Hovoc nieuws 22 september

22 september 2014

Begin-van-de-competitiefeest op zaterdag 27 september
Het jaarlijkse "Begin-van-de-competitiefeest" zal dit jaar in het tweede weekend van de competitie gehouden worden in verband met de Horster kermis. Zaterdag 27 september zijn jullie dus van harte uitgenodigd om na de wedstrijden (rond 20.30) te proosten op het begin van de competitie. Het belooft weer een mooi feestje te worden!

Teamfoto’s 2014/2015
Een nieuw volleybalseizoen en dus zijn er ook nieuwe teamfoto’s nodig voor op Hovoc.nl. Helaas hebben we nog lang niet van elk team een teamfoto en dat is wel noodzakelijk, zowel voor senioren- en recreanten- als jeugdteams! Vandaar het vriendelijke doch dringende verzoek om zo spoedig mogelijk een teamfoto aan te leveren op website@hovoc.nl.
Zorg dat iedereen (inclusief coach) er in Hovoc-tenue netjes op staat. Gebruik een fototoestel (geen telefoon) en zet de flitser aan om het beste resultaat te krijgen. Mocht er een speler/speelster ontbreken dan is dat zeer jammer. Maar zorg dan toch alvast z.s.m. voor een foto. Er kan altijd later een nieuwe teamfoto achteraan gestuurd worden, dat is geen probleem.
Alvast bedankt!

Aanleveren Hovoc nieuws
Het aanleveren van het Hovoc nieuws, dat wekelijks op maandag op Hovoc.nl verschijnt, kan per e-mail op nieuws@hovoc.nl. Houd wedstrijdverslagen kort en bondig om zodoende de leesbaarheid te vergroten. Het Hovoc nieuws a.u.b. voor zondagavond 19:00u aanleveren! Bedankt.
Niels Hendrix

Contributie 2014/2015
Beste Hovocleden, deze maand worden de contributiefacturen voor het seizoen 2014/2015 per mail verzonden. Bij diegene die de vereniging heeft gemachtigd de contributie middels automatische incasso te innen zal tevens de eerste termijn van de contributie 2014/2015 worden geïnd.
De beloningstoeslag is nog niet opgenomen op de contributiefactuur. De introductie van de beloningstoeslag brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Hierdoor is één van de doelstellingen, het snel informeren van de leden van de verdiende beloning bij de diverse activiteiten, het afgelopen seizoen niet goed verlopen. We zijn als contributiecommissie op dit moment nog hard aan het werk om de laatste puntjes op de i te zetten. Binnenkort ontvangen alle vrijwilligers een overzicht van zijn/haar verdiende beloningstoeslag en zullen we z.s.m. tot uitbetaling van ieders beloningstoeslag overgaan.

Uitslagen zaterdag 20 september
Dames

Hovoc DS 1 - SOMAS/Activia DS 1 0-4
Avance DS 2 - Hovoc DS 2 3-1
AV Flash DS 1 - Hovoc DS 3 2-3
VC Meterik DS 4 - Hovoc DS 4 0-4
Heren
Hovoc HS 1 - VC Landgraaf HS 2 4-0
Hovoc HS 2 - VVC-Vught HS 2 0-4
Hovoc HS 3 - Havoc HS 2 4-0
Hovoc HS 4 - Flamingo's'56 HS 5 3-1
Meisjes A
HVC MA 1 - Hovoc MA 1 1-3
Meisjes B
VC Olympia MB 1 - Hovoc MB 1 3-1
Accretos MB 1 - Hovoc MB 2 4-0
Jongens B
Hovoc JB 1 - VC Olympia/VC Asterix/VC Peelpush 4-0
Hovoc JB 2 - Civitas JB 1 1-3
Furos JB 1 - Hovoc JB 3 4-0

