Hovoc nieuws 26 maart

26 maart 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 24 maart heeft Hovoc HS1 Het tweede mannenteam Volley Tilburg uit Tilburg opgewacht. Hovoc DS1 reisde naar Sliedrecht om het tegen Sliedrecht Sport DS3 op te nemen.

Wedstrijdverslagen
Dames 1

Afgelopen zaterdag moest koploper Hovoc dames 1 het opnemen tegen de nummer twee van de competitie; Sliedrecht dames 3. Naast het gegevendat Hovoc heel wat recht te zetten had nadat zij de vorige keer met 3-2 had verloren van Sliedrecht, waren de dames uit Horstop de hoogte dat ze kampioen konden worden, mits ze met 4-0 zouden winnen. Vol goede moed en overwinningslust, maar tevens ook realistisch, vertrokken de dames in de vroegste vroegte richting Sliedrecht. Halverwege de route werd er een stop gemaakt om de vaste routine van een bak koffie erin te houden. Eenmaal aangekomen in de kantine van Sliedrecht werden zij warm onthaald doorhet vriendelijke kantinepersoneel. Onder het genot van een "cappuccino" en de verjaardagstraktatie van speelster Amy,nam 3fm nog even contact op met Hovoc om de laatste statistieken en tactieken live door te nemen. Een duidelijke boodschap werd via de radio door heel Nederland verspreid: "Vandaag gaat alles anders zijn!".Dankzij het vriendelijke kantinepersoneel die de radio op vol volume zette, was Sliedrecht dames 3 hiervan ook op de hoogte.De toon was gezet...

De Horster dames hadden er zin inen begonnen op tijd aan de warming-up, terwijl Sliedrecht zich nog aan het verzamelen was op het veld. Er was een ontspannen en gemoedelijke sfeer aan Horster zijde en het team straalde vertrouwen uit.Dit vertrouwen was meteen terug te zien in het begin van de eerste set. Sliedrecht werdonder druk gezet met de serve en Hovoc kon daardoor meteen een voorsprong pakken. Er werd door Hovoc een degelijk spel neergezet en punt voor punt kwam de winst van de eerste set dichterbij. Zonder al te veel moeite werd de eerste set gewonnen met 25-18. Een alert en sterk spelend Hovoc zette dit niveau gestaag door en wist ook in de tweede set een voorsprong op te eisen. Met name de middens werden aan Horster zijde door de spelverdeelster vaakgevonden en konden het ene na het andere punt scoren. Hovoc speelde de hoofdrol in de tweede set en Sliedrecht kon slechts een bijrol vervullen. Dit resulteerde in een overtuigende setwinst van 25-16.En toen kwam de beruchte derde set waar Sliedrecht de vorige keer handig op ingespeeld had. Hovoc startte minder scherp dan de vorige twee sets en er werden slordige fouten gemaakt. Ondanks de ietwat nonchalante houding aan Horster zijde, wisten de dames hun hoofd koel te houden. Ook de derde set werd gewonnen door de dames met 25-23.

3-0... Langzamerhand begon het door te dringen... De dames van Hovoc roken hetkampioenschap en stonden te popelen om het veld in te mogen. Iedere secondetikte voorbij en de secondes werden minuten. En in deze laatste minuten van de wedstrijd werdende punten één voor één opgeëist door Hovoc. Sliedrecht werd ook in de laatste set overmeesterd en moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Hovoc dames 1; de kampioenen van de promotieklasse C! De laatste set werd overtuigend gewonnen met 25-16. Het was een kampioenswedstrijd zoals deze hoort te zijn: een overtuigend en enthousiast Hovoc domineerde de wedstrijd tegen haar directe concurrenten lietvanaf het eerste punt duidelijk merken dat zij de kampioenen zijn.

Het kampioenschap wordt op 7 april na de thuiswedstrijd gevierd met alle fans!


Heren 1
De heren hadden de laatste drie wedstrijden het flink voor de kiezen gehad. Eerst kampioen Revoc (0-4) in Reuver, toen nummer twee Flamingo’s thuis (1-3) en vervolgens tegen de derde plek in de competitie Landgraaf uit (3-2). Het was uiteindelijk ‘nèt niet’ en bij vlagen werd er niet eens aan volleybalspel toe gekomen. De uitwedstrijd tegen Volley Tilburg was met Sinterklaas een mooie pot waar met werken een mooie 1-3 winst eruit werd gehaald. Deze zaterdag waren de heren weinig anders van plan dan om dat te herhalen en of te verbeteren. Bob Soberjé had een simpele, maar lastige opdracht voor de mannen. ‘Safe spelen en eigen spel weer gaan leren spelen.’. ‘De foutenlast moest gewoon omlaag’ aldus de coach. Rustig en aftastend werd de eerste set begonnen en makkelijk werd er punt op punt gescoord. Een service serie van Niek Jans bracht een onoverbrugbaar gat door bij 12-9 te beginnen met serveren en pas bij 20-9 het stokje over te dragen. Uiteindelijk was het een koud kunstje en met 25-13 werd de set binnen gehaald.

Met deze overweldigende zege werd de tweede set aangevangen en tot de 12 punten bleven de ploegen bij elkaar. Daarna pakte Hovoc het voortouw en begon uit te bouwen. Nico Freriks maakte het gat onoverbrugbaar met een mooie servicereeks en met 25-18 werd de winst gepakt.

Het befaamde derde setje. De teams waren wisselend aan kop tot vlak onder de big points. De Horster heren kregen grip op het eigen spel en bleven koel de side out spelen (25-22).

In de laatste set bleef Volley Tilburg tot ruim halverwege de set de boventoon voeren. Een sterk blokkerend Rogér Hoeymakers hielp mee om de inhaalrace te bespoedigen. Na gelijke stand bij de 16 punten werd de koppositie overgenomen en niet meer afgegeven. De voorsprong werd langzaam tot 25-21 uitgebouwd. Een mooie pot volleybal voor publiek en team heeft 5 punten opgeleverd.