situatie beslist.
We wensen Lily heel veel sterkte met haar blessure.
Komende zaterdag een spannende thuiswedstrijd tegen Sittard. De uitwedstrijd hebben we verloren (3-1) dus we willen zaterdag kijken of we ons deze keer wel kunnen meten met de dames van Sittardia. Hopelijk zijn jullie er allemaal bij om deze voor ons belangrijke wedstrijd te komen bekijken.
Hey Keboem!
Dames 2Zaterdag reisden we af naar Eindhoven voor een belangrijke wedstrijd tegen de koploper. Om nog kans te maken op het kampioenschap was het belangrijk hier punten te pakken. Onze start in de eerste set was meteen zwak en we keken al snel tegen een grote achterstand aan... We haalden ons niveau niet, gaven te vaak te veel punten weg in één rotatie en wisten maar met vlagen goed spel te laten zien. Dit was tegen de koploper uiteraard niet genoeg en we verloren de eerste drie sets dan ook vrij kansloos. Pas in de vierde set kwamen we in de buurt van ons niveau, maar helaas ging deze set toch ook net naar PSV... Alle supporters, die helemaal naar Eindhoven reisden, bedankt!
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Heel Hovoc Heren 1 had smachtend uitgekeken naar de zaterdagavond dat er thuis Skunk H1 op het programma stond. Ons aller Charlie zou namelijk als mini van de week de wedstrijd van voor tot achter meebeleven. De deceptie was groot, toen bleek dat Glaas zich verkeken had op de tijden en Charlie verstek moest laten gaan. Dit gemis betekende dat we een vrij ongeïnspireerd, matig en zakelijk spel lieten zien tegen de Veghelse boys.
Alle vier de sets speelden we onbevlogen als zijnde het een oefenpotje. Tot voorbij de helft van de set gingen we mee met het bij vlagen campingvolleybal-achtige spel van Skunk, om daarna even gas te geven en de set binnen te halen. Daarbij overigens geholpen door de stortvloed servefouten aan Skunkse kant. Wij zijn niet blij met ons eigen getoonde spel, wel met de vijf punten!
De zesde plek die we al een halve competitie bezetten, biedt na dit weekend - met maar vijf punten achterstand - opeens zicht op de tweede plaats in onze poule. Alles kan, niets moet!
Tjsekpoint Charlie!

Halve finale Nationale Open Jeugdkampioenschappen in HorstOp zaterdag 5 maart worden de halve finales gehouden voor de Nationale Open Jeugdkampioenschappen. Hovoc neemt daaraan deel met twee teams, die beide in onze eigen sporthal (Dendron) spelen. Het betreft de Jongens CMV en de Meisjes C.
Hieronder het programma van de Hovoc-teams op 5 maart.

16:00u HVC MC 2 - Hovoc MC 2
Jongens C13:00u Hovoc JC 2 - Hovoc JC 1, Scheidsrechter: Aniek Reijnders, Teller: Kris Wijnands

CMV competitie zondag 27 februari
Niveau 510:45u Hovoc N5 5, De Wetteling Venray
Niveau 609:30u Hovoc N6 1, 't Haeren Grubbenvorst

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 23 februari 19:30u Hovoc 1 - Peelpush 1, Scheidsrechter: Koen Gruntjens

Verslag Dames Recreanten 3Zowel Hovoc als Civitas zijn de enige teams in onze poule die nog kampioenskansen hebben. Uit tegen Civitas hadden we met 1-3 gewonnen. Beide ploegen waren destijds aan elkaar gewaagd. Door een ernstige blessure bij Civitas kon Hovoc toen de overwinning op haar naam schrijven. We wisten dus wat ons afgelopen woensdag te wachten stond.
Ook Civitas had er zin in, want zij stonden al ruimschoots op tijd startklaar (of was 't een foutje in ‘t wedstrijdschema?!). Vol goede moed en super geconcentreerd begonnen we aan de wedstrijd. Dit resulteerde al vrij snel op een 5-1 voorsprong voor Hovoc. Maar Civitas gaf goed partij en na een gelijkopgaande strijd won Civitas de eerste set.
De tweede set gingen we sterk van start. Ook wij hadden recht op punten... Met degelijk en geconcentreerd spel en goede tips van Joyce ging de setwinst naar ons. Vol overtuiging begonnen we aan de derde set. Dit keer geen gestress in 't veld want Hester zorgde voor voldoende rust. Met degelijk volleybal wonnen we ook de derde set.
De vierde set was Civitas gebroken (of hadden wij meer conditie...). Door zelf goed te blijven volleyballen kregen we Civitas op de knieën. Met onze "kampioensvleugeltjes" vlogen we na afloop van de wedstrijd in 't veld. In de kantine hebben we verder gevierd tot de volgende dag was aangebroken.
Momenteel staan we dus vier punten los en hebben we nog drie wedstrijden te gaan. Per wedstrijd kunnen we vier punten verdienen. Theoretisch gezien staat 't kampioenschap voor de deur. Praktisch gezien proberen we er alles aan te doen om dit binnen te halen. Onze volgende wedstrijd is pas op woensdag 23 maart, thuis tegen Athos 2. De "Alde Taarten" kunnen dus eerst goed carnaval gaan vieren. Supporters bedankt voor 't aanmoedigen! Wordt vervolgd...