Hovoc nieuws 23 maart

23 maart 2015

Algemene Ledenvergadering
De uitnodigingen voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 2 april om 19:30 uur in de kantine van de Dendron sporthal zijn verstuurd. Het zou erg fijn zijn als vele leden hierbij aanwezig kunnen zijn. Mocht je verhinderd zijn, dan graag even afmelden via secretariaat@hovoc.nl.

Eindfeest Hovoc op zaterdag 11 april
Het jaarlijkse Eindfeest van Hovoc is dit jaar niet op de laatste dag van de competitiewedstrijden, maar één weekje eerder: zaterdag 11 april!

Dames

19:00 uur Hovoc DS 1 - Saturnus/Hendriks Coppelmans DS 1, Teller: Mirjam de Vries, Yvonne Baltussen
17:00 uur Hovoc DS 2 - ActiveRooy DS 2, Scheidsrechter: Inge Versleijen, Teller: Hilke Hermans
19:00 uur Hovoc DS 3 - ActiveRooy DS 3, Scheidsrechter: Suus Hoeijmakers, Teller: Evy Aerts
17:00 uur Hovoc DS 4 - VCP DS 2, Scheidsrechter: Myrna Joosten, Teller: Manon Engels
Heren
17:00 uur VC Maasdal HS 1 - Hovoc HS 1
17:00 uur DKJO HS 1 - Hovoc HS 2
19:00 uur HVC HS 1 - Hovoc HS 3
Meisjes B
15:00 uur Hovoc MB 1 - Shock '82 MB 1, Scheidsrechter: Vera Jeurissen, Teller: Demi Theunissen
13:00 uur Hovoc MB 2 - SV Aspargos MB 2, Scheidsrechter: Elke van Wegberg, Teller: Femi Hesen

Verslagen Heren

Afhankelijk wat de nummer twee de komende vier wedstrijden doet, kan Hovoc Heren 1 elk moment kampioen worden. Bob Soberjé liet al doorschemeren dat iedereen aan spelen toe zou komen, maar benadrukte dat we het bij de orde van dag moeten houden en ons niet teveel mee moeten laten slepen met de stand in de competitie.
Met deze gedachten in het achterhoofd begon Heren 1, toch bijna feestelijk, ontspannen met de warming-up. De vorige keer werd in Roermond Oikos met 1-3 verslagen, dus een tegenstander die van zich af kan bijten. De tribune was goed gevuld met thuis en uitspelend publiek en er hing een sportieve sfeer.
Het begin van de set was de sfeer van de heren rustig, maar geconcentreerd. Oikos bracht weinig aanvalskracht in en werd regelmatig af geblokkeerd. Een hoge servicedruk van Hovoc bracht de nekslag. De eindstand was 25-17. Met deze relatieve makkelijke overwinning werd de tweede set iets te mat gestart. Met uiteindelijk een achterstand van 14-19 aan de zijde van Hovoc. Dit bracht de heren er toe om een tandje bij te zetten. Moeizaam, maar degelijk werd de achterstand een 21-21 gelijk. De flow zat er goed in en zo ging de overwinning met 25-22 weer naar Hovoc.
Voorwaarts in de derde set was het een kwestie van uitspelen. Enkele wissels werden gebruikt om enkele basisspelers aan de kant te zetten. Toch wist het team met duidelijk kwalitatief verschil Oikos niet aan spelen toe te laten komen. Een eindsetstand van 25-15 was een duidelijke score.
In de vierde set leefde de strijd op. Het publiek van Oikos bleef te allen tijde enthousiast en dat gaf de Roermondse mannen toch wat kracht. De stand ging gelijk op, maar Hovoc hikte tegen een kleine achterstand aan. Dit waren ze wel gewend, maar bij een 22-24 achterstand begon het penibel te worden. Een wissel voor de service werd gebruikt en het werd 25-24 voor Hovoc. Helaas kon het punt niet gemaakt worden. Oikos wist goed te verdedigen en boog haar achterstand om in 26-27 voorsprong om de set met 26-28 te winnen. Met 3-1 winst hoeven er nog maar vijf punten gemaakt te worden voor het komende kampioenschap.
Heren 2
Een matige start van heel Hovoc HS 2 noopte in de eerste set tegen Saturnus HS 2 tot een wissel op de spelverdeling. Met vereende krachten wist de reservehoofdmacht uit Horst de 10-16 achterstand vervolgens nog om te buigen in een 25-20 winst. In de tweede set kwam het team uit Uden er niet meer aan te pas: Hovoc speelde vrijuit en scoorde iedere bal die aangeraakt werd met daarbij een speciale pluim voor het blokkerend werk van Luc. Bij 13-1 ging de service pas weer naar Saturnus… en de set eindigde in 25-8.
In het derde bedrijf werd het op het einde nog even onnodig spannend, maar de overwinning kwam geen enkel moment echt in gevaar (25-23). Het was knap dat de concentratie en inzet ook in set vier nog volgehouden werden, om zodoende de wedstrijd via 25-19 met een welverdiende 4-0 winst af te sluiten. Vijf belangrijke punten die de achtste plaats in de eerste klasse flink verstevigd hebben.
Hand… Boeiuh!

Scheidsrechters en tellers voor zondag 29 maart

De volgende scheidsrechters worden op zondag verwacht voor het fluiten voor de CMV Jeugd niveau 1, 2, 3:
Ellis Munckhof, Loes Peters, Michelle Ooijen.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.

Jeugd competitie zaterdag 28 maart
Meisjes C

15:00 uur Hovoc MC 1 - VC Polaris MC 2, Scheidsrechter: Els de Hoog, Teller: Cato Camps
15:00 uur Hovoc MC 2 - VC Herten MC 1, Scheidsrechter: Kiki van den Bercken, Teller: Femke Theunissen
13:00 uur Hovoc MC 3 - BVC Holyoke MC 1, Scheidsrechter: Sam Jakobs, Teller: Sherna Driessen
13:00 uur Hovoc MC 4 - SV Aspargos MC 2, Scheidsrechter: Aniek Reijnders, Teller: Anouk Seuren