Hovoc nieuws 24 april

24 april 2016

Klik hier voor het volledige programma van Hovoc

Klik hier voor alle uitslagen van Hovoc

Verslagen
​Hovoc Heren 1

Zaterdag 23 april trof Hovoc HS 1, in de laatste wedstrijd van het seizoen, Furos uit Kerkrade thuis in Horst aan. Voor de Horster heren stond er niets meer op het spel. Furos was formeel nog niet helemaal veilig voor lijfsbehoud en had één puntje nodig om alles in eigen hand te houden.
De mannen lieten de eerste set zien waar ze van gemaakt waren. Lange serviceseries maakten de eerste set een overwinning van 25-09. De tweede set waren de rollen omgedraaid. Hovoc werd wat gemakzuchtig en Furos pakte dat meteen op. Met een tandje erbij werd het alsnog winst (25-23) voor Horst. Deze lijn werd doorgezet, maar wel met wat meer beleving. Lange rally's maakten het spannend om te zien. Toch was het Hovoc dat weer de winst (25-21) pakte. Tegen het einde van de vierde set was er de publiekswissel voor Rick Oomen. Hij gaat hogerop spelen in Wageningen. Hovoc Heren 1 won de laatste set met 25-17 en speelt volgend jaar derde divisie. Een mooi resultaat.

Hovoc Dames 1
Na wat mediastilte rondom Dames 1 de afgelopen tijd is er tijd voor een verslag van afgelopen weekend! Zaterdag was een belangrijke dag, aangezien we nog niet zeker waren van klassenbehoud. Er zouden nog minstens twee punten gehaald moeten worden om te kunnen handhaven in de derde divisie. Deze strijd werd gestreden in en tegen Saturnus/Hendriks Coppelmans Dames 1 (Uden). Het werd al gauw duidelijk dat we gebrand waren om te winnen, maar Uden was een gedegen tegenstander. De eerste set resulteerde dan ook in een nipte overwinning (25-27). De eerste van de twee nodige sets was binnen. In de tweede set merkten we dat we hier nog niet zomaar gewonnen waren, deze verloren we dan ook met 25-17. Dit zorgde ervoor dat we weer op scherp stonden en de ballen vlogen Uden om de oren: 16-25. Geen PD! Echter, we hadden nog niet gewonnen en we wilden dit seizoen wel goed afsluiten natuurlijk. Dat hebben we door middel van een vijfde set uiteindelijk ook gedaan! (25-22, 11-15). Een mooie afsluiter van een bewogen seizoen, waar mensen kwamen en weer gingen en we te kampen hadden met veel blessures. Helaas moeten we na dit seizoen ook afscheid nemen van ons assistent-trainer/coach Tom en speelsters Bernie, Debbie, Amy, Fieke en Inge. Alle supporters bedankt voor de steun dit jaar en tot volgend seizoen!
B-Liebersss