Hovoc nieuws 24 september

24 september 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen bericht
Heren 2 heeft al twee wedstrijden op hun kerfstok, Dames 1 speelde hun verse Derde divisiewedstrijd vrijdag avond al in Den Dungen en de heren mochten voor hun eerste wedstrijd in de Eerste divisie een tegenstander verwachten uit Sneek. Noordelijker kan haast niet. Verder zal die nieuwe speler van het ûrst, die met dat knotje, zich voorstellen in dit bericht.

wedstrijdverslag

Afgelopen vrijdag hebben we de eerste wedstrijd van het seizoen weer gespeeld. Onze tegenstander: HLB van Daal/DS D2. Na een wisselend spelende voorbereiding waren we er op gebrand om te winnen van HLB. We begonnen sterk aan de eerste set, maar door een sterke serve van de tegenstander werd het toch nog spannend. Uiteindelijk wonnen we met 21-25. De tweede set was eigenlijk hetzelfde verhaal, maar in deze set werd het spel sneller opgepakt, mede door een wissel (uitslag 16-25).

De derde en beruchte set was ook in deze wedstrijd aanwezig. Persoonlijke foutjes en een goede serve van de tegenstander zorgde voor een 25-18 verlies.

De laatste set gingen we er weer vol voor. Naast communicatiefouten en eigen fouten lieten we ook mooie rally's, lange servicereeksen en enthousiasme zien wat resulteerde in 21-25 winst! 1-3 winst was een feit! Volgende week mogen we onze eerste competitiewedstrijd thuis gaan spelen tegen Vocala D1 om 19.30 uur. Hopelijk allemaal tot dan! GOOO TIGERS!!

De eerste wedstrijd van de competitie in de nieuwste Klasse. Heren 1 mocht het eerste mannen team uit Sneek ontvangen. Ook deze mannen maakten net als Hovoc hun debuut in de Eerste divisie. Hovoc ging onder de bezielende leiding van Jan Aquarius de strijd aan. De eerste set liepen de Hôrstenaren al snel tegen achterstand aan, wat naarmate de set vorderde werd bijgetrokken. Tot de Big points (vanaf de 20) bleef de mannenmacht bij. Sneek wist met duidelijke powerplay Hovoc onder druk te zetten en de persoonlijke foutenlast bracht daar geen verandering in. Met 21-25 werd de eerste set afgegeven aan Sneek. De tweede set werd in ongewijzigde vorm weer in stelling gebracht, doch na een kopie van de eerste set werd het debuut gemaakt voor Jorne Timmermans. Deze 18-jarige Arcenaar had Flash verruild voor Hovoc en dat vinden de mannen van het urst prima. Helaas bracht het geen groot verschil, want ook hier werd de strijd bij de big points beslecht door de Snekenaren (22-25). Met wat finetuning, want winst leek telkens in handbereik, werd de derde set gepakt en meteen een voorspring ingezet. Sneek had nog wel wat in te brengen, maar het gaatje was te groot geworden en nip werd de eerste set zege gepakt (26-24). Daarna overklaste Sneek de mannen relatief eenvoudig en wist geen vuist meer te maken tegen de geleverde service druk. Met 17-25 werd het uiteindelijk 1-3 voor Sneek. Het was een wedstrijd waar niveau werd gehaald, maar genoeg inspiratie voor verbetering in te vinden was.

Voor de nieuwsgierige lezer:
Nog later dan een trainer kwam hij aanwaaien en bleef plakken.
Wie is toch die Jorne Timmermans?
Jullie zullen vast en zeker allemaal de eerste wedstrijd van Hovoc heren 1 gezien en gedacht hebben “ Wie is die gast met dat knotje en dat baardje die ineens meespeelt. Is dat Mark Cuppen? Nee, joh das is hem niet, die is echt veel kleiner”

Dus om alle verwarring te voorkomen zal ik mij dus even voorstellen, mijn naam is Jorne Timmermans, 18 jaar jong en ben 194 cm, dus kort samengevat die lange met dat baardje en dat knotje.(en armbeschermers red.) En nu speel ik sinds het begin van het seizoen bij Hovoc Heren 1.

Om nog meer verwarring te voorkomen zal ik ook nog even toelichting hoe ik hier terecht ben gekomen. Vorig seizoen speelden ik in Arcen bij A.v. Flash Heren 1, eerste klasse en was ik 4 jaar coach/trainer van Meiden C1. Hier heb ik met veel plezier de eerste 10 jaar van mijn volleybal carrière doorgebracht.

De afgelopen zomer wilde ik niet niets doen. Dus ben ik opzoek gegaan naar iets actiefs en zo heb ik deelgenomen aan een volleybalkamp van NeVobo. Daar vertelden ze mij op het einde van de week dat ik makkelijk hogerop kon gaan volleyballen, dan 1e klasse. Zonder grote problemen zou ik de Derde divisie aankunnen, volgens de trainer.

Na dit gesprek kwamen er ook (meer) ambities bij mij los om ooit eens hogerop te komen en voilà zo kwam ik in gesprek met jullie eigen Bart N. Die mij na grondig overleg met het team, vroeg of ik een à twee trainingen mee zou mogen doen. En daar een tweetal trainingen te hebben gesmasht, verdedigt, gepancaked, geblokt en een headshot van Nico te hebben verteerd was er een oordeel, Welkom!

Dus nu weten jullie allemaal een beetje wie ik ben. Alleen dit moet natuurlijk ook visa versa, dus ik hoop jullie allemaal in de loop van de tijd een keer te spreken.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 30-09-2018
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Femke Gooren, Indy Derix, Bram Cox, Job Willems, Ivo Janssen, Loek Smits,
Zorg dat je om 09:30 aanwezig bent en je meldt bij de zaalwacht. De eerste wedstrijden beginnen om 10:00 uur.