Hovoc nieuws 22 april

22 april 2013

Uitslagen zaterdag 20 april
Dames

VCE/PSV DS 1 - Hovoc DS 1 3-1
Furos DS 1 - Hovoc DS 2 3-1
Grashoek DS 2 - Hovoc DS 3 3-2
ActiveRooy DS 5 - Hovoc DS 5 3-1
Heren
Hovoc HS 2 - Set Up HS 1 3-1
Hovoc HS 3 - Revoc/VCB HS 3 1-3
Hovoc HS 4 - Accretos HS 3 1-3
Meisjes B
HORNERHOF/HHC MB 1 - Hovoc MB 1 1-3
VC Polaris MB 1 - Hovoc MB 2 4-0
Jongens B
Hovoc JB 2 - Hovoc JB 1 2-3
Hovoc JB 3 - Saturnus/Hendriks Coppelmans JB 1 1-3

P/D-wedstrijden zaterdag 27 april
Dames 1
In Nistelrode, voor handhaving in de derde divisie (wedstrijden van twee gewonnen sets)

(Sporthal de Overbeek, De Hoef 23a, 5388 EL, Nistelrode)
14:45 uur Hovoc DS 1 – Particolare/DS DS 1
17:15 uur Spivo DS 2 – Hovoc DS 1
Dames 4
In Nistelrode, voor promotie naar de tweede klasse (wedstrijden van twee gewonnen sets)

(Sporthal de Overbeek, De Hoef 23a, 5388 EL, Nistelrode)
14:45 uur VVC-Vught DS 3 – Hovoc DS 4
16:00 uur Hovoc DS 4 – Olsredlem DS 2

Verslagen Dames
Dames 1

Nog één kans hadden we! Nog één kans op P/D-wedstrijden, en wel tegen PSV. Terwijl onze supporters de sporthal gemakkelijk leken te vinden, had Henk daar iets meer moeite mee. Toen hij eenmaal binnen was, konden alle neuzen dezelfde kant op: Zoveel mogelijk punten pakken was het devies. De eerste set was hier echter niets van te zien. De ene na de andere service van PSV resulteerde in een wegketsende bal. Hierdoor was het gat al snel groot en dat konden we later in de set niet meer goed maken. De tweede set hebben we dus alle spanningen van ons af gegooid en zijn ons eigen spelletje gaan spelen. En dat ging meteen een stuk beter. Toen we tijdens deze set ook nog te horen kregen dat Activia met 4-0 verloren had, was het enthousiasme en de spirit bijna voelbaar… We hadden maar één setje nodig! De tweede set verloren we nipt, maar de derde set gingen we wel vol vertrouwen in. We bleven ons eigen spelletje spelen en de ene na de andere bal werd bij de tegenstander voor de voeten gemikt. En jawel hoor, deze set staken we in onze zak: Op naar de P/D-wedstrijden. De vierde set moesten we helaas weer afgeven, maar voor de meesten heeft een 3-1 verlies nog nooit zo goed aangevoeld als afgelopen zaterdag. Op het eindfeest dat volgde, kon dus ook echt genoten worden, echt een topavond!
Deze week gaan we er weer hard tegenaan op de trainingen, zodat we zaterdag een onverslaanbaar team vormen op de P/D-wedstrijden. Deze zullen plaatsvinden in Nistelrode en we zullen het opnemen tegen Particolare/DS DS 1 en Sportivo DS 2. Komen jullie ons aanmoedigen?
Yo Rambo!

JEUGDNIEUWS
Verslagen Jeugd
Hovoc MB1 kampioen!

Zaterdag 21 april om 15.45uur. Eindelijk zijn we onderweg naar onze laatste wedstrijd van het seizoen, waarin we kampioen kunnen worden. We hebben twee punten voorsprong op de nummer twee en drie punten op de nummer drie, en zij moesten om 12.00 uur al tegen elkaar. Coach Robert en Kiki hebben de wedstrijd gezien, maar willen ons de uitslag niet vertellen, zodat we niet precies weten hoeveel punten we echt moeten halen. Dus maar gewoon voorbereiden op de volle winst. De warming-up gaat lekker, maar bij de tegenstander ziet het er ook goed uit. Het blijkt dat bij HHC Horn ook de speelsters die uitgeleend waren aan D1 en D2 vandaag van de partij zijn. We beginnen te gespannen aan de wedstrijd en lopen de gehele eerste set achter de feiten aan. We spelen niet echt ons eigen spelletje en verliezen de set met 22-25. We luisteren goed naar de coach en hij voert wat tactische wijzigingen door. Ons eigen spelletje komt er nu wel uit en al snel lopen we ver uit en halen de volgende twee sets met 25-11 en 25-13 binnen. Dan komt Robert het veld in en feliciteert ons, terwijl de wedstrijd nog niet is afgelopen… We zijn kampioen! Even feest vieren, felicitaties van de tegenstander, maar dan moet de wedstrijd toch echt nog afgespeeld worden. Robert geeft aan dat we als kampioen ook de wedstrijd moeten winnen. In het begin is de scherpte echter wat minder en tot 10-10 gaat het gelijk op. Daarna gaat onze turbo weer aan en winnen we de laatste set met 25-19. Het massaal toegestroomde publiek, met trommels en toeters, komt ons feliciteren. Daarna naar de kantine waar een waanzinnig grote taart op ons staat te wachten met onze eigen foto er op. Wij bedanken natuurlijk onze coach en moeten daarna de slagroom nog uit onze haren en van het tenue douchen. Voordat we naar het eindfeest gaan nog even friet eten bij de Foodstore (en optutten) en daarna gaan we, gekroond, los op het eindfeest. We worden door iedereen gefeliciteerd en het wordt voor menigeen erg laat. Een dag om nooit te vergeten. Iedereen bedankt die hier aan bijgedragen heeft en we zien jullie 18 mei op de kampioensreceptie.