Jongens B

20:00 uur VC Polaris JB 1 - Hovoc JB 1

Competitie zaterdag 30 maart
Jongens B

15:00 uur Hovoc JB 2 - Fit & Fysio/VC Limac JB 1, Scheidsrechter: Tom Weijs, Teller: Remi Keijsers

Verslagen Dames
Dames 1

Afgelopen zaterdag speelden we onze een na laatste thuiswedstrijd tegen VC ODI. Van onze spionnen vernamen we voor de wedstrijd dat zij 'halve en onverwachte' balletjes van ons verwachtten. Des te meer waren wij gebrand om te knallen en te laten zien wat wij kunnen. We startten de eerste set dan ook goed. Het ging de hele set gelijk op. Helaas wisten wij het op het einde niet af te maken, wat resulteerde in een 24-26 uitslag. De tweede set kwamen we passend meer onder druk te staan en maakten we te veel foutjes. We kwamen daardoor op een achterstand, die we niet meer dicht hebben gekregen (17-25). De derde set hebben we ons weer herpakt en konden weer een spannende battle aangaan. Dit keer trokken wij wel aan het langste eind (26-24). Ook de vierde set startten we goed, maar dit hebben we niet vast weten te houden. Wederom kregen we het passend moeilijk en maakten te veel fouten waardoor we wederom op een te grote achterstand kwamen (16-25). Jammer, die vijfde set hadden we graag gespeeld! Helaas heeft onze concurrent VC Activia met 3-2 gewonnen, waardoor het gat tussen ons en de nummer elf is gedicht. Komende weken moeten we nog hard knokken om te zorgen dat we P/D-wedstrijden mogen spelen. Op zaterdag 6 april spelen we uit tegen de nummer twee, VC Limac, in de sportzaal in Linne!
Yo Rambo!

Verslagen Heren
Heren 1

De Horster volleybalmannen van de selectie van Hovoc hebben in de sporthal van Meijel geen spaan heel gelaten van Neerkant. In het duel tussen de nummers tien en elf uit de promotieklasse kwam NVC HS 1 er niet aan te pas en nam Hovoc HS 1 alle vijf de wedstrijdpunten mee naar Horst.
Al van meet af aan speelde Hovoc onbevlogen en vol zelfvertrouwen, hoewel het toch zonder meer een belangrijke wedstrijd was in de weg naar handhaving. Met servedruk, waarbij NVC grote moeite had een zuivere pass af te leveren, kwamen de Horstenaren al vlug op een voorsprong, die alleen maar werd uitgebouwd richting de eerste setwinst (13-25). De ervaren mannen uit Neerkant hadden geen antwoord op het verzorgde spel van Hovoc, dat de foutenlast laag hield. Via 14-25 en 9-25 was Hovoc na drie sets dan ook al verzekerd van de wedstrijdwinst.
Gedreven om ook het laatste punt op haar conto bij te schrijven, kende Horst ook in de vierde en laatste set een vliegende start. De opmars kende een kleine tegenslag toen aanvaller Niek Jans op het blok van NVC landde zich blesseerde. Neerkant wist door de consternatie een paar punten van haar achterstand goed te maken, maar Hovoc HS 1 revancheerde zich op tijd en liet NVC HS 1 ook in de laatste set kansloos (20-25) om zo met 0-4 te winnen.