Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 20 januari heeft Hovoc HS1 Fusion HS1 uit Rotterdam opgewacht. De dames HOVOC DS1 namen het op tegen Dunamis DS1 in Goirle.

Wedstrijdverslagen

Hovoc wint van Veerkrachtig Rotterdam.

Na een goede start dit jaar was het Fusion wat 2 uur in de auto moest zitten om in Horst het tegen Hovoc op te nemen. Fusion kwam goedlachs binnen en leken er zin in te hebben. Sommigen zullen waarschijnlijk nog nooit zo oostelijk zijn geweest. Hovoc is tenslotte het meest oostelijk gelegen team in deze poule. De Horster heren hadden de afgelopen week lekker getraind en waren overtuigd van een goede pot. De eerste punten waren nog niet echt overtuigend, maar enkele punten later werd al snel duidelijk dat Hovoc de boventoon voerde. Een voorsprong werd met gemak uitgebouwd en een winst van 25-16 was een duidelijke overwinning. De volgende set werd het ietsjes feller en de middenman van Fusion berispte Bart voor onsportief gedrag. Wat was het geval. De keren dan Bart een succesvol blok heeft zijn op 2 handen te tellen, maar dit was er een om in te lijsten. Een tl-verduistering diende zich aan en de bal ging met 3X de snelheid van het licht weer terug naar de grond. Dat is gewoon niet leuk om mee te maken. Wel om te maken. Helaas maar één punt, maar wel een punt van de match. En ook deze set werd rücksichtslos met 25-15 gewonnen.
De Rotterdammers bleken een uitzonderlijk veerkrachtig team te zijn. Zelfs na 2 kansloze verliezen bleven ze vechten en er voor gaan. Ze kregen in de derde set de flow te pakken. IJzersterke service series en een sterk blok maakten ze korte metten met het vertrouwen van Hovoc. Hovoc kwam in korte tijd tot een grote achterstand, die niet meer overbrugbaar leek. Een bloedstollende inhaal race met de service van Nico bracht het nog tot 23-24. Een geplaatste prikbal (door een getergde middenman van Fusion) gaf Fusion een verdiende zege (23-25). In plaats van dat de Horster heren zich oppakten, modderden ze zich voort in hun misère. Mark deed nog een gooi naar de jel voor 2018-2019, maar tevergeefs. Met 17-25 hadden de Rotterdammers een ticket naar de vijfde set verdiend. Nu wisten de heren Hovoc zich te herpakken en lieten weinig aan het toeval over. Snel genoeg was de voorsprong comfortabel groot en met 15-9 werd het 3-2 in sets. Mooi verdiend 2 punten naar Rotterdam.

Er was goed getraind en om de eerste plek te hanteren, wist Hovoc dat ze een 4-0 overwinning moesten boeken. Hovoc ging vlug uit de startblokken en door een goede servicedruk stonden de Horster dames al snel op een comfortabele 11-2 voorsprong. Dunamis kon halverwege de set hun spel nog even oppakken, maar Hovoc gaf hen geen ruimte om bij te komen en won met 25-18. De tweede set ging tot halverwege de set gelijk op en realiseerde Hovoc zich dat ze meer moesten gaan geven. Nadat er in de time out het belang van enthousiasme en communicatie ter sprake werd gebracht, pakte Hovoc het spel op. Zij wonnen de tweede set met 25-16. De derde set was een moeizame set waarin er niet op eigen niveau werd gespeeld. Het kostten de Horster dames dan ook moeite om als team het spel weer op te pakken. Deze rommelige set werd tot dat laatste punten spannend, maar het was wederom Hovoc die de setwinst wist binnen te slepen met 25-22. Om de wedstrijd met een goed gevoel af te sluiten, moest Hovoc haar zelfvertrouwen in eigen kunnen terugvinden. Door een verhoogde servicedruk kwam Dunamis in de problemen. Hier profiteerden de Horster dames van en punt voor punt wonnen zij ook de vierde set met 25-15. De volle vijf punten werden meegenomen naar Horst en de koppositie werd verstevigd; en nog steeds onverslagen!

Scheidsrechters en tellers voor zondag 28-01-2018
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Alessia Billekens, Sita Bovee, Minke Koeman, Daniek Manders, Lenn Geurts, Emma Bertrams, Nienke Bouwmans, Iris Cöp,
Zorg dat je om 09:30 aanwezig bent.De eerste wedstrijden beginnen om 10:00 uur.