Hovoc nieuws 25 maart

21 maart 2019

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 2e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 2e helft (pdf)

Zaterdag 23 maart heeft in de Derde divisie Hovoc DS1 Volley Tilburg DS3 uit Tilburg opgewacht. Hovoc HS1 reisde naar Hoogeveen om het in de Eerste divisie op te nemen tegen FOOX Olhaco HS1.

wedstrijdverslagen
Heren 1

De heren begonnen goed spelend aan de eerste set in Hoogeveen. De ballen werden verzorgd afgeleverd en iedereen was gefocust op één doel. Winnen. Een voorsprong werd langzaam opgebouwd en die werd groter en groter tot de 18-25. De tweede set begon Hovoc met een kleine voorsprong. Olhaco bleef vlak in het kielzog. Pas halverwege de set worsteld Hovoc zich los en sprintte naar de winst, 18-25. Voor dubbele setpunten was winst in de derde set noodzakelijk. Ook hier waren Olhaco en Hovoc niet ver van elkaar. Tot de 17 waren beide teams gelijk. Hierop wist Olhaco enkele serviceseries in te zetten waar de passers van Hovoc geen goed antwoord op hadden. Met 25-20 pakte een sterk herstellend Olhaco terecht een puntje. Vol goede moed werd de vierde set aangevangen, maar hier was de tegenstander niet alleen Olhaco. De bok en Hovoc zelf worstelde met het spel. Olhaco maakte hier handig gebruik van en dwong een vijfde set af, 25-22. Ook deze ging helaas naar Olhaco 15-12.

Komende woensdag speelt Hovoc zijn inhaalwedstrijd in Wageningen tegen Scylla. Deze oude ploeg van özze Rickert is gebrand om revange te nemen en Rick is gebrand om niet te verliezen. De overige teamgenoten van Rick zijn er ook wel op gebrand om niet te verliezen, maar Rick het meest.

Dames 1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de hekkensluiter Volley Tilburg op het programma. In Tilburg hebben we niet laten zien wat we konden, 3-1 winst. Verrassend diepe services stonden centraal in die wedstrijd. Hierdoor wisten we dat we aan de bak moesten. Wat in ons achterhoofd ook mee speelde is het kampioenschap wat nog mogelijk is!Nu terug naar zaterdag.
We begonnen wat gespannen. Afwachtend in de pass, veel service fouten, communicatie fouten, maar ook veel mooie punten. Uiteindelijk door er volle bak voor te gaan wonnen we met 25-22.
De tweede set hadden we het niet veel makkelijker. Door weer heel veel eigen fouten en een afwachtende houding, kwamen we op een grote achterstand. Naarmate de set vorderde liepen we weer wat in, maar het mocht niet baten. Verlies van set 21-25.
De derde set werd er gelukkig meer af gemaakt en stond iedereen weer op scherp. Mooie rallys, veel servicedruk en harde aanvallen resulteerde in een makkelijke setwinst met 25-13. In deze set lieten we zien wat we kunnen.
In de laatste set sloop het afwachtende en de communicatiefoutjes er weer wat meer in, waardoor we iets meer moeite hadden. Echter wonnen we deze met 25-19 dus een prima winst. Helaas een puntje verlies, wat ons niet dichter bij het kampioenschap brengt. We staan nu op een 2e plek met maximaal 6 punten achterstand op de nummer 1.
Volgende week hebben we rust. Wij gaan weer hard trainen zodat we 6 april tegen ADC (Urmond 19.30 uur) alles laten zien wat we kunnen! We hopen jullie daar weer allemaal te zien!

Scheidsrechters en tellers voor zondag 07-04-2019
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 123:
Anneloes Wetering, Meike Bouwmans, Sitta Bovee, Shenn Clabbers, Keesje Kampa, Daniek Lemmen, Lisanne v/d Hout, Tara Hofmans, Janne Peeters, Demi Lemmen,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.