Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

Algemene Ledenvergadering op donderdag 24 maart
Geachte Hovoc-leden,
Hierbij nodigen wij jullie uit voor de Algemene Ledenvergadering welke gehouden zal worden op donderdag 24 maart a.s. om 19.30 uur in de kantine van de Dendron Sporthal te Horst. Het zou erg fijn zijn als vele leden hierbij aanwezig kunnen zijn. Mocht je verhinderd zijn, dan graag even afmelden bij Erna Joosten (secretariaat@hovoc.nl).

Verslag Hovoc HS 1
Hulde aan het publiek (uit en thuis), uitspelers, thuisspelers, coaches en scheidsrechters. De tribune was afgeladen. Zelfs de staanplaatsen waren vergeven. De sfeer was gespannen, beladen, sportief en geweldig. Nog geen bal was er gespeeld.

Voorafgaande aan de wedstrijd waren beide team druk bezig met de voorbereiding. ADC moest met 4-0 of 3-1 winnen om een kans op het kampioenschap te blijven maken. “Met spanning werd er naartoe geleefd, misschien wel met teveel spanning”, aldus coach J. Willemsen van ADC. Hovoc had een verlies van het vorige treffen goed te maken. “We weten dat het een goed team is met een paar sterke aanvallers, blokkerend proberen we daar zoveel mogelijk op in te spelen”, was B. Soberjé’s commentaar aan het begin.

De eerste set was duidelijk te zien dat beide teams vol adrenaline zaten. Hovoc kwam wat achter te staan, maar wist telkens de achterstand in te halen. De Horster aanvallers wisten de bal op de grond te krijgen en door de service op ADC werden hun aanvallers onder druk gezet. Beide partijen namen hun time-outs op om hun spelers tot het uiterste te laten gaan. Tegen het einde van de set werd met een paar goede reeksen een niet te dichten gat geslagen in het voordeel van Horst. 25-21 werd de eindscore.

Met één gewonnen set was het niet meer mogelijk om na deze wedstrijd door ADC op de ranglijst ingehaald te worden. Deze ontspanning bracht slordig spel mee. De heren van Hovoc gingen wat minder speler en maakten relatief veel persoonlijke fouten. Er werd nog wel een eindsprint ingezet, maar te laat. 22-25 voor ADC.

Weer helemaal op scherp gesteld werd de derde set begonnen. Vol erop. Dat was te zien. ADC werd overklast en kwam niet aan spelen toe. De blokkade van ADC waren de aanvallers van Horst helemaal kwijt. Met een riante voorsprong werd er wat vrijer gespeeld. Voor het publiek was het wat minder spannend, want met 25-17 werd het 2-1 voor Horst.

De vierde set zou de laatste kunnen zijn als Horst die binnen haalde. ADC gaf zich niet gewonnen en leverde een mooie serviceserie af. Een voorsprong voor ADC was het gevolg. Nodeloos om te zeggen dat Hovoc zich weer een weg naar boven moest vechten. En dat deden ze. De scherpte zat er weer goed in. Langzaam werd het gat gedicht. Langzaam maar onstopbaar werd een minieme voorsprong opgebouwd. Het werd voor ADC onbegonnen werk en met 25-21 werd de laatste set gewonnen door Hovoc.

Met een 3-1 winst is het kampioenschap bijna niet meer uit handen te geven. Hovoc voert nu met zes punten los de eerste plaats in de competitie.