Hovoc nieuws 21 september

21 september 2015

Klik hier voor het volledige programma van Hovoc

Klik hier voor alle uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

Gratis beachvolleybal toernooi op zaterdag 26 september
De nieuwe multifunctionele beachvelden bij de Dendron sporthal in Horst worden op zaterdag 26 september ingewijd met een beachvolleybal toernooi. De organisatie, bestaande uit volleybalvereniging Hovoc en Toffe Dagstrand Horst, wil op die manier de nieuwe sportfaciliteit feestelijk openen.

Voor het eerst kan er die zaterdagmiddag (vanaf 15.00 uur) achter de Dendron sporthal aan de Gebroeders van Doornelaan 128 in Horst, op heus strandzand gevolleybald worden. Zowel recreatieve teams (4 tegen 4) als competitieve volleyballers (3 tegen 3) zijn welkom zich – gratis – in te schrijven. De inschrijving blijft geopend zolang er nog ruimte is op de vier beschikbare beachvelden.

Mocht standweer achterwege blijven dan zal het toernooi binnen in de sporthal plaatsvinden. Het gaat dus sowieso door. Na de prijsuitreiking loopt het toernooi om circa 20.00 uur ten einde en kan iedereen zich in het feestgedruis storten. Zaterdagavond 26 september wordt namelijk in de Dendron kantine het begin van de volleybalcompetitie ingeluid met “das Große Hovoc Oktoberfest”!

Klik hier voor meer informatie over het beachvolleybal toernooi.

Klik hier om je (gratis) in te schrijven voor het beachvolleybal toernooi.

Das Große Hovoc Oktoberfest! - 26 September in die Hovoc Festhalle
De afgelopen weken zijn de volleybalspieren weer flink getest, is er al aardig wat zweet gevloeid in de sporthal en ook de eerste teamweekendjes zitten er al op. Dat kom maar op één ding duiden: het begin van de competitie!
Natuurlijk moeten we dat vieren en wel op zaterdag 26 september vanaf een uurtje of 21. Dit is ook de dag dat de beachvolleybalvelden geopend zullen worden, dus dat wordt dubbel feest!
En bij elk begin-van-de-competitiefeest hoort natuurlijk een thema. Dit jaar hebben we gekozen voor “Oktoberfest” (in september, jawel). Dus Männer, haal jullie Lederhosen uit de kast en Fräulein, begin jullie haar maar vast te vlechten.
Jetzt geht’s los!

Teamfoto’s 2015/2016
Een nieuw volleybalseizoen en dus zijn er ook nieuwe teamfoto’s nodig voor op Hovoc.nl. Helaas hebben we nog lang niet van elk team een teamfoto en dat is wel noodzakelijk, zowel voor senioren- en recreanten- als jeugdteams! Vandaar het vriendelijke doch dringende verzoek om zo spoedig mogelijk een teamfoto aan te leveren op website@hovoc.nl.
Zorg dat iedereen (inclusief coach) er in Hovoc-tenue netjes op staat. Gebruik een fototoestel (geen telefoon) en zet de flitser aan om het beste resultaat te krijgen. Mocht er een speler/speelster ontbreken dan is dat zeer jammer. Maar zorg dan toch alvast z.s.m. voor een foto. Er kan altijd later een nieuwe teamfoto achteraan gestuurd worden, dat is geen probleem.
Alvast bedankt!

Aanleveren Hovoc nieuws
Het aanleveren van het Hovoc nieuws, dat wekelijks op maandag op Hovoc.nl verschijnt, kan per e-mail op nieuws@hovoc.nl. Houd wedstrijdverslagen kort en bondig om zodoende de leesbaarheid te vergroten. Het Hovoc nieuws a.u.b. voor zondagavond 19:00u aanleveren! Bedankt.
Niels Hendrix

Verslagen senioren
Hovoc HS 1

De eerste wedstrijd in de promotieklasse tegen Furos uit Kerkrade. De heren van Hovoc moesten er voor waken om na afgelopen seizoen niet verwend te zijn door de ongeslagen status. Bob Soberjé bracht de heren op scherpte met een gedetailleerde strategie. Met een lichte achterstand verliep het begin, maar dit gaf geen onrust bij de heren. De achterstand werd een voorsprong van enkele punten en werd niet meer uit handen gegeven. Het eerste punt van het seizoen was met 21-25 voor Hovoc. De tweede set werd helaas een ander verhaal. Door een sterk serverend Furos kon Hovoc niet altijd haar aanvallers in stelling brengen. Dit bracht een verlies van 25-21 met zich mee. In de derde set werd de scherpte van de eerste set opgepakt en snel werd de leiding genomen. Doch langzaam kroop Furos dichterbij om uiteindelijk het punt, met een stand van 27-25, te claimen. “Om drie punten te pakken moet deze vierde set gewonnen worden”, zei Bob. De weerstand van Furos was taai. Ook hun lastige service bracht Hovoc ertoe om tot het uiterste te gaan. De libero, Mark Cuppen, wist met katachtige reflexen de bal in het spel te houden. 24-26 was een nipte overwinning en een ticket voor een vijfde set. Uiteindelijk had Furos haar energie verloren, want redelijk eenvoudig werd met 11-15 de beslissende set gepakt. Hovoc HS 1 heeft met 2-3 gewonnen en is nog steeds ongeslagen.