23 september 2019

Klik hier voor: Tellen en Fluiten 1e helft seizoen 2019-2020

Klik hier voor: programma en alle uitslagen van HOVOC 2019-2020

Wedstrijdverslagen

Na een aantal oefenwedstrijden stond zaterdag 21 september eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. De eerste tegenstander van het seizoen was VCE/PSV dames 1 uit Eindhoven. Vol enthousiasme werd er goed aan de eerste set begonnen. Het spel ging aan het begin gelijk op. Helaas maakten we in de middenfase van de set te veel eigen fouten, waardoor we een aantal punten achter begonnen te lopen. Uiteindelijk werd met hard werken, genoeg druk en een goede service de set alsnog binnengesleept met 22-25. De 2e set had ongeveer hetzelfde beeld. We kregen met een goed blok steeds meer grip op de aanval van de tegenstander. Echter door eigen fouten en slim spel van PSV lieten we in de middenfase van de set weer een aantal punten liggen. Aan het einde van de set pakten we het op en trokken we uiteindelijk aan het langste eind, met een setstand van 27-29. Ook in de 3e set maakten we het spannend tot aan het einde. Deze werd met 23-25 door ons gewonnen. De 4e set wilden we als team natuurlijk ook graag nog winnen. Er werd met volle enthousiasme aan deze set begonnen. Daar waar we in de vorige sets steeds tegen een achterstand aan liepen, gebeurde dat deze set niet. Het ging gelijk op. Helaas won PSV deze set uiteindelijk met 25-22. Het was op sommige vlakken een moeilijke wedstrijd, maar door hard werken werd de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-3 gewonnen! Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Om 19:30 spelen we tegen Peelpush DS3. We zien jullie dan graag!

Heren 1 was ‘uiteengevallen’, ‘bijeengeraapt’, ‘gerepareerd’ en functioneel gemaakt. Een zwaar vorig seizoen had het uiterste geëist van menig speler en werd ook als menig gezien als een mooie afsluiting van een lange volleybalcarrière, edoch werd er toch een beroep gedaan aan de oudgedienden en zullen ze als tussenjaar functioneren om de jeugd op sleeptouw te nemen. Binnen de club werd een trainer en coach gevonden in de vorm van Robert en René en zo is heren 1nog steeds een mooi verenigingsteam gebleven.

Met verschillende oefentoernooien achter de kiezen was 21 september de opening van het seizoen. De eerste wedstrijd in de vertrouwde Dendronhal. Een oude tegenstander (toch alweer drie jaar geleden) was de eerste die de kwaliteiten van het ûrst tartte. Uit Berlicum was Hands up heren 2 neergestreken. De eerste set was het Hovoc die non stop de leiding had en nergens echt in de problemen kwam. Met 25-20 was de eerste voor de Horster mannen. De tweede set kenmerkte zich dat Hovoc passend erg onder druk kwam te staan. Voordat de set ach en wel halverwege was stond het 7-14 in het voordeel van Hands up. Dit gat werd nog dichtgelopen tot 18-23 en het leek een gelopen race. Voor de toeschouwer. Voor Hands up. De Horster equippe had wel vaker met dit bijltje gehakt en maakten even dat stapje extra. Hands up werd onder druk gezet en het gat werd écht dicht gelopen. 24-24 gaf Hovoc een kans op set winst. Hands up wist nog 3 set points te pareren, maar met 28-26 was het gedaan en wist Hovoc ook deze set te pakken. Nog scherp van de vorige set werd de derde set sterk begonnen en probleemloos doorlopen. Damian maakte een mooi debuut met trefzekere aanvallen en nieuwkomer Kris liet zich ook van zijn beste kant zien. Jorne Timmermans, timmerde (hahahaha, red.) met gemak enkele ballen om de oren van Hands up. 25-20 maakte de 3-0. Voor de volle vijf punten werd de laatste set vol begonnen en dat ging dan ook tot de 20-11 goed. Hands up had niets meer te verliezen en wist weergaloos terug te komen tot 24-24. Met een sidderende finale set ging het tot de 28 gelijk op en wist Hands up 4 setpoints te pareren. Helaas (onverdiend) voor Hands up ging deze set naar Hovoc en wonnen ze met 4-0. Vijf punten rijk een mooi begin van het nieuwe seizoen.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 29-09-2019
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Floor v/d Munckhof, Sarah Litjens, Nikki Craenmehr, Lisanne v/d Hout, Mirthe Driessen, Marit Manders,
Zorg dat je om 09:30 uur aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.