Hovoc nieuws 26 november

26 november 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen Nieuws
Zaterdag 24 november reisde Hovoc HS1 naar Schalkhaar om het in de Eerste divisie op te nemen tegen Avior HS1. Een belangrijke wedstrijd in het verschiet.

Wedstrijdverslag

Vanwege de Goedheiligman Sinterklaas was Avior uit hun vertrouwde sporthal gejaagd. Er was een hal gehuurd die sinds 1924 leeg stond en dat was te merken. Het plafond was voorzien van Shoarma branders en de kantine was een bouwkeet dat door het dak heen was geplaatst. Voor aanvang van de wedstrijd werden gaten in het veld met tape dicht geplakt en nestelde het publiek zich met draaiende mobieltjes, voor de live streaming, op de eerste rang. Dit alles was geen afleiding voor het doel wat de Horster mannen zichzelf stelde. Winnen!

Voor de heren van Hovoc zijn het nu belangrijke weken. Enkele wedstrijden staan op stapel waar, om aansluiting op de middenmoot te behouden, gewonnen moeten worden. De eerste set werd fel gestart waarin iedereen gretig de bal opeiste. Snel werd er uitgelopen tot een 10-16 voorsprong. Knap knokte Avior zich terug in de wedstrijd om met 22 gelijkstand weer geheel de wedstrijd in eigen hand te hebben. Nico Freriks wist met zijn verwoestende service de tegenstander geen kans meer te geven en met 22-25 werd de eerste setwinst op naam van Hovoc geschreven. Avior kon alleen wat betekenen als ze Hovoc met de service onder druk zouden zetten. Hovoc begon de tweede set goed, maar Avior had haar tactiek en service aangepast en liet Hovoc niet zover lopen als eerst. Snel pakten ze een voorsprong en liet Hovoc achter de feiten aan lopen. Even wist Hovoc nog bij de 17 gelijk te komen, maar vanaf daar ging Avior moeiteloos aan de leiding en won het met 25-20. Beide teams wisten nu wat ze aan elkaar hadden en dat was duidelijk te volgen in de stand. Nergens in de set waren ze ver van elkaar verwijderd. Geen van beide wist een voorsprong te nemen. Hovoc was als eerste bij setpoint beland, maar Avior wist tot drie keer toe te verhinderen dat de winst naar Hovoc ging. Hun strijd was voor niets en met 23-25 werd het Hovoc die aan het langste eind trok. Met al twee setpoint en punten op zak, kon dat verdubbeld worden door de vierde set te winnen. Coach Jan Aquarius wijzigde zijn opstelling, maar Avior had ook niet stil gezeten. Weer ging de strijd gelijk op. Het publiek kreeg overduidelijk waar voor hun tijd en supportte er op los. Tot de 22 was de stand gelijk en vanaf daar pakte Avior het initiatief. Dit werd over genomen door Hovoc en bij 24 gelijk scoorde Rick Oomen de 24-25 en Jorne Knotloos-Timmermans de winnende 24-26. Met een 1-3 winst is een belangrijk resultaat geboekt.

Afgelopen zaterdag speelden we een wedstrijd tegen VC Kessel. Een paar dagen ervoor kregen we al een verzoek tot oefenwedstrijd op donderdag 29 november tegen Kessel. Voorbode voor een revanche voor...
We begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werd gevochten, verdedigend als een malle en het block stond als een muur. Door een servicebeurt van Fennie Wagemans stonden we al snel 5-0 voor. Helaas hielden we dit niet lang vol. Het spel werd wisselvallig. Kessel maakte een aantal punten, wij maakten een aantal punten, Kessel een aantal en zo tot het einde van de set. In de big points wisten we ons niveau te halen en maakten we het af. Met een servicewissel, eindigde de set met een ace! (25-23)
In de tweede set gebeurde hetzelfde als in de eerste set. Het was wisselvallig, maar wanneer we ons niveau haalde, maakten we de punten. Ook deze set werd het in de big points weer afgemaakt. Degelijk spel en alweer een ace als einde, maakte 2-0! (25-23)
De derde set typeerde zich door servicefouten, maar ook kwamen we passend meer onder druk te staan. Helaas viel ook de communicatie weg waardoor er ballen vielen, die niet mochten vallen. Snel vergeten en op naar de 4e set. (17-25)
Set 4 begonnen we weer sterk. Goede service en krachtige aanvallen. Toch sloop er weer wat gemakzucht in op sommige momenten. Deze waren echter van korte duur en er werd gevochten voor de punten. We gingen voor de winst en niks minder. Door hard te werken en mooie services werd de wedstrijd in de big points binnengehaald! (25-20)
De vier punten zijn weer binnen! zaterdag hebben we geen wedstrijd dus komende donderdag 29 nov spelen we een oefenwedstrijd tegen Kessel om 21.00 uur en gaan we zien of het ons weer lukt! We zien jullie graag in de sporthal donderdag!