Hovoc nieuws 23 april

23 april 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Algemeen bericht
Afgelopen zaterdag 21 april was de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, voor nagenoeg iedereen. Voor het gros stond er niets meer op het spel, maar voor een paar teams van Hovoc een heleboel. Na het behaalde kampioenschap van het eerste dames team, jongens A en B, Meisjes B, N61, N63, Dames Recreanten en meest recent die van MC2 staat nu een ander soort succes op het menu. Die van de nummers twee. De eerste twee herenteams hebben in de laatste wedstrijd een tweede plek afgedwongen in de competitie. Dit brengt nu voor velen een lastig dilemma met zich mee. Wie gaat wie aanmoedigen aanstaande zaterdag? Voor beide teams is dit hoe dan ook een knappe prestatie dat geprezen moet worden.
Heren twee strijd voor de eerste klasse en moet het zaterdag 28 april opnemen tegen Tupos HS2 in Panningen. De winnaar van deze pot zal promoveren naar de 1e klasse.
Heren één strijdt voor een nog nooit behaalde hoogte in de clubgeschiedenis: Eerste Divisie. Na jaren (drie keer) van promoveren leek de rek er een beetje uit. Toch laat de eerste mannenmacht van Horst aan de Maas zien dat ze nog wat over hebben. Hopelijk kunnen ze zaterdag 28 april laten zien dat ze toch nog wat in het vat hebben zitten. Ze zullen om 17:00 uur strijden tegen de Dordrechtse mannenmacht, dat zal strijden voor handhaving. Aansluitend (18:15) mag Hovoc meteen weer aan de bak door met de nummer twee, Wik Groot-Ammers, uit de andere tweede divisie poule de strijd aan te gaan. De wedstrijden worden allemaal gespeeld in Dordrecht en Hovoc heeft een gratis supportersbus geregeld. De bus zal om 14:30 vertrekken vanaf de Dendron Sporthal. Mocht je hier gebruik van willen maken, dan kan dat door een mail te sturen naar penningmeester@hovoc.nl. Hier geldt wel; vol = vol.

Wedstrijdverslag
Heren 1

Afgelopen zaterdag 21 april was de laatste reguliere competitiewedstrijd. De Horster mannen Hovoc HS1 reisden af naar Berlicum om het tegen Hands up HS1 op te nemen.
De inzet was voor beide teams hoog. Hands up had zijn plaats in de tweede divisie te verliezen en Hovoc had de mogelijkheid om een ticket naar de promotie/degradatie wedstrijden voor promotie naar de Eerste divisie. Een 1-3 winst voor Hovoc was voldoende om dit te bewerkstelligen. Er kan dus gerust gesteld worden dat ieder tot het bot gemotiveerd was. De eerste set ging dan ook gelijk op. Wisselend was Hovoc dan wel Hands up aan kop. Tot 20-20 bleef het gelijk waarop Hovoc als vanouds de versnelling inzette. Met volle kracht werd Hands up het nakijken gegeven en bij 21-25 werd de set binnen gehaald. De tweede set, volledig warm gedraaid, sloeg de service van Bart Neervoort een weergaloos gat in de score van 7-14 voor Hovoc. Dit was genoeg om met vol zelfvertrouwen en powerplay de set met 14-25 binnen te halen. Ook in de derde set werd al snel de leiding genomen door de Horster equipe. Een kleine opleving, van Hands upper zijde, vanaf de 14-23 stond een eindzege van 18-25 niet in de weg. De ticket tot de nacompetitie was verdiend, maar de mannen gingen voor de volle winst. Al was dat niet meteen zichtbaar. Hands Up’s strijd was nog niet gestreden en gingen er vol op en wisten Hovoc even te overklassen. Met 6-1 achterstand begon Hovoc aan een bloedstollende inhaalrace. Verschillende malen wist Hovoc het gat te dichten, maar Hands Up bleef net voor. Bij 23-21 wist Hovoc geenszins van wijken en pakte als eerste setpoint bij 23-24. Hands Up gaf niet bij en streed vol power en leek de dreiging in te dammen. Toch was het Hovoc die uiteindelijk met 26-28 ook de laatste set wist te pakken. 0-4 Winst en zaterdag 28 april nacompetitie. Daar zal het, in Dordrecht, opgenomen worden tegen Next Volley Dordrecht, dat strijd voor lijfsbehoud, en daarna zal VC Wik Groot-Ammers getroffen worden.

