Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 22 oktober reisden de dames van Hovoc naar Budel om het op te nemen tegen Ledub. De Heren wachtte Stravoc heren 1 op uit Stramproy.

Verslagen

Na de lering van afgelopen week tegen Weert werden de puntjes op de i gezet. Vol focus werd er getraind en persoonlijke afspraken doorgenomen. Stravoc is een oud geroutineerd team. Bij het inslaan waren de heren aardig onder de indruk. Met veel geweld sloeg Stravoc de ballen kort, diagonaal, rechtdoor binnen geslagen.

De eerste set werd met de sterkste opstelling begonnen en vol concentratie erop. De tegenstander aan het net melde ‘2 aanvallers, die ouwe is voor jou’, wijzend naar de middenman. Dit werd hoogstpersoonlijk opgevat…. Het duurde uiteindelijk niet lang of die ouwe pompte de bal op de 3 meter. En hadden de heren met hun service en aanval een voorsprong opgebouwd. zonder Stravoc ook maar wat ruimte te geven werd de set met 25-16 uitgespeeld.

De concentratie zakte wat weg en dat betaalde zich uit in de tweede set. Tot de 10 punten bleef Stravoc een puntje voorsprong houden. Langzaam werd het gat dicht gespeeld en nam Hovoc de leiding. Dit werd niet meer uit handen gegeven en tegen de 20 punten werd er een sprintje getrokken. Dit gaf Stravoc het nakijken met een eindstand van 25-19.

De befaamde derde set is ook voor Hovoc altijd een geduchte tegenstander. Verslapte concentratie en nog vol overwinningsroes van de eerste twee sets begon Stravoc sterk. Uiteindelijk bracht Stravoc het tot een voorsprong van 3-7, maar groter konden ze het niet maken. Hovoc zette het spreekwoordelijke tandje bij. Dit was ook alleen omdat ze eerder een tandje minder zette. Pas bij de 20 werd gelijkspel bedongen en met 25-22 de set uitgespeeld.

In de vierde set werd er ontspannen gespeeld en Stravoc was moegestreden. Zonder veel inspanning werd het 25-16 en een tweede 4-0 overwinning voor Hovoc.

klik hier om naar het wedstrijverslag te gaan van Stravoc.

Afgelopen zaterdag stond Ledub dames 2 uit Budel op het programma voor Hovoc dames 1. De coaches informeerden de dames dat er hoge servedruk te verwachten viel en dat zij daar alert op moesten reageren. Dit werd niet goed uitgevoerd in de eerste set door de Horster dames en een ietwat ingehouden spel zorgde voor een verlies van de eerste set met 14-25. In de tweede set kwam het spel iets meer los en wist Hovoc puntje voor puntje dichter bij de 25 te komen, maar Ledub gaf zich niet gewonnen. Het bleef tot de laatste punten spannend, maar Hovoc trok de tweede set naar zich toe met een winst van 27-25. De derde set stond Hovoc dames 1 passend onder druk en leken zij dit niet goed onder controle te krijgen. Eenmaal de pass onder controle, werd het aan het net niet afgemaakt. Kortom, op alle vlakken kwam Hovoc te kort en verloor terecht set drie met 10-25. De laatste set werd weer spannend en Hovoc knokte voor een vijfsetter. Met de stand van 22-24, Ledub aan kop, scoorde Hovoc aanvallend via het blok, maar tevergeefs. Dit werd niet gezien door de scheids en Ledub won de vierde set met 22-25.