Competitie zaterdag 27 september
Dames

19:00 uur Peelpush DS 3 - Hovoc DS 1
17:00 uur Havoc DS 3 - Hovoc DS 2
19:00 uur Hovoc DS 4 - Avoc (America) DS 2, Scheidsrechter: Joo Hoebers, Teller: Jessie Hermkens
Heren
17:00 uur Jokers VC HS 2 - Hovoc HS 1
19:00 uur Hovoc HS 2 - Hajraa HS 3, Scheidsrechter: Janine Wethly, Teller: Imke Clausen
19:30 uur Flamingo's'56 HS 4 - Hovoc HS 3
18:00 uur Were-Di HS 2 - Hovoc HS 4
Meisjes A
17:00 uur Hovoc MA 1 - Peelpush MA 1, Scheidsrechter: Geert Bouten, Teller: Lotte Peeters
Meisjes B
17:00 uur Hovoc MB 1 - SV Ludentes MB 1, Scheidsrechter: Stefan Bouten, Teller: Evy Aerts
15:00 uur Ledub MB 3 - Hovoc MB 2
Jongens B
17:00 uur Hovoc JB 1 - Revoc/VCB JB 1, Scheidsrechter: Niels Hendrix, Teller: Laura Oomen
15:00 uur Hovoc JB 3 - Revoc/VCB JB 2, Scheidsrechter: Marieke Janssen, Teller: Sherna Driessen

Verslagen Dames
Dames 1

Na een flinke voorbereiding van trainingen, drie- en vierkampen en een trainingsweekend stonden wij afgelopen zaterdag te popelen om de eerste competitiewedstrijd te spelen. We waren klaar om de strijd tegen Activia DS 1 uit St. Anthonis aan te gaan. We speelden de wedstrijd vertrouwd in onze eigen Dendron sporthal en zouden Activia eens laten zien wat wij in huis hebben. Helaas is het niet gelukt deze hooggespannen verwachtingen waar te maken, omdat we te graag wilden. De eerste set moesten we nog even inkomen en de spanning van ons af laten vallen. Hierdoor kwamen we niet in ons eigen spel en verloren de set (14-25). De tweede en derde set hielden we voortdurend een paar punten achterstand die we, mede door veel eigen fouten, niet recht konden trekken (21-25, 19-25). De vierde en laatste set wilden we pakken. Onze vechtmentaliteit kwam nog sterker naar boven, we wilden de wedstrijd goed afsluiten. Het werd een nek aan nek race waarbij wij uiteindelijk toch aan het kortste eind trokken (19-25). Deze eerste competitiewedstrijd resulteerde helaas in een 0-4 verlies, maar daardoor zijn we des te meer gebrand om het volgende week in Meijel wél waar te maken en daar te laten zien wat we echt kunnen. We zullen deze week hard gaan trainen om zaterdag om 19:00 uur punten te pakken tegen Peelpush DS 3. Hopelijk zien we jullie dan!
Meisjes B1
Voor de seizoen opening reisde het geheel nieuwe Meisjes B1 af naar Panningen. De eerste uitdaging die we hadden was de legionellabacterie, waardoor er geen drink- en douchewater was. Als compensatie kregen we wonderwater van de tegenstander en ging MB1 deze eerste wedstrijd tegen VC Olympia MB 1 heel goed van start. Door te vechten voor elke bal en te spelen om te scoren (teammotto) werd er verrassend goed gespeeld en de eerste set overtuigend gewonnen. Olympia besefte toen ook dat het seizoen begonnen was en ging terug vechten. Ze bewezen toch een stuk sterker te zijn dan ons en met hun goede servicedruk wisten wij nog niet zo goed raad. Ook stonden enkele lange speelsters met een goed blok ons in de weg om te scoren met de aanval, waardoor de tweede set werd gewonnen door de meiden uit Panningen.
Olympia voerde in de derde set de druk nog wat op en gelukballen vielen vaak net aan de verkeerde kant. Ons spel verzwakte een beetje en de set ging hopeloos verloren (maar snel vergeten en leren van de fouten). De vierde set werd weer gevochten voor de ballen en goed samengewerkt. Lang ging het gelijk op, maar aan het einde wist het sterkere Olympia toch de winst naar zich toe te trekken (3-1). Ons goede spel heeft toch een wel verdiend punt opgeleverd en bied kansen voor de rest van het seizoen. Sorry Bjorn, we hebben de winst toch in jouw hometown gelaten.
Volgende week zaterdag 17:00 uur onze eerste thuiswedstrijd tegen SV Ludentes gaan we opnieuw vechten voor de winst.