HOVOC N6.1
Op 15 april j.l. zijn de meiden van Hovoc 6.1 kampioen geworden in de hoofdklasse. In Horn wisten Floor, Fleur, Daniek, Janne en Meike beide wedstrijden te winnen, waarna het kampioenschap werd binnengehaald. Afgelopen zondag kreeg dit nog een mooi vervolg. In de Dendron sporthal werd de finale om het rayonkampioenschap gespeeld tegen Peelpush. Beide teams waren kampioen geworden in hun hoofdklasse. Hovoc wist beide sets in winst om te zetten, zodat de meiden zich als rayonkampioen van Noord- en Midden-Limburg kroonden!

Dames 1
Hovoc dames 1 mocht vandaag voor de laatste keer dit seizoen spelen. Dat het een geslaagd seizoen is mag gezegd worden. Dames 1 had vandaag voor zichzelf nog een opdracht te voltooien. Namelijk dit seizoen met een 4-0 overwinning afsluiten. Weredi dames 1 komt vandaag op bezoek. Ondanks dat hovoc de uit wedstrijd 4-0 gewonnen had, maakte het toen geen ijzersterke indruk. Hovoc dames 1 besloot dit vandaag anders te doen. De eerste SEt liep hovoc door goede servicedruk gemakkelijk uit. Deze SEt werd dan ook met 25-11 door de horster dames binnen gehaald. De tweede set werd hovoc wat nonchalant. Het leek even spannend te worden, maar boven de 20 trok hovoc aan het langste eind (25-21). De dames werden weer wakker en de servicedruk werd in de derde en vierde SEt weer opgevoerd. Weredi had niks meer tegen hovoc in te brengen met 25-8 en 25-10 sleepte hovoc een 4-0 overwinning binnen. Volgend jaar spelen we weer in de derde divisie, dus onze missie voor dit seizoen is voltooid.

JB2
In de thuiswedstrijd tegen Set Up JB1 is het dan eindelijk zover: Hovoc JB2 kan kampioen worden.

Hiervoor is slechts 1 set nodig. Er is wel wat spanning voelbaar bij zowel spelers als coaches. Hovoc begint goed, maar kijkt op een gegeven moment tegen een kleine achterstand aan. Met goed serveren door Hovoc en een paar missers aan de kant van Set Up wordt de 1e set uiteindelijk nipt met 25-23 gewonnen. Het kampioenschap is een feit!!! De spanning valt van de schouders en de wedstrijd wordt in duidelijke cijfers gewonnen (25-23 25-9 25-18 25-12). Stan, Wouter, Rens, Jelle, Job, Jarno, Britt, Joyce, Anne en hun coaches Peter en Janine: Proficiat!!!


Scott Sterling Award
Na een felle strijd wist Bart Neervoort al snel de koppositie te pakken in deze competitie. Het was een waar hoofdpijndossier. Een felle strijd waar iedereen het hoofd er goed bij heeft moeten houden. De winnaar van vorig jaar, MarkCuppen, liet het hoofd hangen en gaf de strijd op. Dirk van Tulden deed dapper mee en wist nog wat kopzorgen te leveren, maar hij gaf zelf de strijd af doordat hij tijdens de training zijn hoofd er niet bij had.

Toernooi
Het 51e Horster volleybaltoernooi vindt op 25 en 26 mei 2018 plaats. We verwachten er dit jaar weer een top toernooi van te gaan maken.
Op vrijdag beginnen we om 18.30 uur en staat er strandvolleybal op gras en zand op het programma. Er kan ingeschreven worden op alle niveaus. De CMV-teams die uitkomen op niveau 1, 2 en 3 starten zaterdag 26 mei om 10.00 uur met hun wedstrijden. Rond de klok van 12.30 uur zal voor deze groep de prijsuitreiking plaats vinden. De teams die spelen in de C-klasse en alle CMV-teams die uitkomen op niveau 4, 5 en 6 starten om 10.00 uur met hun wedstrijden. Rond de klok van 15.00 uur zal voor deze groep de prijsuitreiking plaats vinden.
Rond de klok van 13.15 uur zullen we van start gaan met het senioren,recreanten en het B-jeugd toernooi. Voor de open klasse kan er alleen in de mixpoule ingeschreven worden. Ook de keten en vriendengroepen kunnen zich dit jaar weer inschrijven voor volleybal.
De inschrijvingen kunnen tot en met 11 mei.
Voor vragen kunt u terecht bij: toernooi@hovoc.nl