Verslagen Heren
Heren 1

Landgraaf HS 2 stond tegenover Hovoc HS 1 om de opening van het volleybalseizoen in te luiden. De voorbespreking van Bob was duidelijk: "Houd je bij het eigen niveau en speel met plezier en overtuiging." In de eerste, tweede, derde en vierde set was dat duidelijk te zien. De Horster heren hadden plezier en Landgraaf bleef tot de tien punten gelijk op, maar daarna trok Hovoc een sprint die pas bij de 25 stopte. Niek, zoals gebruikelijk, werd pas in de vierde set warm en sloeg eindelijk mannelijke ballen. Nieuwkomer Ruud liet zien dat hij zijn plaats in het zestal had verdiend. Ook serviceseries van Bart en Tom zorgden in de eerste twee sets voor de grote verschillen. 25-16, 25-15, 25-19 en 25-18 Zo liep Hovoc met vijf punten in de zak het veld af. Volgende week staan de Jokers in Maastricht op het menu.
Heren 2
Boeiuh! Dat mag dan wel de nieuwe yell zijn van de reservehoofdmacht van Hovoc zijn, zo was hun reactie na afloop van de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse toch zeker niet. Een 0-4 verlies voor thuispubliek doet altijd pijn, ook al was het getoonde spel bij lange na niet slecht.
Maar het tweede team uit Vught bleek vooral verdedigend sterk te acteren, waardoor Hovoc HS 2 elke set achter de feiten aan bleef lopen. De vechtlust bleef echter en in de slotminuten van de strijd werd een onoverbrugbaar geachte achterstand (18-23) met sterk teamspel weggewerkt. Helaas werd de Horster inzet niet beloond en ging ook deze set verloren (23-25). VVC-Vught HS 2 nam zodoende de vijf punten mee naar Brabant, maar Hovoc is daarom des te meer gebrand om volgende week de volgende Brabantse ploeg (Hajraa HS 3) wél af te troeven.
Hand… Boeiuh!

JEUGDNIEUWS
Scheidsrechters en tellers voor zondag 28 september

De volgende scheidsrechters worden op zondag 28 september verwacht voor het fluiten voor de CMV jeugd niveau 5, 6:
Bas Vloet, Loek Soberje, Luke Martens, Niek Bouten, Guus Bouten, Damian Mruszcziyk, Nick Welles.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.

Jeugd competitie zaterdag 27 september
Meisjes C

15:00 uur Hovoc MC 1 - Sportivo MC 1, Scheidsrechter: Myrthe Cortenbach, Teller: Femi Hesen
15:00 uur Hovoc MC 2 - MVC '64 MC 1, Scheidsrechter: Debbie van de Pasch, Teller: Hilke Hermans
13:00 uur Hovoc MC 3 - VC Athos '70 MC 1, Scheidsrechter: Roy Alaerds, Teller: Guus Bouten
13:00 uur Hovoc MC 4 - VC Kessel MC 1, Scheidsrechter: Nick Joosten, Teller: Damian Mruszczyk
Jongens C
13:00 uur Skunk JC 1 - Hovoc JC 1
13:00 uur Hovoc JC 2 - Hovoc JC 3, Scheidsrechter: Martin van Rooijen, Teller: Anne Hermans

CMV competitie zondag 28 september
Niveau 4

11:00 uur Hovoc N4 1, De Schans, Reuver
10:30 uur Hovoc N4 2, De Gaerstkamp, Arcen
11:00 uur Hovoc N4 3, Gymzaal Schoolstraat, Broekhuizenvorst
Niveau 5
13:30 uur Hovoc N5 1, De Körref, Meijel
10:00 uur Hovoc N5 2, MFC De Zwingel, Melderslo
10:00 uur Hovoc N5 3, Dendron Sporthal, Horst
10:00 uur Hovoc N5 4, Dendron Sporthal, Horst
Niveau 6
12:00 uur Hovoc N6 1, Sportzaal BMV La Rochelle, Roggel
10:00 uur Hovoc N6 2, Dendron Sporthal, Horst
10:00 uur Hovoc N6 3, Dendron Sporthal, Horst

DAMES RECREANTEN
Competitie dinsdag 23 september

21:00 uur Accretos - Hovoc DR1
Competitie woensdag 24 december
21:15 uur VC Meterik 1 - Hovoc DR2